Όταν ο Στραματσόνι "τρέλαινε" τους Ιταλούς!

Ο Αντρέα Στραματσόνι περνάει δύσκολες στιγμές στον πάγκο του Παναθηναϊκό, με τους οπαδούς να ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι για τη συντριβή στο "Φάληρο, όμως πριν μερικά χρόνια ο ιταλικός Τύπος τον αποθέωνε συγκρίνοντάς τον με τον Ζοζέ Μουρίνιο!

Όταν ο Στραματσόνι "τρέλαινε" τους Ιταλούς!

Ο Αντρέα Στραματσόνι συμπλήρωσε την Τρίτη (8/11) έναν χρόνο ακριβώς από την ημέρα που έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας 1,5 έτους με τον Παναθηναϊκό όμως το μόνο που δεν μπορεί να κάνει αυτή την ημέρα είναι να γιορτάσει. Και αυτό γιατί το κλίμα έγινε ιδιαιτέρως βαρύ για τον Ιταλό τεχνικό την τελευταία εβδομάδα.

Πρώτα ήρθε το "χαστούκι" στην Ευρώπη με την βαριά εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Σταντάρ Λιέγης για την 4η αγωνιστική του Europa League ενώ το βράδυ της Κυριακής είδε τον ουρανό σφοντύλι με την συντριβή στο "Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό με ανάλογο σκορ και λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε σε θέση άμυνας απέναντι σε περίπου 300 οπαδούς των "πρασίνων" που εμφανίστηκαν με άγριες διαθέσεις στο Κορωπί για να αποδώσουν ευθύνες σε παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση.

"Porca Miseria" (Άτιμη δυστυχία σε... ελεύθερη "ευγενική" μετάφραση) ήταν μάλιστα ο τίτλος που χρησιμοποίησε η εφημερίδα "Goal" στο πρωτοσέλιδο της Τρίτης για να περιγράψει την (ζοφερή) κατάσταση που επικρατεί στο πράσινο στρατόπεδο, με τον συγκεκριμένο τίτλο να αναπαράγεται μάλιστα από ιταλικά ΜΜΕ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και να αναφέρουν μεταξύ άλλων πως ανάλογοι "σκληροί" τίτλοι είχαν χρησιμοποιηθεί και κατά το πέρασμα του Κλάουντιο Ρανιέρι στην εθνική Ελλάδας.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι τέσσερα χρόνια πριν ο "Στράμα", αν και μόλις 36 ετών και με ελάχιστη εμπειρία στη Serie A, βίωνε τις καλύτερες στιγμές του στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με τα ιταλικά ΜΜΕ να βλέπουν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που ήταν σε θέση να κάνει τους τιφόζι των ιντερίστι να ξεχάσουν το φάντασμα του Ζοζέ Μουρίνιο που έμοιαζε να είχε κατασκηνώσει πάνω από το "Meazza" από το καλοκαίρι του 2010 όταν έφυγε για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Όταν ο Στραματσόνι "τρέλαινε" τους Ιταλούς!

Με τους Ράφα Μπενίτεθ, Λεονάρντο, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και Κλάουντιο Ρανιέρι να έχουν αποτύχει στην αποστολή να οδηγήσουν την Ίντερ στην κορυφή, ο Αντρέα Στραματσόνι ήταν εκείνη την περίοδο ένας άφθαρτος και φιλόδοξος τεχνικός που ερχόταν με... φόρα από την παρουσία του στην Primavera της Ιντερ, και τα πρώτα αποτελέσματα είχαν κάνει άπαντες να μείνουν με το στόμα ανοιχτό.

"Στραματσόνι, η Ίντερ είναι δική σου. Φεύγει ο Ρανιέρι μετά την ήττα από την Γιούβε. Η ομάδα στα χέρια του τεχνικού της Primavera ο οποίος προέρχεται από τον θρίαμβο στο Λονδίνο στο Champions League Κ-19", ανέφερε το πρωτοσέλιδο της "Gazzetta dello Sport" μετά την παράδοση-παραλαβή τους πάγκου μεταξύ Ρανιέρι και Στραματσόνι στα τέλη Μαρτίου 2012, με τον Ιταλό να ολοκληρώνει μάλιστα τη σεζόν και με μία τεράστια νίκη με 4-2 επί της συμπολίτισσας Μίλαν.

Όταν ο Στραματσόνι "τρέλαινε" τους Ιταλούς!

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ο Στραματσόνι έγινε το Νο 1 θέμα συζήτησης στην ιταλική ποδοσφαιρική πιάτσα, με τον νεαρό τεχνικό να εφαρμόζει σύστημα 3-4-3 (όχι και το πιο συνηθισμένο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο) και να έχει τεράστια επιτυχία.

Πρώτα ήρθε η νίκη στο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Μίλαν (1-0) ενώ στις 3 Νοεμβρίου 2012 οι μετοχές του χτύπησαν... ουρανό, με την Ίντερ να κατορθώνει αυτό που άπαντες θεωρούσαν ακατόρθωτο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Γιουβέντους από το 1ο λεπτό στο ντέρμπι των δύο ομάδων στο Τορίνο, με γκολ-οφσάιντ, στο φινάλε του ημιχρόνου είδε παίκτη της "Γιούβε" να μην αποβάλλεται αδίκως, και όμως γύρισε το ματς σε 3-1 υπέρ της και υποχρέωσε την "βέκια σινιόρα" στην πρώτη της ήττα μετά από 49 σερί αγώνες πρωταθλήματος.

Ο "Στράμα" χρεώθηκε μεγάλο μέρος της επιτυχίας ως ο "αρχιστράτηγος" και μάλιστα τη μεθεπόμενη ημέρα του θριάμβου η "Gazzetta dello Sport" έγραψε στο πρωτοσέλιδό της: "Special Strama (σ.σ αντί για Special one) Ο τεχνικός της Ίντερ σε 40 ημέρες άλλαξες την ομάδα και κατέκτησε τους πάντες. Ο πρόεδρος και οι οπαδοί ξαναβλέπουν τον Μουρίνιο. Και στη Serie A έχει ποσοστό νικών 70%: καλύτερο από μεγάλους μύθους...".

Όταν ο Στραματσόνι "τρέλαινε" τους Ιταλούς!

Ναι, σωστά καταλάβατε. Οι συγκρίσεις με τον Ζοζέ Μουρίνιο, τον προπονητή που οδήγησε την Ίντερ στο ιστορικό τρεμπλ το 2010 ήταν στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα για χάρη αυτής της σύγκρισης τα ιταλικά μίντια έκαναν λογοπαίγνιο με το επώνυμο του προπονητή του Παναθηναϊκού, βαφτίζοντάς τον... "Στρα-μου-τσόνι" (Mou όπως Μουρίνιο). Ο ίδιος μάλιστα δήλωνε μεταξύ άλλων πως "δεν έχω κανέναν φόβο, ο Μουρίνιο με βοηθάει να οδηγώ την Ίντερ".

Δυστυχώς κάπου εκεί, ο μήνας του μέλιτος του Στραματσόνι με τον ιταλικό Τύπο ολοκληρώθηκε, με μία βαριά ήττα στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα να σηματοδοτεί την αρχή της κατάρρευσης της Ίντερ και κατ' επέκταση και του νεαρού αλενατόρε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μένει ο Στραματσόνι!
Οργή στο Κορωπί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, τι φώναξαν στον Στραματσόνι
Τι είπε για το μέλλον του ο Στραματσόνι
Τι ξέρουν από ντέρμπι Μπέντο και Στραματσόνι;
Ηφαίστειο ο Ολυμπιακός, "ερυθρόλευκη" λαίλαπα έκαψε τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK