ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Μένει ο Στραματσόνι, το πήρε πάνω του ο Αλαφούζος

Ο Αλαφούζος το παίρνει πάνω του και ενεργοποιεί την οψιόν του Στραματσόνι, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο και τη νέα σεζόν. Παίρνει και τεχνικό διευθυντή ο Παναθηναϊκός. Όλο το ρεπορτάζ στο Contra.gr.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Μένει ο Στραματσόνι, το πήρε πάνω του ο Αλαφούζος

Ο Παναθηναϊκός θα σταθεί στην αφετηρία της νέας αγωνιστικής περιόδου με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο και νέο τεχνικό διευθυντή, εντός, εκτός και επί τα αυτά. Αυτό είναι ειλημμένη απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη βαίνει προς υλοποίηση. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αλαφούζος σκοπεύει να καλέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες τον Αντρέα Στραματσόνι και να ενεργοποιήσει την οψιόν που υπάρχει στη συμφωνία και προβλέπει την παραμονή του Ιταλού τεχνικού στο τιμόνι του Παναθηναϊκού για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

Τι θα γίνει στο απευκταίο ενδεχόμενο μιας αποτυχίας του Παναθηναϊκού στη διαδικασία των κατατακτήριων αγώνων (πλέι οφ); Άγνωστο. Ίσως όμως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θέλει να στείλει αυτό ακριβώς το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δηλαδή ο 40χρονος τεχνικός απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του και δεν υπάρχουν αναστολές ως προς τη διατήρησή του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Επιτυχημένες παρεμβάσεις

Έτσι ή αλλιώς, ο Γιάννης Αλαφούζος βαθμολογεί ως παραπάνω από εξαιρετική τη δουλειά που έκανε ο Ιταλός στη διάρκεια του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού και δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από το σύνολο των νέων προσώπων που εντάχθηκαν στο έμψυχο δυναμικό του “τριφυλλιού”.

Όταν δε γίνεται δέκτης ενστάσεων σε ό,τι αφορά στην διαχείριση κάποιων αγώνων από τον κόουτς Στραματσόνι, προτάσσει και από τη δική του πλευρά την προετοιμασία του Παναθηναϊκού της νέας περιόδου, αποδίδοντας προφανώς μέρος των αστοχιών σε ρίσκα εξαντλητικής ανάγνωσης του υλικού του.

Και παρ' ότι είχε δηλώσει θιασώτης πιο προσωποκεντρικών μοντέλων εξουσίας στη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΠΑΕ, στο Μαρούσι, στα πρότυπα των βρετανικού μοντέλου του μάνατζερ-γενικού κουμανταδόρου, φαίνεται ότι τελικά πείστηκε για την ανάγκη ύπαρξης τεχνικού διευθυντή, που κάθε άλλο παρά διακοσμητικό ρόλο θα έχει βέβαια.

Και όχι απλά το αποφάσισε, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται ήδη σε φάση διερεύνησης του τοπίου για υποψηφίους, την ίδια ώρα που στενοί συνεργάτες του σκιαγραφούν το προφίλ του νέου τεχνικού διευθυντή στα πρότυπα του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Δηλαδή ανθρώπου με βαθιά γνώση του ποδοσφαίρου και όχι απλά τεχνοκρατικές αντιλήψεις, ανθρώπου με διεθνές κύρος που απολαμβάνει (και όχι απλά απαιτεί) την καθολική αποδοχή και σεβασμό.

Ερωτηματικό ο χρόνος

Σε σχετικές μάλιστα συζητήσεις, κάνει σαφές προς όλους ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στην πλήρωση του συγκεκριμένου κενού, είναι η συναντίληψη και η χημεία μεταξύ του νέου τεχνικού διευθυντή και των προέδρου και προπονητή και όχι απαραίτητα το λαϊκό ερεισμα που μπορεί να έχει ως πρόσωπο (π.χ. Τζιμπρίλ Σισέ).

Αυτό βεβαίως είναι εξ ορισμού σημαντικό και έχει πολλές παραμέτρους που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν. Ένας απόλυτος, εκρηκτικός και συγκρουσιακός χαρακτήρας δεν μπορεί -φανταζόμαστε- να είναι μεταξύ των υποψηφίων. Από την άλλη, η έκδηλη ικανοποίηση του κ. Αλαφούζου για τις επιδόσεις του Αντρέα Στραματσόνι στο θέμα της αναδιοργάνωσης του ρόστερ δημιουργεί ένα ερωτηματικό ως προς τον χρόνο συμφωνίας με τον νέο τεχνικό διευθυντή.

Μήπως δηλαδή θελήσει να έχουν δρομολογηθεί από πλευράς Στραματσόνι οι 3-4 κινήσεις που ο Ιταλός θεωρεί απαραίτητες για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού (αμυντικό χαφ στη θέση του Εσιέν, αριστερό μπακ -ίσως και στόπερ- και επιθετικού) και μάλιστα με πρόσωπα που ενδεχομένως έχει ήδη εντοπίσει και συζητήσει, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να προχωρήσουν ως υποθέσεις εντός του Ιανουαρίου.

Εκτός... Εκτός κι αν ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να έχει διαθέσιμες και τις επιλογές που μπορεί να προσφέρει βάσει γνωριμιών και αποδοχής ο νέος τεχνικός διευθυντής, ώστε να σταθμίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια αυτές τις 2-3 πρωτοκλασσάτες λύσεις που παρέμειναν ως εκκρεμότητα για τον Παναθηναϊκό του 2016-2017. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη...

Υ.Γ.: Και μιας και μιλήσαμε για αφετηρία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, στον Παναθηναϊκό φιλοδοξούν να την υποδεχτούν σε μία Λεωφόρο με περισσότερες θέσεις στην εξέδρα που βρίσκεται από την πλευρά της οδού Τσόχα και σειρά πολυτελών σουιτών στα ορεινά των θυρών 2, 3 και 4 και σύντομα αναμένεται να ανακοινώσουν τα σχέδιά τους στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτός που τρέλανε τον Μοράτι και πλακώθηκε με τον Κασάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK