Ουζουνίδης: "Μία νίκη με την ΑΕΚ δεν λύνει όλα τα προβλήματα"

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έστειλε μήνυμα στον κόσμου του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο ενώ αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στις ανάγκη για ενίσχυση.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "Nova" ενόψει του κυριακάτικου αθηναϊκού ντέρμπι, ο τεχνικός των "πρασίνων" μίλησε επίσης για τον Λέτο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, το γεγονός που θα παίξει ρόλο στην έκβαση του αγώνα με την Ένωση αλλά και στου νέους παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής κόντρα στον Κισσαμικό.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε στην κάμερα της "NOVA":

Αυτό το μικρό σερί νικών δίνει ψυχολογία στην ομάδα ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ;

"Σίγουρα οι νίκες πάντα δίνουν ψυχολογία, πάντα δίνουν αυτοπεποίθηση. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει και μια μικρή βελτίωση και από άποψη φυσικής κατάστασης και τακτικά προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι. Οπότε ευελπιστώ ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια θα γινόμαστε ακόμα καλύτεροι".

Πέρα από το σκορ πρόκρισης στο ματς με τον Κισσαμικό κέρδος ήταν και τα πιτσιρίκια και ο Ευαγγέλου κυρίως που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και ο Χατζηγιοβάννης που έδειξε καλά στοιχεία αλλά έχω την εντύπωση και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που έκανε μια καλή εμφάνιση. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε;

"Έτσι είναι. Τα παιδιά αυτά πρέπει να παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Πρέπει να αποδεικνύουν ότι υπάρχει λόγος που βρίσκονται εδώ και μου έδειξαν ότι μπορώ να τους υπολογίζω. Σίγουρα δεν είναι εύκολο συνέχεια να βάζεις νέα παιδιά μέσα όμως το σημαντικό είναι να προπονούνται σωστά και όταν ο προπονητής τους επιλέγει να παίξουν να δείχνουν ποια πραγματικά είναι η αξία τους. Θεωρώ ότι τα δυο νέα παιδιά είναι αρκετά εξελίξιμα. Το μέλλον είναι μπροστά τους. Αρκεί να έχουν χαμηλά το κεφάλι, να ακούν, να δουλεύουν και η συνέχεια θα είναι καλύτερη για αυτούς".

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο πρωτάθλημα θεωρείτε ότι το Κύπελλο είναι ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό;

"Ομάδες σαν εμάς δεν μπορούμε να βάζουμε στόχους. Ομάδες σαν εμάς πρέπει να κοιτάμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Βέβαια το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που είμαστε μέσα, που έχουμε ένα σκορ πρόκρισης, όμως δεν μπορούμε να λέμε ότι μόνο αυτός είναι ο στόχος μας. Ο στόχος μας είναι να να προσπαθούμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής που είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ένα παιχνίδι ντέρμπι, ένα παιχνίδι που αν κερδίσουμε θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, οπότε προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι πλέον".

Είκοσι χρόνια μετά και πάλι αθηναϊκό ντέρμπι για εσάς. Ξέρετε τι πάει να πει Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ξέρετε ότι δεν έχει σημασία η αγωνιστική κατάσταση των παικτών καθώς και οι δυο ομάδες έχουν πολλά προβλήματα. Τι έχετε πει στους παίκτες σας;

"Αυτά είναι παιχνίδια νομίζω που δεν χρειάζεται να λες πολλά λόγια στους παίκτες. Δεν είναι απαραίτητο. Νομίζω από μόνοι τους καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι. Παίζουμε στο σπίτι μας, παίζουμε ένα καλό παιχνίδι, ένα ντέρμπι όπως είπαμε. Αυτά είναι παιχνίδια που ο κάθε ποδοσφαιριστής ετοιμάζεται ψυχολογικά μόνος του και εμείς θα τους δώσουμε τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε ή τις αδυναμίες του αντιπάλου για να τους βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο. Αλλά είναι τα ντέρμπι πάντα που κάθε παίκτης ετοιμάζει τον εαυτό του διαφορετικά".

Δεδομένου ότι απέναντι σας είναι μια μεγάλη ομάδα και θα παίξει ποδόσφαιρο, διευκολύνει λίγο το έργο σας, γιατί το πρόβλημα ήταν κόντρα σε μαζικές άμυνες τελευταία;

"Μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο αλλά είναι άλλα στοιχεία εκεί. Η δύναμη, οι μονομαχίες. Στα ντέρμπι ξέρετε ότι δεν είναι μόνο να παίξεις ποδόσφαιρο αλλά να είσαι νικητής στις περισσότερες μονομαχίες. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Μπορεί και οι δυο ομάδες να μην είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε αλλά έχω την εντύπωση ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, ανοιχτό, με φάσεις".

Γνωρίζετε καλά την ΑΕΚ υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που έχετε εστιάσει περισσότερο το ενδιαφέρον;

"Συνήθως στα ντέρμπι εμφανίζονται ποδοσφαιριστές που δεν τους περιμένει. Η ΑΕΚ ξέρουμε ότι έχει σε κάποιες θέσεις αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Μάνταλος είναι αυτός που στην ουσία ελέγχει περισσότερο και κοντρολάρει τον ρυθμό της ομάδας, είτε να κάνει πιο γρήγορη την ομάδα, είτε να παίξει πιο αργά. Αλλά και οι άλλοι ποδοσφαιριστές είναι καλοί. Όπως και εμείς δεν έχουμε μόνο έναν, έχουμε και εμείς άλλους ποδοσφαιριστές. Όπως είπα όμως σε τέτοια ματς εμφανίζονται άλλοι παίκτες που δεν τους περιμένεις που είναι σημαντικοί".

Αν όλα ήταν ιδανικά θα λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα και λόγω έδρας. Είναι αμφίβολο όμως αν θα γεμίσει η Λεωφόρος. Φυσικά και εσείς θα θέλατε τον κόσμο στο πλευρό σας, τι θα θέλατε να τους πείτε;

"Το έχω πει και άλλη φορά. Το θέμα είναι πως αισθάνεται κάποιος. Με το να ζητάς από κάποιον να έρθει δεν κερδίζεις κάτι. Αν θέλει κάποιος να έρθει να έρθει. Εγώ αυτό που θέλω είναι αυτοί που θα έρθουν να είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές και στην ομάδα".

Κεφάλαιο μεταγραφές, νομίζω ότι θα θέλατε να είχε κλείσει "χθες" αυτό το θέμα αλλά είναι ακόμα ανοιχτό αυτό το μέτωπο. Υπάρχει καμία ενημέρωση καμία εξέλιξη; Είναι ένα κομμάτι που σας προβληματίζει και λογικό γιατί δεν έχετε πολλές επιλογές;

"Όχι δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε ότι, το έχω πει και άλλες φορές, ότι είναι δύσκολη αυτή η περίοδος να βρεις ποδοσφαιριστές που θέλεις. Ξέρουμε πολύ καλά ότι εμφανίζονται στο τέλος του μήνα οι καλές περιπτώσεις γιατί οι ομάδες θέλουν να αδειάσουν λίγο το ρόστερ τους ή έχουν κάνει μεταγραφές και προβαίνουν σε κάποιες αλλαγές. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα ή να βρίσκαμε τους ποδοσφαιριστές που θέλαμε και να τους είχαμε νωρίτερα. Αλλά από τη στιγμή που δεν τους έχουμε συνεχίζουμε με αυτά τα παιδιά. Εγώ βλέπω ότι προσπαθούν, ότι έχουν διάθεση και αυτό είναι που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή".

Θα θέλατε άλλους δέκα Λέτο στην ομάδα; Με αυτή τη διάθεση που δείχνει τελευταία, αυτό το πάθος που παρασύρει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του;

"Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Είναι καλή η παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια, έχει διάθεση, έχει όρεξη. Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ την αξία του Λέτο. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε φορά που μπαίνει είτε από την αρχή ή μετά να το δείχνει. Αλλά νομίζω ότι και άλλα παιδιά δουλεύουν, ξέρετε πολύ καλά όμως ότι συνήθως οι ποδοσφαιριστές που βάζουν τα γκολ είναι στην επικαιρότητα όμως υπάρχουν και άλλα παιδιά στην ομάδα που μπορεί να μην φαίνονται τόσο πολύ στον κόσμο αλλά προσπαθούν αρκετά".

Μπορεί το παιχνίδι της Κυριακής να είναι η αφετηρία για μια νέα αρχή για τον Παναθηναϊκό;

"Όχι δεν νομίζω ότι μια νίκη λύνει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα. Θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, για να μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ψυχολογία και πίστη στα παιδιά και στην ομάδα. Αυτό είναι δε νομίζω ότι είναι κάτι άλλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποδαρικό στα πρόστιμα για τη νέα χρονιά στην Super League
Λέτο: Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Λυμπερόπουλου τον Φλεβάρη
Ξέβαψε το μαλλί και έπαιξε... Τυχαίο;

News 24/7

24MEDIA NETWORK