Οι παίκτες από την ελληνική αγορά που αγνόησε ο Παναθηναϊκός

Αν εξαιρέσει κανείς τον Χρήστο Μπούρμπο, ο Παναθηναϊκός σνόμπαρε στην εφετινή μεταγραφική περίοδο την ελληνική αγορά. Και όμως, εντός των ελληνικών συνόρων υπήρχαν περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να γεμίσουν το πράσινο ρόστερ και να προσφέρουν λύσεις στον Γιάννης Αναστασίου.

Οι παίκτες από την ελληνική αγορά που αγνόησε ο Παναθηναϊκός

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις πιο ενδεικτικές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες. Παρουσιάζονται κυρίως παίκτες που ήταν ελεύθεροι το προηγούμενο καλοκαίρι και των οποίων η τιμή σαφώς και δεν ήταν απαγορευτική για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά:

Αλέξανδρος Κούρος (Αριστερός μπακ, 21 χρονών)

Ο Ατρόμητος δεν έκανε κάτι εξυζητημένο για να τον αποκτήσει. Απλώς, εκμεταλλεύτηκε την οικονομική αδυναμία του Πανιωνίου, κινήθηκε έγκαιρα και εξασφάλισε την υπογραφή ενός παίκτη που μπορεί να αποδεχθεί λίρα εκατό. Ο Κούρος υπέγραψε συμβόλαιο ύψους περίπου 100.000 ευρώ το χρόνο.

Αντώνης Πετρόπουλος (σέντερ φορ, 28 χρονών)

Ο Ελληνας στράικερ έκανε καλό πρωτάθλημα πέρυσι παρά το γεγονός ότι ο Απόλλων υποβιβάστηκε. Την ατμόσφαιρα του Παναθηναϊκού την ξέρει, το βάρος της φανέλας το ίδιο, προφανώς και θα μπορούσε να αποκτηθεί ως μία έξτρα λύση για την επίθεση. Οι "πράσινοι" πάντως ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν και ο "Πετρογκόλ" επέστρεψε στη ζεστή αγκαλιά του ΟΦΗ. Το συμβόλαιό του δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Στέλιος Μαλεζάς (στόπερ, 29 χρονών)

Εννοείται ότι ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν ικανό στόπερ για να πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες είτε έφευγε είτε έμενε ο Σίλντενφελντ. Ο Στέλιος Μαλεζάς βγήκε στην αγορά ελεύθερος μετά από μία μέτρα σεζόν στη Φορτούνα Ντίσελντορφ αλλά ούτε καν απασχόλησε. Και όμως, ο Ελληνας στόπερ ήταν μέχρι πρότινος στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για την Εθνική. Οσο για τα χρήματα; Ο Παναιτωλικός δεν του πρόσφερε περισσότερα από 250.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές. Και όμως, τον έκανε δικό του.

Παναγιώτης Κόρμπος (αμυντικός χαφ, 29 χρονών)

Μέσος με ικανότητες και πλέον εμπειρία από τα γήπεδα της Superleague. Δεν πρόκειται για το όνομα που θα συγκινήσει τα ποδοσφαιρικά πλήθη, όμως ο 29χρονος μέσος έκανε μια χαρά δουλειά και στον Απόλλωνα και στον Λεβαδειακό. Αμείβεται με περίπου 130.000 ευρώ το χρόνο και τον ενέταξε στο ρόστερ του ο Παναιτωλικός.

Χοσέ Μαρία Κάσες (επιτελικός μέσος, 27 χρονών)

Ιδιάζουσα περίπτωση καθώς δεν πρόκειται για ελεύθερο ποδοσφαιριστή. Ομως, ο δαιμόνιος Ισπανός μέσος μπήκε στα πιτς με τραυματισμό στους χιαστούς προς το τέλος της σεζόν και η τιμή του έπεσε αρκετά. Με 100.000 ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει ένα (ελεγχόμενο) ρίσκο και να προσθέσει στο ρόστερ του ένα ξένο παίκτη με ικανότητες που τον χειμώνα τσέκαραν οι μισές τουρκικές ομάδες. Προφανώς και δεν ήταν απαγορευμένος καρπός.

Ροντρίγκο Γκάλο (δεξί μπακ, 28 χρονών)

Σύμφωνοι, τα δικαιώματά του τα είχε η Μπράγκα. Αποδείχθηκε όμως μέσα στο καλοκαίρι ότι οι Πορτογάλοι δεν καίγονταν να τον κρατήσουν. Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε αλλά δεν πάλεψε πολύ για να κάμψει την αντίσταση της Μπράγκα και έτσι ένας πολύ ενδιαφέρων παίκτης, που πέρυσι ενθουσίασε με τα χρώματα του Παναιτωλικού, χάθηκε. Κατέληξε ελεύθερος στην Πάσος Φερέιρα.

Bonus track:

Δημήτρης Παπαδόπουλος (επιθετικός, 33 ετών)

Ακόμα και στο άκουσμα του ονόματός του, υπάρχουν οπαδοί του Παναθηναϊκού που αντιδρούν. Εκείνος ο περιβόητος πανηγυρισμός του στο παιχνίδι του Πανθρακικού με τους πράσινους πριν από δύο χρόνια δεν έχει ξεχαστεί. Ομως, αν σκεφτεί κανείς ψύχραιμα, θα διαπιστώσει πως ο "Παπ" αποτελεί (όχι τυχαίος ο ενεστώτας, ο παίκτης παραμένει στην αγορά) μία εξαιρετική λύση. Ελληνας, αποδεδειγμένα ποιοτικός, πρώην αρχηγός της ομάδας και φθηνός. Πέρυσι στον Ατρόμητο πήρε 150.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK