Όλα όσα πρότεινε ο ΠΑΟ στους "πρώην"

Τα ποσά που προσέφεραν οι "πράσινοι" σε Τελάντερ και Ταυλαρίδη, πώς ήρθαν σε έναν πρώτο συμβιβασμό με τον Δανό, τι απέρριψε η πλευρά του 37χρονου αμυντικού και τι ειπώθηκε στη δικαστική αίθουσα που ανέβασε επικίνδυνα τη θερμοκρασία.

Όλα όσα πρότεινε ο ΠΑΟ στους "πρώην"
Ταυλαρίδης EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε να πάρει για ακόμη μία φορά αναβολή δύο εβδομάδων στις δύο (απ' τις συνολικά πέντε) καταγγελίες που έχουν γίνει από πρώην παίκτες του για αφαιρέσεις βαθμών, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο έδωσε ένα χρονικό "αβάντζο" έως την 21η Φεβρουαρίου για τις υποθέσεις των Ράσμους Τελάντερ και Στάθη Ταυλαρίδη.

Μόνο που οι δύο εκδικάσεις έγιναν σε απολύτως διαφορετικό "κλίμα". Διότι ενώ στο θέμα του Τελάντερ υπήρξε συμβιβασμός ομάδας - ποδοσφαιριστή - δικηγόρου, στην υπόθεση του Ταυλαρίδη, ο δικηγόρος του ήταν στα... κάγκελα και ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις κατά την εκδίκαση.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΛΑΝΤΕΡ

Ας τα πάρουμε ωστόσο, απ' την αρχή. Το πρωί της Τρίτης (6/2), o Χρήστος Παναγόπουλος (που βγαίνει από το… παρασκήνιο για να εκτελέσει το επόμενο στάδιο του πλάνου Αλαφούζου) και ο Βασίλης Κωνσταντίνου συναντήθηκαν –εκτός ΠΑΕ- με τους δικηγόρους των δύο ποδοσφαιριστών για να συζητήσουν μία πιθανή εξωδικαστική λύση. Με την πλευρά του Τελάντερ, οι δύο συνεργάτες του Αλαφούζου φαίνεται πως βρήκαν μία βάση συμφωνίας, με πληρωμή 40.000 ευρώ (απ' τις συνολικά 138.000 ευρώ, αφού έγιναν τρεις οι οφειλόμενες δόσεις) και τα υπόλοιπα σε δόσεις σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Κάτι που φάνηκε κι απ' τα όσα είπε ο δικηγόρος του Τελάντερ, Γιώργος Ζελελίδης στην ακροαματική διαδικασία στο Διαιτητικό, όπου υπογράμμισε πως "είδαμε μια καλή διάθεση εκ μέρους της ΠΑΕ και δίνουμε την αναβολή".\

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗ

Με την πλευρά Ταυλαρίδη ωστόσο, υπήρξε κάθετη διαφωνία. Οι Παναγόπουλος-Κωνσταντίνου πρότειναν:

1. Είτε να πληρωθεί άμεσα 40.000 ευρώ (απ' τις συνολικά 97.000 ευρώ της οφειλής) και τα υπόλοιπα να γραφτούν στο... χιόνι είτε 2) να πάρει 25.000 ευρώ σε ρευστό και τα υπόλοιπα 72 χιλιάρικα σε 7 δόσεις των 10.000 και 11.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να δίνονται δεσμεύσεις για το πότε θα πληρωθούν όλα αυτά.

Ο δικηγόρος του πρώην στόπερ του "τριφυλλιού" Πάρης Ατλαμάζογλου, απέρριψε και τις δύο προτάσεις και ακολούθησε νέος γύρος, πολύ έντονης διαμάχης στη δικαστική αίθουσα. Ο νομικός της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Άλκης Παπαντωνίου, επισήμανε πως " τα έσοδα από τις μεταγραφές για τις οποίες είχαμε ζητήσει αναβολή είναι πολύ λιγότερα απ' αυτά που περιμέναμε. Εισπράχθηκαν χρήματα και αρκετά από αυτά πήγαν στην εφορία, έγινε επαφή για να βρεθεί λύση με την πλευρά του Ταυλαρίδη, είμαστε σε δύσκολο σημείο και έχουμε επί μήνες απλήρωτους υπαλλήλους. Υπάρχει έκκληση προς τον ποδοσφαιριστή να συνεργαστεί, ο Παναθηναϊκός, αν δεν λύσει τα θέματα που έχει μέχρι το τέλος το Φεβρουαρίου, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έως το 2021. Αγγλική ομάδα έκανε δεκτό το αίτημά μας για πάγωμα των χρεών για 36 μήνες, ζητάμε και από εσάς να συνεργαστείτε".

Ο δικηγόρος του Ταυλαρίδη ήταν απόλυτα αρνητικός λέγοντας πως " εμείς ζητάμε να εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση, είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά. Εμείς δεν έχουμε δικαιώματα; Μόνο η ομάδα έχει; Τα πολιτικά δικαστήρια δεν θα το έκαναν αυτό. Βάζετε πλάτη για τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι αίσχος".

Εκεί ο πρόεδρος του Διαιτητικού απάντησε εκνευρισμένος πως " οφείλω να σας επισημάνω ότι ξεφύγατε. Σας ανακαλώ στην τάξη, δεν είναι δυνατόν να λέτε ότι βάζω πλάτη", για να ακολουθήσει νέα επίθεση απ' τον Ατλαμάζογλου.

" Επειδή δίνετε συνεχώς αναβολές, ζητώ την εξαίρεσή σας από την υπόθεση. Αυτό που γίνεται είναι αίσχος". Ο πρόεδρος του δικαστηρίου υπογράμμισε πως δεν μπορεί να μιλάει έτσι προς την έδρα, ενώ εκεί παρενέβη και ο Κωνσταντίνου λέγοντας πως " ο Ταυλαρίδης έχει πάρει μαζί με την εφορία 486.000 ευρώ. Θέλει να ρίξει τον Παναθηναϊκό για 52.000 ευρώ. Του λέμε να πάρει τώρα 45.000 ευρώ και τα υπόλοιπα αργότερα", για να απαντήσει ο δικηγόρος του παίκτη, πως " ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην υπάρχει ως τα τέλη Μαρτίου. Έτσι όπως πάμε θα χάσουμε τα χρήματά μας. Πριν μας έλεγαν για μεταγραφές, τώρα μιλούν για την αδειοδότηση. Δεν είμαστε εμείς συνυπεύθυνοι για τα κακά του Παναθηναϊκού".

Εν τέλει ο πρόεδρος του Διαιτητικού έδωσε άλλες δύο εβδομάδες αναβολή στις υποθέσεις, με την πλευρά του Ταυλαρίδη να αποχωρεί με έντονο εκνευρισμό από την αίθουσα.

Την Τετάρτη (7/2) ακολουθούν οι καταγγελίες των Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ, που έχουν πάρει ήδη τέσσερις αναβολές. Οι "πράσινοι" είχαν ήδη την Τρίτη επικοινωνία με τη δικηγόρο των τριών ποδοσφαιριστών Άσπα Σουλούκου και πρότειναν να πληρώσουν έναντι τα μισά ποσά των δόσεων και τα υπόλοιπα σε διακανονισμούς. Απ' την πλευρά των τριών φαίνεται πως υπάρχει θετική ανταπόκριση σ' αυτό και στο "τριφύλλι" αισιοδοξούν πως θα πάρουν αναβολές και στις νέες εκδικάσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK