Παλάσιο: Ο "Don RodriGol" για τον Παναθηναϊκό

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Αργεντινού επιθετικού της Ίντερ, Ροντρίγκο Παλάσιο, ο οποίος φέρεται να απασχολεί, λόγω του Αντρέα Στραματσόνι, τον Παναθηναϊκό.

Παλάσιο: Ο "Don RodriGol" για τον Παναθηναϊκό

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στις αρχές Απριλίου, όμως ήδη τόσο οι ευρωπαϊκές όσο και οι ελληνικές ομάδες καταστρώνουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, στο στόχαστρο των "πρασίνων" βρίσκεται ο επιθετικός της Ίντερ, Ροντρίγκο Παλάσιο, ο οποίος αποτελεί "διακαή πόθο" του Αντρέα Στραματσόνι για την επιθετική γραμμή του "τριφυλλιού".

Γι' αυτό το λόγο, το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Αργεντινού άσου (με το... ιδιαίτερο κοτσιδάκι), ο οποίος έχει διαγράψει μία αξιοσημείωτη καριέρα στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης.

Παλάσιο: Ο "Don RodriGol" για τον Παναθηναϊκό

Το ξεκίνημα στην Μπέλα Βίστα

Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1982 στην Μπαχία Μπλάνκα, ο Ροντρίγκο Παλάσιο έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της γενέτειράς του, Μπέλα Βίστα. Από μικρή ηλικία έδειξε πως διαθέτει μία... ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτός ήταν άλλωστε κι ο λόγος που προτού καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την αργεντίνικη ομάδα. Τα κατορθώματά του, όπως είναι λογικό δεν πέρασαν απαρατήρητα, με αποτέλεσμα ο μάνατζερ, Ρομπέρτο Μποτίνο να αποκτήσει τα πλήρη δικαιώματά του. Άμεσα, τον παραχώρησε δανεικό στην Ουρακάν ντε τρες Αρόγιος που συμμετείχε στη Β' κατηγορία της Αργεντινής.

Η Ρεάλ Μπέτις και η μεταγραφή στην Μπάνφιλντ

Εκεί, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, σημειώνοντας μάλιστα γκολ στο ντεμπούτο του. Ύστερα από δύο σεζόν στους "Πελούδος" με 15 γκολ σε 53 συμμετοχές, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα, υπογράφοντας στην Μπάνφιλντ, η οποία απέκτησε το 35% των δικαιωμάτων του για 220.000 ευρώ!

Παλάσιο: Ο "Don RodriGol" για τον Παναθηναϊκό

Προτού υπογράψει στους "Ταλάντρος' ταξίδεψε στην Ισπανία, όπου δοκιμάστηκε για 15 ημέρες στη Ρεάλ Μπέτις. Οι Σεβιγιάνοι έμειναν ευχαριστημένοι, του ζήτησαν να επιστρέψει τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς, όμως ο Παλάσιο επέλεξε να επιστρέψει στην Αργεντινή.

Μπορεί τα... ποσοστά σκοραρίσματος να έπεσαν αισθητά (9 γκολ σε 36 αγώνες), αλλά τα δύο γκολ απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς στο Copa Sudamericana τράβηξαν το ενδιαφέρον της ομάδας από το Μπουένος Άιρες, η οποία δεν άργησε να κάνει την κίνησή της. Ο Παλάσιο θεωρήθηκε ιδανικός διάδοχος του Κάρλος Τέβες, ο οποίος πωλήθηκε στην Κορίνθιανς.

Ο αντι-Τέβες στην Μπόκα Τζούνιορς

Οι συζητήσεις μεταξύ της Μπάνφιλντ και της Μπόκα άρχισαν στα τέλη του 2004 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2005, με τον 23χρονο -τότε- άσο να κάνει ντεμπούτο σε φιλική αναμέτρηση με την Ρασίνγκ Κλουμπ και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στις 18 Ιανουαρίου στη νίκη με 2-0 επί της Ιντεπεντιέντε. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, αλλά στο δεύτερο (Apertura) άρχισε να δικαιώνει τους διοικούντες την Μπόκα για την επιλογή τους.

Τα 5 τέρματα σε 9 αναμετρήσεις τον ανέδειξαν πρώτο σκόρερ στο Copa Sudamericana, το οποίο και κατέκτησε η Μπόκα Τζούνιορς. Παράλληλα, τα 17 γκολ σε 32 αγώνες πρωταθλήματος είχαν ως συνέπεια οι "Γενοβέζοι" να κατακτήσουν τόσο το Apertura όσο και το Clausura. Σε τέσσερα χρόνια με τη φανέλα της Μπόκα σήκωσε συνολικά 3 πρωταθλήματα (2005, 2006, 2008), 1 Copa Sudamericana (2005), 1 Copa Libertadores (2007), καθώς και 3 Recopa Sudamericana (2005, 2006, 2008).

Παράλληλα, με τον Μάρτιν Παλέρμο δημιούργησαν ένα εκπληκτικό δίδυμο το οποίο "μάτωσε" πολλάκις τα αντίπαλα δίχτυα. Συνολικά, σε πέντε σεζόν, σκόραρε 82(!) φορές σε 185 αγώνες σ' όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί να είχε αργήσει, αλλά η ώρα για το υπερατλαντικό ταξίδι είχε φθάσει.

Για... ψίχουλα στην Τζένοα

Όπως και στην περίπτωση της Μπόκα Τζούνιορς, έτσι και σ' αυτή της Τζένοα ο Παλάσιο επιλέχθηκε ως ικανός αντικαταστάτης, αυτή τη φορά, του Ντιέγκο Μιλίτο που "μοσχοπουλήθηκε" στην Ίντερ. Αντίθετα, η ομάδα της Γένοβας προσέφερε μόλις 4.900.000 ευρώ στους "κιτρινομπλέ" για την απόκτησή του.

Στην Τζένοα βρήκε ακόμη έναν συμπατριώτη του, τον Έρναν Κρέσπο, με τον οποίο δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεση. Παρά το γεγονός πως ο Ντιέγκο Μιλίτο κι ο Τιάγκο Μότα ήταν σημαντικές απώλειες για εκείνη την ομάδα, οι Γενοβέζοι δεν τα πήγαν άσχημα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην 9η θέση. Ο Παλάσιο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 7 γκολ, αποτελώντας έναν από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές των φιλάθλων.

Μετά από μία σεζόν... προσαρμογής, ο Αργεντινός επιθετικός ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να παρουσιάσει τα στοιχεία που τον έκαναν γνωστό σ' όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Αποκορύφωμα; Η εντυπωσιακή σεζόν 2011-12, όταν πέτυχε 21 τέρματα σε 34 συμμετοχές.

Η Ίντερ "ξηλώθηκε" για χάρη του

Παρότι διένυε το 30ό έτος της ηλικίας του, η Ίντερ αποφάσισε να προσφέρει ένα σημαντικό ποσό (10.500.000 ευρώ) για να τον κάνει "δικό" της. Μάλιστα, στην τεχνική ηγεσία των "νερατζούρι" βρισκόταν ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος και ζητούσε επιτακτικά την απόκτησή του. Η πρώτη χρονιά με τη φανέλα των Μιλανέζων κινήθηκε σε εξαιρετικά επίπεδα, αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν με 22 γκολ σε 38 αγώνες! Μάλιστα, αυτή παραμένει η πιο παραγωγική χρονιά του Παλάσιο με την Ίντερ.

Η αγωνιστική πτώση των "νερατζούρι" επηρέασε και τον Αργεντινό, ο οποίος την τελευταία διετία πραγματοποιεί μέτριες χρονιές. Μπορεί πρόσφατα να ανανέωσε το συμβόλαιό του γι' ακόμη μία σεζόν, όμως το μέλλον στο "Τζουζέπε Μεάτσα" προβλέπεται δυσοίωνο, αφού δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος τον χρησιμοποιεί κυρίως ως αλλαγή. Παρόλα αυτά, δεν παύει να αποτελεί μία εξαιρετική λύση, με τεράστια εμπειρία, "δολοφονικό ένστικτο" και σημαντικές επιτυχίες στην καριέρα του.

Μία "ανάσα" από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Σε εθνικό επίπεδο, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Αργεντινής το 2006 και μέχρι το 2014 ήταν ενεργό μέλος της ομάδας. Σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε κοντά στον τίτλο με την "αλμπισελέστε", αλλά γνώρισε ισάριθμες ήττες στον τελικό του Copa Americana το 2007 (3-0 από τη Βραζιλία) και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 (1-0 από τη Γερμανία στη παράταση). Μάλιστα, στο τελικό, έχασε μία τεράστια ευκαιρία να γίνει ήρωας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάνουλ Νόιερ στο 97ο λεπτό της παράτασης. Συνολικά, αγωνίστηκε με το εθνόσημο σε 27 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 3 γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Στο στόχαστρο του Στραματσόνι οι Παλάσιο, Πισάρο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK