Όσα είπε ο Ουζουνίδης για Λουντ, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες και... Στιλ

Σε ποια θέση θα παίζει ο Λουντ και σε ποια ο Βιγιαφάνιες; Θα μείνει μετά τον Γενάρη ο Ιμπάρμπο; Θα συνεχίσει ο Βλαχοδήμος στην εστία; Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε σε όλα μετά το νικηφόρο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Όσα είπε ο Ουζουνίδης για Λουντ, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες και... Στιλ

Το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο δείγμα γραφής του Μαρίνου Ουζουνίδη. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του 1-0, ο Έλληνας προπονητής δεν δίστασε να μιλήσει προσωπικά για τους ποδοσφαιριστές του, κάτι που άλλοι αποφεύγουν.

Συνολικά ο τεχνικός του "τριφυλλιού" είπε: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, όχι για την απόδοση τους αλλά για την προσπάθεια και τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες για εμάς και έπρεπε να πάρουμε τη νίκη. Σαν γκρουπ ήμασταν καλά μέσα στο γήπεδο και μέσα από τα αποτελέσματα θα βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Καταφέραμε να κερδίσουμε ένα ματς με τους περισσότερους παίκτες να είναι στο 50% των δυνατοτήτων τους. Θα έχουμε χρόνο μετά απ΄αυτή τη νίκη να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Έχει δείξει υπομονή, να δείξει λίγο ακόμα. Δεν είναι ωραίο να παίζεις στο γήπεδο σου και να μην έχεις τη φωνή που θα σου δώσει λίγο παραπάνω πάθος.

Θέλαμε να κλείσουμε τα ατού του ΠΑΟΚ, τους δυο ακραίους, τις πάσες στην πλάτη μας, το καταφέραμε αυτό και με τους δυο ακραίους μας να έρθουν λίγο μέσα και να παίξουν κάθετα. Στο πρώτο ημίχρονο το κάναμε περισσότερες φορές αλλά μας έλειπε η τελική πάσα. Το παιχνίδι πήγαινε για 0-0 και ήταν λογικό με μια ενέργεια, όπως το σουτ του Λουντ, να κέρδιζε το παιχνίδι.

Κάναμε μια προπόνηση αλλά μιλήσαμε πάρα πολύ ως προς το τι θέλω. Είναι έξυπνοι παίκτες, έχουν ταλέντο και περιμένω καλύτερη συνέχεια ως προς το επιθετικό κομμάτι".

Ο Λουντ είναι ένας παίκτης με καλά στοιχεία, μέχρι τώρα δεν ξέραμε ποια είναι η θέση του μέσα στο γήπεδο, σήμερα;

" Είχα δυο μέρες στην διάθεση μου. Έχω στο μυαλό μου ένα πλάνο που θέλω να έχει η ομάδα. Στις συζητήσεις που έγιναν ρώτησα πολλούς παίκτες ποια είναι η πραγματική τους θέση. Εγώ θέλω να έχουμε ένα πλάνο μέσα στο παιχνίδι, μια διάταξη και έψαχνα ποιοι θα είναι πιο κοντά στα δικά μου θέλω. Έχει παίξει εκεί αρκετά παιχνίδια. Πολλά παιδιά έχουν παίξει σε πολλές θέσεις, θα πρέπει να βρουν την ταυτότητα τους και αυτό θέλω να περάσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ομάδα. Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, δεν ήταν μόνο το γκολ, είχε καλή παρουσία με τον Ζέκα. Δεν ζητήσαμε να περνάει αρκετά η μπάλα από τα πόδια τους καθώς θέλαμε να παίξουμε κάθετα αλλά είμαι σίγουρος ότι σε άλλα παιχνίδια θα περάσει περισσότερο από τα πόδια τους η μπάλα".

Ο Ιμπάρμπο έδειξε και σήμερα επηρεασμένος με όσα έχουν γίνει, θα σημαίνει κάτι αυτό για ενδεχόμενη παραμονή του;

" Αυτό θα εξαρτηθεί απ' αυτόν από την παρουσία του που θα έχει στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Είναι καλός παίκτης, πρέπει να τους βοηθήσουμε. Το ότι αντέδρασαν οι παίκτες είναι θετικό. Και ο Μπεργκ είναι πολύ καλύτερος. Αυτός είναι ο Μπεργκ. Θα παίξουν καλύτερα".

Είδαμε και τον Βιγιαφάνιες στα άκρα, εκεί τον υπολογίζεται ή θα τον δούμε σαν δεκάρι;

" Μπορεί να παίξει και εκεί, κοίταξα ποιοι παίκτες θα έρθουν στα θέλω μου. Μην ξεχνάτε ότι τον Βιγιαφάνιες ο Παναθηναϊκός τον πήρε σαν ακραίο και όχι σαν δεκάρι".

Μπορεί να γυρίσει η κατάσταση των επτά βαθμών και να κάνει πρωταθλητισμό ο Παναθηναϊκός;

" Και βέβαια το πιστεύω και δεν το λέω για να το πω. Είπα ότι δεν εξαρτώνται τα πράγματα απ' εμάς. Πρέπει να διεκδικούμε τους βαθμούς και να παίρνουμε τις νίκες περιμένοντας να χάσουν οι αντίπαλοι μας τα ματς".

Είχατε έναν στόχο να περιορίσετε τους ακραίους του ΠΑΟΚ, μήπως σε αυτό σας βοήθησε και η υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ που δεν έπαιξε καλά;

" Και ο ΠΑΟΚ έχει τα προβλήματα του. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Εγώ σαν αντίπαλος προπονητής έπρεπε να εξουδετερώσω τα ατού του".

Σε πόσο χρόνο θα παίζει η ομάδα σύμφωνα με τα θέλω σας;

" Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Ρισκάρατε να καθίσετε στον πάγκο αλλά όχι στο σχήμα, διατηρώντας και τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ;

" Διάταξη αλλάξαμε. Σας είπα ότι ο Παναθηναϊκός θέλω να αποκτήσει μια ταυτότητα, ένα σχήμα και πάνω σε αυτό να δουλεύουμε. Δεν είμαι φαν των πολλών αλλαγών".

Τον Βλαχοδήμο τον αφήσατε κάτω από τα γκολπόστ, αυτό σημαίνει πως θα παραμείνει το Ν1 ή θα δώσετε μια ακόμα ευκαιρία στον Στιλ;

" Αυτό θα το δούμε. Για την θέση του τερματοφύλακα συζητάω και με τον Μάριο για το ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έχει σταθεί καλά σε δυο παιχνίδια, λόγω εμπειρίας του λείπουν κάποια πράγματα αλλά θα βελτιωθεί μέσα από τα ματς. Για το παιχνίδι της Πέμπτης θα δούμε γιατί άλλωστε δεν είναι δηλωμένος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μετά το 1-0 ήταν ομάδα του Ουζουνίδη
Στο ντεμπούτο Ουζουνίδη πήρε ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK