Online με Αλαφούζο πριν από την επιστολή!

Η μίνι-σύσκεψη των υψηλόβαθμων στελεχών του Παναθηναϊκού για τη σύνταξή της, στο "μυστικό" γραφείο λίγο μετά την ΠΑΕ, η επικοινωνία με το μεγαλομέτοχο, το "όριο" της κοινής γραμμής με τον Ολυμπιακό και το περιτύλιγμα. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Online με Αλαφούζο πριν από την επιστολή!
EUROKINISSI

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (22/3), η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή της προς τη Superleague προκειμένου να προωθηθεί ακολούθως προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Στο μονοσέλιδο κείμενο, που υπογράφεται απ' τον (υπηρεσιακό) πρόεδρο του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου, οι "πράσινοι" ουσιαστικά δικαιολογούν την απόφασή τους να μην υπογράψουν το υπουργικό τελεσίγραφο (πατώντας το... όριο της κοινής γραμμής με τον Ολυμπιακό), με ένα ωραίο... περιτύλιγμα περί διαλόγου και διαβούλευσης και με αίτημα για συμμετοχή πάνω σ' αυτό κι από τις άλλες ομάδες.

Από την "πράσινη" ΠΑΕ τονιζόταν λίγο μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής πως " ...δεν υπάρχει κοινή γραμμή με κανέναν. Ο Παναθηναϊκός συναινεί για διαβούλευση", όμως η ουσία είναι διαφορετική και κατέγραψε τη γραμμή που ακολούθησαν οι διοικούντες την ΠΑΕ (και) σε αυτή την περίπτωση!

Αξίζει να επισημανθεί πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού περίμεναν πρώτα να... ανοίξουν τα χαρτιά τους όλες οι άλλες πλευρές και μετά να βγάλουν προς τα έξω τη δική τους θέση. Επ' αυτού μάλιστα, υπήρξε συνάντηση του Κωνσταντίνου με τον πιο στενό συνεργάτη του Αλαφούζου, Χρήστο Παναγόπουλο, στο δεύτερο (μυστικό) γραφείο που έχει ο τελευταίος, δύο στενά μετά το κτίριο που έχει μετακομίσει η "πράσινη" ΠΑΕ στη Λ.Πεντέλης.

Από 'κει, είχαν ανοικτή με τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο, συντάσσοντας την τελική επιστολή που εστάλη στη λίγκα, η οποία ανέφερε τα εξής:

" Αξιότιμοι κύριοι

Αναφορικά με την από 21-3-2018 επιστολή σας με συνημμένη επιστολή του κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαρκώς και αταλάντευτα μάχεται κατά των φαινομένων βίας αλλά και κατά κάθε παράνομης ενέργειας στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και είναι πρόθυμη να συμπράξει σε κάθε υγιή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δυστυχώς τα πρόσφατα κρούσματα βίας που σημειώθηκαν στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και τα οποία οδήγησαν στην διακοπή του Πρωταθλήματος αλλά και προηγούμενα περιστατικά βίας και άλλων παράνομων ενεργειών αναδεικνύουν έτι περισσότερο την ήδη εκπεφρασμένη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο Νόμοι και ποινές υπάρχουν αλλά επιβάλλονται επιλεκτικά, με συγκεκριμένους πάντα ωφεληθέντες και συγκεκριμένους αδικηθέντες.

Το ήδη εξαιρετικά αυστηρό (έως εξοντωτικό) πλαίσιο ποινών έχει πολλάκις εφαρμοσθεί σε απόλυτο βαθμό κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώ για όμοια περιστατικά η αντιμετώπιση υπήρξε εντελώς διαφορετική, καταργούμενης ούτω κάθε έννοιας ισονομίας.

Επειδή πρώτιστο μέλημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και θεωρούμε ότι η επανέναρξη του Πρωταθλήματος εντάσσεται σε αυτήν την κατεύθυνση, συναινούμε να συμμετάσχουμε και με τις υπόλοιπες ΠΑΕ σε διαβούλευση στην βάση των προτάσεων του κ. Υφυπουργού".

Online με Αλαφούζο πριν από την επιστολή!

News 24/7

24MEDIA NETWORK