Πληρώνει ο Αλαφούζος ή πέφτει ο ΠΑΟ

Τα ξεκάθαρα δεδομένα για Παναθηναϊκό και δη τον Αλαφούζο, μετά την απόφαση της Λίγκας να μην τροποποιηθεί ο κανονισμός υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, τα λεφτά που πρέπει να δώσει και οι... ελπίδες που τρέφουν οι συνεργάτες του για "σανίδα" παραμονής απ' την ΕΠΟ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Γκιγέρμο Μολίνς EUROKINISSI

Η πρόταση της ΑΕΚ προς τη Λίγκα για αλλαγή του κανονισμού υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες έπεσε στο κενό στο ΔΣ της Δευτέρας (26/3) και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον με την... πλάτη στον τοίχο.

Όχι μόνο ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος κι ως τεράστιο μέγεθος, αλλά πολύ περισσότερο ο ίδιος ο μεγαλομέτοχός του Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έχει οδηγήσει την ομάδα στην υπάρχουσα κατάσταση, ένα βήμα από τον υποβιβασμό στη β' κατηγορία. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα και συγκεκριμένα για τον 61χρονο εφοπλιστή:

Είτε θα βάλει ο ίδιος ΑΜΕΣΑ τα χρήματα που πρέπει για να διευθετήσει, πληρώσει ή διακανονίσει εκ νέου μέσα στις επόμενες πέντε μέρες (έως 31/3) τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Παναθηναϊκού που αφορούν τη χρήση ως την 31η Δεκεμβρίου 2017 (περί τα 6 εκατ. ευρώ, απ' τα οποία απαιτούνται τα 4-4,5 εκατ. ευρώ, για να φτάσει ο σύλλογος σ' ένα επίπεδο συμβιβασμού με τους πιστωτές), είτε οι "πράσινοι" ΔΕΝ θα αδειοδοτηθούν απ' την Επιτροπή της ΕΠΟ, καθώς ο φάκελός τους θα είναι λειψός και θα υποβιβαστούν.

Αυτός δείχνει να είναι πλέον ο... μονόδρομος που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός και δη ο Αλαφούζος, ο οποίος παίρνει πάνω του την ιστορική ευθύνη των στιγμών. Μαζί βεβαίως με τους συνεργάτες του, οι οποίοι εδώ και μήνες είχαν εναποθέσει τα πάντα πάνω σε μία πιθανή αλλαγή του κανονισμού και όχι στο πως θα πληρώσει, αυτά που πρέπει να πληρώσει (διότι στο κάτω-κάτω της γραφής τη δική του υπογραφή έχουν) ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Και βεβαίως να έχει το χρονικό περιθώριο για να το κάνει αυτό, αφού ο χρόνος πιέζει και η προθεσμία 15 ημερών που ζητήθηκε από την ΕΠΟ να δοθεί για την κατάθεση των φακέλων των ομάδων, πρέπει να περάσει κι απ' την UEFA!

Ο (υπηρεσιακός) πρόεδρος του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου, εξερχόμενος του ΔΣ της λίγκας που εξελίχθηκε σε πανωλεθρία για τους "πράσινους", τόνισε πως "ο Παναθηναϊκός πήρε την πλειοψηφία των ομάδων με το μέρος του, αλλά δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό για να πάμε σε αλλαγή της απόφασης. Τώρα ο Παναθηναϊκός θα προσφύγει στην ΕΠΟ. Θα ζητήσουμε την αλλαγή του κανονισμού και την τροποποίηση της ποινής για της μη αδειοδοτημένες ομάδες, αφού η ΕΠΟ αποφασίζει".

Το θέμα βεβαίως είναι πως η Ομοσπονδία θα δεχθεί να πάρει "πάνω" της μία τέτοια απόφαση αλλαγής του κανονισμού απ’ τη στιγμή που: α) η λίγκα δεν την πέρασε στο συμβούλιό της, β) μόλις πριν από λίγες ημέρες στελέχη της ΕΠΟ, αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων κ. Δημητρίου ήταν ξεκάθαροι πως μόνο μέσω λίγκας θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια αλλαγή; Να "σπρωχθεί" μία τέτοια κίνηση (και) κυβερνητικά; Απ' τη στιγμή που υπάρχουν και οι παράγοντες UEFA/FIFA, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι... εύκολα.

Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες και εξευτελιστικές για το μέγεθός του καταστάσεις, οι οποίες έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο: Γιάννης Αλαφούζος!

News 24/7

24MEDIA NETWORK