ΠΑΕ: "Όχι στο ξερίζωμα"

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δηλώνει αντίθετη στα οριζόντια μέτρα και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δηλώνει δε βέβαιη για την εξυγίανση και χαρακτηρίζει την έως τότε μάχη ως ενδιαφέρουσα.

ΠΑΕ: "Όχι στο ξερίζωμα"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η επισημοποίηση των διώξεων με ονοματεπώνυμο σε παράγοντες, διαιτητές και άλλους πρωταγωνιστές, επιβεβαιώνουν με εκκωφαντικό τρόπο τις συστηματικές καταγγελίες μας για τη σφοδρότητα της διαφθοράς στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή…

Για να ανασάνει όμως το ποδόσφαιρο από τα κυκλώματα παρανομίας, βίας και οργανωμένης διαφθοράς, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να "τσουβαλιάσουμε" όλες τις ομάδες με οριζόντιες τιμωρίες, -σκεπάζοντας έτσι τους πραγματικούς ενόχους-, αλλά αντιθέτως, επιβάλλεται να γίνει αυστηρώς καταμερισμός της ευθύνης, ώστε κάθε Σύλλογος να πληρώσει το τίμημα που του αναλογεί.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Ιωάννης Αλαφούζος επικοινώνησε εχθές με τον Πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ κ. Μποροβήλο που είναι θεσμικά υπεύθυνος για τη λειτουργία του Πρωταθλήματος και ζήτησε την παραίτησή του μετά τις βαρύτατες κατηγορίες στο πρόσωπό του από τις δικαστικές αρχές.

Για λόγους αρχής, ευθιξίας, αλλά και για τον ελάχιστο σεβασμό στον φίλαθλο κόσμο, ο κ. Μποροβήλος οφείλει να παραιτηθεί, καθώς αιμορραγεί η ηθική του ακεραιότητα και δεν μπορεί να ηγηθεί της διοργάνωσης ενός έντιμου Πρωταθλήματος. Ως κατηγορούμενος για αλλοίωση αποτελεσμάτων -μπορεί να φέρει το τεκμήριο της αθωότητας-, όμως η αλαζονική επιμονή του να "δεθεί" στην καρέκλα του Προέδρου δεν δείχνει υψηλά στάνταρ αυτοσεβασμού.

Ο δρόμος της κάθαρσης περνά αποκλειστικά από πρόσωπα με άκαμπτη ηθική και από τη συμμετοχή του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ειδικότερα για τον Παναθηναϊκό, που οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πορείες αποτελούν το "παράσημο" του Συλλόγου, είναι και θα είναι προτεραιότητά μας η ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο Παναθηναϊκός στα χρόνια που το ποδόσφαιρο βυθιζόταν από τις "εγκληματικές οργανώσεις" που σήμερα επιτέλους αρχίζουν να αποκτούν ονοματεπώνυμο, -αν και αποτελούσε βασικό στόχο εξόντωσης ως ο αιώνιος αντίπαλος- μπόρεσε και επιβίωσε λόγω της συμμετοχής του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί που έχει μάθει να αγωνίζεται με ίσους όρους, σημειώνοντας ακατάρριπτες - από κάθε άλλη ελληνική ομάδα - επιτυχίες.

Θεωρούμε λοιπόν, πως είναι υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά και των αρμοδίων αρχών UEFA και FIFA να επιδιώξουν την από κοινού συνεργασία για την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα μοιάζει με "ξερίζωμα" της ιστορίας μας και θα είναι ευθύνη της Κυβέρνησης.

Οι αφορισμοί, οι αποκλεισμοί, τα οριζόντια μέτρα που δεν κατανέμουν δίκαια τις ευθύνες και άρα δεν "χτυπούν" αποτελεσματικά τον πυρήνα του προβλήματος, θα πλήξουν ανεπανόρθωτα και τις υγιείς δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού, θα στερήσουν το αίσθημα της δικαιοσύνης από τους φιλάθλους και θα βυθίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυθαιρεσίας.

Για τον Παναθηναϊκό, αποτελεί προτεραιότητα να παραδώσει σε όλους τους φιλάθλους ένα Πρωτάθλημα ισονομίας. Η νίκη θα έρθει, αλλά και η μάχη είναι εξίσου ενδιαφέρουσα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK