"Όχι" Χουλτ σε... χρυσή πρόταση της Κόνιασπορ!

Το Contra.gr αποκαλύπτει, γιατί ο Σουηδός μπακ είπε "nej" στη σούπερ πρόταση με αρκετά... μηδενικά της τουρκικής Κόνιασπορ (με προκαταβολή 300.000 ευρώ), "ζυγίζοντας" όλα τα δεδομένα μετά την τελική προσφορά του Παναθηναϊκού.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
hult EUROKINISSI SPORTS

Στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Νίκλας Χουλτ, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο… dt (για τα δεδομένα της εποχής, αλλά και τις άλλες «προτεραιότητες» που υπήρχαν στο ρόστερ του «τριφυλλιού»), η μία όψη του νομίσματος λέει πως ο μάνατζερ του παίκτη, Μάρτιν Νταλίν, «εκμεταλλευόμενος» τις καταστάσεις και την προσφυγή που είχε καταθέσει απ’ τις αρχές του μήνα, οδήγησε με πιεστικό τρόπο τις εξελίξεις σ’ ένα νέοdeal, με πολύ, πολύ καλύτερα χρήματα για τον πελάτη του.

«Δουλειά του είναι…» θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, αφού οι ατζέντηδες λειτουργούν πάντα με τους δικούς τους τρόπους και «κανόνες» στην αγορά, πόσω μάλλον ο συγκεκριμένος που είχε/έχει περάσει στο παρελθόν αρκετές στιγμές «έντασης» με τον Παναθηναϊκό (βλέπει προσφυγή Μπιάρσμιρ το 2011 ή υπόθεση Ίσακ τον περασμένο Γενάρη).

Η άλλη όψη του νομίσματος ωστόσο, λέει πως για να φτάσει στο «ναι» προς τον Παναθηναϊκό για νέο συμβόλαιο έως το 2020, ο Χουλτ είπε πρώτα ένα μεγάλο «nej» (μετ. «όχι» στα σουηδικά) στα 2,1 εκατ. ευρώ που του προσέφερε η Κόνιασπορ για εγγυημένο, κλειστό, τριετές συμβόλαιο! Η τουρκική ομάδα, έχοντας προσεγγίσει τον Νταλίν, πίεζε την πλευρά του 27χρονου μπακ για να διεκδικήσει με μεγαλύτερη «θέρμη» -μέσω της προσφυγής- την
«ελευθερία» του απ’ τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να υπογράψει στη συνέχεια μαζί της συμβόλαιο με 700.000 ευρώ ετήσιες απολαβές. Ήτοι, διπλάσια χρήματα σε σχέση με αυτά που λάμβανε απ’ τους «πράσινους» (350.000 ευρώ), με τους Τούρκους μάλιστα, να του ξεκαθαρίζουν πως θα έπαιρνε τις 300.000 ευρώ του πρώτου χρόνου ως προκαταβολή με την υπογραφή του συμβολαίου!

Ο Χουλτ «ζύγισε» με μεγάλη προσοχή τα δεδομένα, έχοντας ξεκαθαρίσει εξαρχής πως δεν επιθυμούσε να φύγει από τον Παναθηναϊκό σαν… κλέφτης απ’ την πίσω πόρτα. Την προσφυγή που είχε καταθέσει άλλωστε, ο ίδιος την είχε υπογράψει πρωτίστως για να διασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονταν, ασχέτως αν ο μάνατζέρ του είχε… κι άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Απ’ τη στιγμή λοιπόν που η επίσημη πρόταση που του κατέθεσε ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως ελκυστική για τα δεδομένα της ομάδας (νέο 3ετές συμβόλαιο με απολαβές 450.000, 500.000 και 600.000 ευρώ), ο Σουηδός μπακ δεν το σκέφτηκε παραπάνω, καθώς δεν ήθελε να φύγει απ’ τους «πράσινους» και την Ελλάδα.

Και παρά το γεγονός ότι η προσφορά του «τριφυλλιού» ήταν στο σύνολό της περίπου μισό εκατ. ευρώ χαμηλότερη απ’ την αντίστοιχη της Κόνιασπορ (550.000 ευρώ στην τριετία για την ακρίβεια), ο Χουλτ αποφάσισε να μείνει στους «πράσινους» συνεκτιμώντας πολλά πράγματα: Τον ηγετικό ρόλο που έχει πλέον στην ομάδα, το γεγονός ότι μέσω του Παναθηναϊκού επέστρεψε στην εθνική Σουηδίας, αλλά και την κουβέντα που έκανε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, παίρνοντας μία απόφαση ζωής…

News 24/7

24MEDIA NETWORK