Πέτριτς: "Ηγέτης και στον Παναθηναϊκό"

Ο Μλάντεν Πέτριτς παρουσιάστηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό, φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της ομάδας και εμφανίστηκε χαρούμενος για την επιλογή του να αγωνιστεί στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, θέτοντας ως στόχο της ομάδας την έξοδο στην Ευρώπη.

Πέτριτς: "Ηγέτης και στον Παναθηναϊκό"

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Μλάντεν Πέτριτς παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (9/1) από το "τριφύλλι" και έκανε τις πρώτες επίσημες δηλώσεις ως "πράσινος", χαρακτηρίζοντας μεγάλο σύλλογο τη νέα του ομάδα και θέτοντας ως πρώτο στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Νίκος Νταμπίζας: " Χρονικά είμαστε εντάξει με τις εξαγγελίες. Καλύψαμε το κενό του Φιγκερόα με τον καλύτερο τρόπο με βάση τα στοιχεία που θέλουμε να έχει ο επιθετικός και πιστεύω ότι σύντομα η εικόνα που έχουμε για τον Μλάντεν, να γίνει πράξη στο γήπεδο. Το κομμάτι της στατιστικής είναι ένας οδηγός για εμάς για την επιλογή του προσώπου, ο αριθμός των γκολ που πέτυχε. Υπάρχει άλλη μία παράμετρος σημαντική, το κομμάτι των στατικών φάσεων που αποδεδειγμένα έχουμε μία έλλειψη, θα δώσει λύσεις. Ήταν κριτήριο για τη απόφαση μας. Είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ. Μας έδειξε ότι θέλει να έρθει στην ομάδα, γιατί έχει το δέλεαρ του Μουντιάλ. Μετά την πρώτη επαφή προτού διαρρεύσει το όνομα του, ήταν η πρώτη επιλογή, η προτεραιότητα μας. Ήμασταν τυχεροί και ικανοί που τον πείσαμε να έρθει. Μετά την πρώτη κουβέντα που είχαμε, μας έπεισε ότι θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να πάει στο Μουντιάλ. Αυτά ισχύουν στα λόγια, ελπίζουμε σύντομα το χορτάρι να δικαιώσει εμάς και τον Μλάντεν".

Εν συνεχεία, ο Κροάτης είπε τα πρώτα του... επίσημα λόγια ως παίκτης του Παναθηναϊκού: " Γεια σε όλους. Θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος που υπέγραψα και όλα πήγαν καλά. Χαίρομαι που είμαι εδώ και ανυπομονώ να αρχίσω προπονήσεις, να παίξω το συντομότερο δυνατό".

Θα μας εξηγήσεις τα κριτήρια που επέλεξες τον Παναθηναϊκό και όχι κάποια άλλη ομάδα;

" Πρώτα απ' όλα, γιατί ένιωσα από την αρχή ότι η ομάδα και ο Νίκος με θέλουν. Είχαμε καλές συζητήσεις, ήταν ειλικρινής, μου εξήγησε τα πάντα και το εκτιμώ. Γιατί σημαντικό για μένα είναι ότι όλοι ξέρουν τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλος σύλλογος και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος. Μίλησα με τον προπονητή μου, τον κ. Κόβατς στην Κροατία και με προέτρεψε να έρθω, μου είπε τα καλύτερα και ότι χαίρεται για μένα, που θα κάνω μία τόσο καλή επιλογή".

Πότε εκτιμάς ότι θα είσαι έτοιμος να παίξεις; Στο τέλος της σεζόν, με τι θα είσαι ικανοποιημένος για να έχει δικαιωθεί η επιλογή σου;

" Στο πρώτο σκέλος, όπως είπα όταν ήρθα, εύχομαι να είμαι έτοιμος σε 2-3 εβδομάδες. Μετά τα ιατρικά οι γιατροί μου είπαν 3 βδομάδες. Ελπίζω να είμαι έτοιμος νωρίτερα και να παίξω. Θέλω να παίξουμε στα πλέι οφ και να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Να παίξουμε στο UEFA και όλα να πάνε καλά για εμάς λίγο περισσότερο. Πρώτα απ' όλα, να βγούμε στην Ευρώπη".

Ποια είναι τα συναισθήματά σου που θα παίξεις ξανά με τον Μπεργκ και πόσο θα σε βοηθήσει στην προσαρμογή σου;

" Είμαι χαρούμενος. Είχαμε καλή συνεργασία στο Αμβούργο. Είναι καλός, όλοι το έχετε δει. Παίξαμε καλά ματς μαζί στο Αμβούργο και ελπίζω ότι θα τα επαναλάβουμε εδώ. Πιστεύω ότι δεν θα μου πάρει καιρό να προσαρμοστώ, ξέρω τον Μπεργκ, τον Πράνιτς, τον Σίλντενφελντ. Γνώρισα και τα άλλα παιδιά, είναι καλοί και βρήκα καλή ατμόσφαιρα. Ελπίζω ότι θα προσαρμοστώ σύντομα. Η σύζυγος μου είναι Ελληνίδα και αυτό θα με βοηθήσει".

Εκτός από τη θέση του φορ, στο Αμβούργο έπαιξες πίσω από τον επιθετικό. Σου αρέσει η θέση; Γιατί ο Παναθηναϊκός χρειάζεται βοήθεια.

" Στο Αμβούργο παίξαμε πολλές φορές με δύο επιθετικούς. Έπαιξα στην κορυφή ή πίσω. Δεν είναι πρόβλημα για μένα. Δεν αλλάζει κάτι. Είμαι χαρούμενος και στις δύο θέσεις".

Αισθάνεσαι ότι σε ένα νεανικό σύνολο, θα ανταποκριθείς στο ρόλο του ηγέτη;

" Σε κάθε ομάδα που έπαιξα, ήμουν ηγέτης. Είτε με νέους, είτε με έμπειρους. Πάντα έπαιρνα την ευθύνη. Η ομάδα έχει νέους, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κοιτάς την ηλικία. Κοιτάς την αξία. Σαφώς η εμπειρία βοηθάει. Όμως υπάρχουν νέοι αλλά καλοί παίκτες, οπότε δεν το θεωρώ πρόβλημα".

Είχες την πρώτη σου επαφή με την έδρα της ομάδας. Πώς σου φάνηκε; Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς;

" Τα ελληνικά μου δεν είναι καλά ακόμα. Θα τα βελτιώσω σύντομα, άλλωστε μιλάω πέντε γλώσσες. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι καλές. Είναι μικρό αλλά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μου αρέσει που οι οπαδοί είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο και ανυπομονώ να παίξω. Δεν θέλω να υπόσχομαι πολλά στους οπαδούς. Το σημαντικό είναι η ομάδα να παίζει καλά σε κάθε ματς, να τα δίνει όλα και να τους κάνει χαρούμενους".

Ποια ήταν η τελευταία κουβέντα που σου είπε ο Καραγκούνης, πριν μπεις στο αεροπλάνο για την Αθήνα;

" Μου ευχήθηκε καλή τύχη. Αυτό μόνο".

Σου ανέφερε εάν θα είστε συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό;

" Μιλήσαμε ώρες για τον Παναθηναϊκό. Όλοι ξέρετε πόσο τον αγαπάει. Είναι πιθανό να γυρίσει, είναι πιθανό. Δεν ξέρω. Πιστεύω ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του εδώ".

Στη συνέχεια, οι ερωτήσεις απευθύνθηκαν προς τον Νίκο Νταμπίζα.

Ο Πέτριτς είπε ότι ήσασταν ειλικρινής μαζί του. Σας δίνει δύναμη η μεταγραφή για να συνεχίσετε;

" Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα. Εμείς του εξηγήσαμε πως έχει η κατάσταση, τον κάναμε να αισθανθεί ότι είναι προτεραιότητα, μας έδειξε το ίδιο. Δεν ήταν ρόδινα όλα από την αρχή, αλλά είδαμε την κατάληξη. Εμείς μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί και να λέμε ότι σκεφτόμαστε. Το ιδανικό είναι να πετύχουμε. Για να βγει μία μεγάλη μεταγραφή, εξαρτάται από πολλά. Η μεγάλη επιθυμία του Μλάντεν ήταν να παίξει. Να πάει στο Μουντιάλ. Η καριέρα του το μαρτυρά. Με όλα αυτά, ήρθε η ευτυχή κατάληξη. Εάν θα υπάρξει συνέχεια, θα το δούμε".

