Οι τηλεφωνικές επαφές και το "τριεθνές" των μετοχών!

Η σταθερή επικοινωνία του Πιεμπονγκσάντ με τον Αλαφούζο στο δρόμο προς την τελική συμφωνία για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η άφιξή του στην Αθήνα αφού είναι όλα έτοιμα για τις υπογραφές και οι πληροφορίες για το πώς θα "μπει" μετοχικά το fund "Pan Asia" στο "τριφύλλι". Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Οι τηλεφωνικές επαφές και το "τριεθνές" των μετοχών!
tailandos alafouzos

Θα καθυστερήσει για λίγες ημέρες ακόμη η άφιξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις τελικές επαφές με την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου προχωρώντας το θέμα της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αρχίζει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να "στραβώνει" κάτι ως προς τη διαπραγμάτευση.

Τουναντίον, σε επικοινωνία που είχε ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας με τον Γιάννη Αλαφούζο αργά το βράδυ της Τρίτης (24/4) του ξεκαθάρισε πως θα ήταν προτιμότερο να έρθει στην Αθήνα, όταν πλέον θα είναι όλα έτοιμα για να πέσουν οι μεταξύ τους υπογραφές. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών προχωρούν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, όμως το τελευταίο 48ωρο αυτό που "τρέχουν" όλα τα επί μέρους της διαπραγμάτευσης, είναι οι συνεργάτες των δύο ανδρών που είναι σε ανοικτή γραμμή και τακτοποιούν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν επί της διαπραγμάτευσης.

Οπου δε, παρατηρούνται "κολλήματα", υπάρχει απευθείας επικοινωνία του Αλαφούζου με τον Πιεμπονγκσάντ, για να ξεπερνιούνται οι όποιες καθυστερήσεις και να προχωρούν βήμα με το βήμα. Μόνο κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (25/4) οι δύο άνδρες τα είπαν δύο φορές τηλεφωνικά και από την πλευρά Αλαφούζου, υπάρχει πια μεγάλη αισιοδοξία πως μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πιεμπονγκσάντ θα έρθει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει το deal!

ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥΣ

Πάμε να δούμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά ορισμένες λεπτομέρειες ως προς το πώς σκοπεύει το ασιατικό fund να "μπει" στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εφόσον προχωρήσει η όλη διαδικασία και αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Αλαφούζο.

Εάν το "Pan Asia" αποκτήσει την "πράσινη" ΠΑΕ, οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως το 90% των μετοχών θα μοιραστεί ανάμεσα σε τέσσερις, κεντρικούς, μετοχικούς "πυλώνες" (ως γνωστόν το άλλο 10% της ΠΑΕ ανήκει στον Ερασιτέχνη). Ενα μερίδιο μετοχών θα πάρει ο ίδιος ο Πιεμπονγκσάντ, ένα ο Βίκτωρας Ρέστης (μολονότι υπήρξαν διαψεύσεις για την "εμπλοκή" του στον Παναθηναϊκό), ένα ο Ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας Μπένι Στάινχετζ που συμμετέχει στο fund, αλλά για δικούς του –επιχειρηματικούς- λόγους σκοπεύει να βάλει εκπρόσωπό του στην ΠΑΕ, εταιρία συμφερόντων του, ενώ ένα ποσοστό -περίπου 10%- θα πάρει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και ο μεγαλοατζέντης Πίνι Ζάχαβι.

Ο τελευταίος θα ελέγχει το μερίδιό του μαζί με τον Ισραηλινό (άλλοτε τεχνικό της Τσέλσι) Αμπραχαμ Γκραντ, με τον τελευταίο να προορίζεται για "αφεντικό" ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK