Ολα του Στόιλκοβιτς δύσκολα για τον Παναθηναϊκό

Η τεράστια επιθυμία του Στόιλκοβιτς να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό που του προσφέρει διπλάσιο συμβόλαιο, το «φρένο» απ’ τον πρόεδρο της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ λόγω… λειψανδρίας επιθετικών της πορτογαλικής ομάδας και προκριματικών, το «όχι» στον ΠΑΟΚ και οι άλλες δύο περιπτώσεις κυνηγών που «δουλεύουν» παράλληλα οι «πράσινοι».

Ολα του Στόιλκοβιτς δύσκολα για τον Παναθηναϊκό

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού; Όχι απλά… δεδομένο, αλλά και πάρα πολύ «ζεστό», αφού κι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θεωρεί ότι «κουμπώνει» εξαιρετικά στο αγωνιστικό πλάνο του.

Η επιθυμία του παίκτη; Φουλ… πράσινη, καθώς στις πρώτες συζητήσεις του ατζέντη του με το «τριφύλλι», τα χρήματα αλλά και ο αγωνιστικός ρόλος που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός, είναι πολύ (πιο) ελκυστικά.

Φτάνουν τα παραπάνω για να φτάσουν ως το… γάμο ο Παναθηναϊκός και ο Νίκολα Στόιλκοβιτς; Κάπου εδώ αρχίζουν τα… δύσκολα, καθώς ο «πεθερός», δηλαδή ο πρόεδρος της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ δεν δείχνει να… ψήνεται ιδιαίτερα για να παραχωρήσει τον διεθνή Σέρβο επιθετικό της ομάδας του, τουλάχιστον για την ώρα. Όχι στην παρούσα φάση, «όχι τόσο νωρίς…» όπως τόνισε κι ο ίδιος πρόεδρος της Μπράγκα μιλώντας στους ρεπόρτερ της πορτογαλικής O’ Jogo.

Σε δηλώσεις του την ίδια εφημερίδα νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (4/7), ο μάνατζερ του Στόιλκοβιτς, Γκάμπλερ Σίμιτς τόνισε πως αυτό που επί της ουσίας απομένει, είναι το προεδρικό «ΟΚ». Τα πράγματα εντούτοις, δεν δείχνουν και τόσο… απλά, με βάση το ρεπορτάζ των συναδέλφων της πορτογαλικής εφημερίδας. Κι ο λόγος έχει να κάνει (πέρα απ’ τα όποια οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης) και με την αγωνιστική «εξίσωση» της Μπράγκα, η οποία έχει τα δικά της «θέματα» στην επίθεση. Ο Αμπέλ Φερέιρα που ανέλαβε το «τιμόνι» των «κόκκινων» στις 26 Απριλίου, έχει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του πέντε επιθετικούς. «Εξαιρετικά» θα μπορούσε να πει κάποιος, αφού αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει την όποια «ελάφρυνση» του ρόστερ απ’ τον Στόιλκοβιτς.

ΕΧΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ

Μόνο που η ουσία για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι διαφορετική. Από τους πέντε «κυνηγούς» της Μπράγκα, μόλις οι τρεις είναι επί της ουσίας «διαθέσιμοι» στο ξεκίνημα της νέας σεζόν: Ο Στόιλκοβιτς, ο Κολομβιανός Έρικ Μορένο και ο Πορτογάλος Παουλίνιο, ο οποίος ωστόσο, είναι περισσότερο winger παρά «καθαρόαιμος» στράικερ. Ο διεθνής Αιγύπτιος Αχμέν Χασάν βρίσκεται στην ανάρρωση μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και δεν αναμένεται να επιστρέψει πριν τα μέσα Αυγούστου. Ο δε Βραζιλιάνος Ντιέγο Σόουζα είναι «off» από κάθε επίσημο ματς μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, όντας τιμωρημένος με 9μηνο αποκλεισμό (με «σφραγίδα» FIFA), διότι στις αρχές του 2017 χτύπησε διαιτητή!

Δύσκολο λοιπόν να βγουν τα… κουκιά για έναν προπονητή, που παίζει «καθαρό» 4-4-2 και το «δύο» της επίθεσης δεν αλλάζει ποτέ. Ακόμη πιο «δύσκολο», όταν -όπως υποστηρίζουν οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι- ο πρόεδρος Σαλβαδόρ του έχει ξεκαθαρίσει πως άλλη προσθήκη στην επίθεση ΔΕΝ θα γίνει και στα τέλη Ιουλίου η Μπράγκα (όπως και ο Παναθηναϊκός) θα μπει στην ψυχοφθόρο διαδικασία του γ’ προκριματικού του Europa League…

ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ

Οι πληροφορίες των Πορτογάλων ρεπόρτερ απ’ την κουβέντα που είχαν με τον Σαλβαδόρ, ανέφεραν πως επίσημη προσέγγιση προς την Μπράγκα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει ακόμη. Είτε για δανεισμό, είτε για δανεισμό με οψιόν αγοράς, είτε (σχεδόν… απίθανο) για απευθείας αγορά. Επιβεβαίωναν δε, απόλυτα τα όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο Sport24.gr, ο ίδιος ο Σαλβαδόρ περί «κρούσης» κι από άλλη ελληνική ομάδα, υπογραμμίζοντας πως πριν από περίπου 3 εβδομάδες υπήρξε κίνηση και απ’ τον ΠΑΟΚ, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

Στο δια ταύτα. Ο Στόιλκοβιτς θέλει πάρα πολύ να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, καθώς η πρόταση που έχει αφορά τα διπλά λεφτά σε σχέση με αυτά που παίρνει στη Μπράγκα (μόλις 150.000 ευρώ το συμβόλαιό του) και ο μάνατζέρ του έχει φτάσει σε τελικό στάδιο τη διαπραγμάτευση με τους «πράσινους», όντας ένα βήμα απ’ την προφορική συμφωνία.

«ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ»

Η Μπράγκα ωστόσο -και πολύ περισσότερο ο πρόεδρός της- ΔΕΝ συζητά προς το παρόν τη ενδεχόμενο παραχώρησης του Σέρβου επιθετικού, καθώς κρίνεται υπέρ-απαραίτητος για τα καλοκαιρινά προκριματικά. «Δεν νομίζω ότι θα τον δώσουμε. Η ομάδα τον χρειάζεται για τα προκριματικά. Τον Αύγουστο, αν υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον για τον Νίκολα θα το ξαναδούμε…» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαλβαδόρ την Τρίτη, προς τους ρεπόρτερ της O’ Jogo.

Παιχνίδι τακτικής; Ενδεχομένως, μαζί με μπόλικη «δόση» συγκεκριμένου αγωνιστικού προσανατολισμού. Ο παίκτης βεβαίως απ’ την πλευρά του πιέζει πολύ. Το ίδιο κι ο Παναθηναϊκός που σκοπεύει άμεσα να περάσει στο επόμενο «level», ξεκινώντας την επί της ουσίας διαπραγμάτευση και με την Μπράγκα, για δανεισμό με οψιόν αγοράς του Σέρβου φορ. Το αν θα φτάσει όλο αυτό και -το κυριότερο- αν θα γίνει γρήγορα, ουδείς μπορεί να το… προδικάσει. Διότι και ο Ουζουνίδης θέλει τουλάχιστον ο ένας επιθετικός, μαζί με τον έναν (εκ των τριών wingers) να βρίσκεται έως τις 9-10 Ιουλίου στο Τέχελεν της Ολλανδίας, για να αρχίσει σιγά-σιγά το μοντάρισμα της ομάδας των προκριματικών.

Ο Στόιλκοβιτς άλλωστε, δεν είναι ο μοναδικός βασικός υποψήφιος, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην «πράσινη» λίστα υπάρχουν ακόμη δύο ονόματα, πολύ καλών επιθετικών που έχει ήδη εγκρίνει ο Ουζουνίδης και «δουλεύονται» παράλληλα, με την περίπτωση του Σέρβου. Διότι ο χρόνος έχει αρχίσει πλέον να πιέζει…

News 24/7

24MEDIA NETWORK