Η μεταγραφή έχει δύο όψεις. Μιλάμε για ένα δίδυμο επιθετικών που δεν υπήρχε και σε καλύτερες εποχές. Από την άλλη, αν κοιτάξουμε τις άλλες γραμμές υπάρχει ανισορροπία.

" Στη δική μας ομάδα το μεγαλύτερο κριτήριο είναι η αξιοκρατία και η ισονομία. Κριτήρια είναι η ιστορία, το βιογραφικό και η ποδοσφαιρική αξία. Κινούμαστε ανάλογα με αυτά. Έχουμε γνώμονα την ισορροπία στα αποδυτήρια και δεν υποκύψαμε σε συμβόλαια και απατήσεις που ίσως χαλούσαν την ισορροπία. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα οφέλη και τα προβλήματα που προκύπτουν από μία ανισορροπία. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι υπάρχει αξιοκρατία. Κριτήριο για εμάς δεν είναι οι έξι μήνες, τα 1-2 χρόνια. Συνυπολογίζουμε τα πάντα. Δεν αλλάζει η άποψη μας από τη μία στιγμή στην άλλη. Υπάρχει και το χρηματικό κομμάτι, γιατί μέσα από τέτοιες ερωτήσεις ξεδιαλύνονται καταστάσεις. Όλα είναι σημαντικά στην ομάδα".

Σε τι σημείο βρισκόμαστε με τον Ζέκα και τον Λαγό;

" Στον απολογισμό που κάναμε πρόσφατα, είναι εκπεφρασμένη η επιθυμία του συλλόγου να τους κρατήσει. Με τον Τάσο έγινε έμπρακτο το ενδιαφέρον και περιμένουμε την απάντηση. Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Με τον Ζέκα έχουμε χρόνο, αλλά τον θέλουμε να μείνει. Θα περιμένουμε το χρόνο να δούμε. Το δηλώνω ξανά, θέλουμε να μείνουν. Από το να γίνει πράξη έχουμε να διανύσουμε βήματα. Ο Όλσεν είναι μία περίπτωση που μας απασχολεί. Το καλοκαίρι ίσως έχουμε ελλείψεις σε δύο θέσεις με βάση το χειρότερο σενάριο, στο χαφ και στα στόπερ. Οπότε προετοιμαζόμαστε για αυτό. Εάν μπορέσουμε να φέρουμε ακόμα έναν παίκτη, το εξετάζουμε σοβαρά και σύντομα θα ξέρετε τις εξελίξεις. Έκανα ένα ταξίδι στο Μιλάνο, αξιολόγησα καταστάσεις και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα".

Υπάρχει περίπτωση απόκτησης στόπερ τον Γενάρη;

" Υπάρχουν πάντα αστάθμητοι παράγοντες που δημιουργούν ανάγκες. Εάν δημιουργηθούν, τότε θα το εξετάσουμε. Αυτή τη στιγμή κινούμαστε με γνώμονα το καλοκαίρι. Ξεκαθαρίζω για τον Όλσεν ότι εάν γίνει, θα αφορά έξι μήνες με την προοπτική ανανέωσης του δανεισμού για άλλο ένα χρόνο".

Η στόχευση της μεταγραφής του Πέτριτς αφορά περισσότερο τα πλέι οφ;

" Τον θέλουμε κοντά το συντομότερο δυνατό, αλλά πρέπει να κινηθούμε με προσοχή στο ιατρικό κομμάτι. Τον θέλουμε άμεσα, δεν κοιτάμε με τόσο μακρινό ορίζοντα. Ένας μυικός τραυματισμός δεν είναι αποτρεπτικός για μία μεταγραφή. Τον χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατό, αλλά θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι υγιής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK