Ομολογιακό δάνειο 5.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Οικονομική ενίσχυση για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται να συμφώνησε για ομολογιακό δάνειο.

Ομολογιακό δάνειο 5.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Ενίσχυση στα ταμεία του Παναθηναϊκού με 5.000.000 ευρώ εξασφάλισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, μέσω ομολογιακού δανείου.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη από τη διοίκηση του συλλόγου μετά από τους διαδοχικούς αποκλεισμούς από Champions League και Europa League νωρίτερα στη σεζόν, που επέφερε πλήγμα στα ταμεία της ομάδας.

Οι "πράσινοι" υπολόγιζαν τουλάχιστον σε 6.000.000 ευρώ έσοδα από την ευρωπαϊκή συμμετοχή της σεζόν, ωστόσο αρχικά ο αποκλεισμός από την Μπριζ και στη συνέχεια από την Καμπάλα προκάλεσε μία οικονομική "τρύπα".

Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα "Goal News", ο διοικητικός ηγέτης του "τριφυλλιού" εξασφάλισε δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς, βάζοντας ως εγγύηση τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας των επομένων 7-8 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών αποφασίστηκε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 10.000.000 ευρώ, η οποία θα συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Δημήτρης Κριτής στο Contra.gr, τα 4.000.000 ευρώ έχουν ήδη μπει στην ΠΑΕ για να εξυπηρετήσουν την εύρυθμη λειτουργία της από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα (μισθοδοσίες, συμβόλαια, ικανοποίηση διακανονισμών, προκαταβολές μεταγραφών και άλλα), περίπου 1.000.000 ευρώ θα βάλει η "Π/Σ." από τις εισροές των εγγραφών και τα υπόλοιπα 5.000.000 ευρώ είναι υπεραναγκαία για να βγει χωρίς ταμειακά προβλήματα η χρονιά.

Αυτό το ποσό φαίνεται πως θα καλυφθεί από το ομολογιακό δάνειο που σύναψε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι 10 εκ. ευρώ στον Παναθηναϊκό

Ρεπορτάζ ΖΜΑΚ

Η ποπ κουλτούρα επιστρέφει στα ελληνικά ρινγκ

Χάρη στο ΖΜΑΚ, το pro-wrestling δεν είναι πια ένα μακρινό όνειρο που οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο από τις οθόνες της τηλεόρασης. Το NEWS247 βρέθηκε στο AthensCon και γνώρισε τους Έλληνες παλαιστές-performers του ZMAK, από τον θρυλικό Γιώργο Τρομάρα μέχρι τους νεότερους στο χώρο του κατς. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ευγενία Χορού

 

Πρώτη Σελίδα