Πιο κοντά για τον Πούκι, αλλά απαιτείται υπέρβαση

Οι πρώτοι τρεις κύκλοι της διαπραγμάτευσης του Παναθηναϊκού με την Μπρόντμπι που "μάζεψαν" την οικονομική απόσταση σε ένα ποσό της τάξης 200-250.000 ευρώ, το 1 εκατ. ευρώ "καθαρά" που αξιώνει η δανέζικη ομάδα ως βάση για τον Φινλανδό γκολτζή και η επιπλέον "ένεση" στο μπάτζετ που απαιτείται απ' τον Αλαφούζο. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Πιο κοντά για τον Πούκι, αλλά απαιτείται υπέρβαση

Αν μιλούσαμε με ποσοστά για τη μεταγραφή του Τεέμου Πούκι στον Παναθηναϊκό, μετά απ' αυτό το (πρώτο) διήμερο των επίσημων διαπραγματεύσεων του "τριφυλλιού" με τη Μπρόντμπι, απ' την αρχική -απόλυτα ισορροπημένη- ζυγαριά, θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουν φύγει ορισμένα τουβλάκια και έχουν… μετατεθεί πάνω στο ζύγι που γράφει "ναι, γίνεται".

Επειδή όμως μία μεταγραφή δεν είναι μόνο "ναι" ή "όχι" και "άσπρο" ή "μαύρο" (πόσο μάλλον η συγκεκριμένη που συγκεντρώνει πάρα πολλές αντικειμενικές δυσκολίες), στην όλη εξίσωση προστίθενται πάντοτε οι "συνθήκες" και οι "στιγμές". Ναι, ο Παναθηναϊκός έκανε μικρά, αλλά πολύ σημαντικά βήματα προς (ίσως) την πιο σημαντική καλοκαιρινή μεταγραφή του. Ακόμη όμως υπάρχει… δρόμος και απαιτείται υπομονή.

Την αρχική "ζοχάδα" της Μπρόντμπι (και δη του αγέλαστου τεχνικού διευθυντή της Τρόελς Μπεχ) μετά τα δύο "όχι" του Φινλανδού σε ισάριθμες προτάσεις ανανέωσης και την κίνηση από πλευράς Παναθηναϊκού, διαδέχθηκε μία λίγο πιο ήπια στάση, αλλά γεμάτη κι από… σκαμπανεβάσματα. Με βάση τουλάχιστον τα όσα υποστηρίζουν και οι Δανοί ρεπόρτερ.

Από την αρχική "ψυχρολουσία" με αξιώσεις πολύ πιο πάνω από 1,5 εκατομμύριο, μετά λίγο πιο κάτω, μετά ξανά προς τα πάνω, μετά νέα αναδίπλωση… Σκληρό πόκερ πρώτα και πάνω απ' όλα, "ψυχολογίας". Για να μην δείξει στον… απέναντι (βλέπε εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού), ότι θα… λυγίσει πρώτος, ότι θα "σπάσει". Όπως ανέφερε και την Κυριακή (30/8) το Contra.gr, για τη διοίκηση της Μπρόντμπι, όλο αυτό είναι εν πολλοίς -πέραν του οικονομικού- και ζήτημα "εγωισμού". Για να μην χάσουν τον καλύτερό τους παίκτη, τον δικό τους "Μπεργκ", έτσι εύκολα.

Ο παίκτης εντούτοις έχει πάρει τις αποφάσεις του κι αυτό παραμένει σ' όλη αυτή τη διαδικασία διαπραγμάτευσης το Νο1 όπλο του Παναθηναϊκού. Ο Πούκι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως μέσω του "τριφυλλιού θα κάνει το step-up στην καριέρα του, σε μία ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους και θα έχει την ευκαιρία να βοηθήσει και τον ίδιο να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, στην πιο παραγωγική περίοδο της ποδοσφαιρικής ζωής του.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ… STEP-UP!

Για να γίνει ωστόσο το… step-up (και) στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης απαιτείται οικονομική υπέρβαση κι απ' την πλευρά του Παναθηναϊκού. Η τακτική σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκάθαρη. Μία πρώτη βάση (600.000 ευρώ εν προκειμένω) ούτως ώστε πάνω σ' αυτή να χτιστεί κομμάτι-κομμάτι η κουβέντα μέχρι να βρεθεί η φόρμουλα και η περίφημη (σ’ αυτές τις περιπτώσεις) "χρυσή τομή".

Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως μετά τους πρώτους τρεις γύρους διαπραγμάτευσης (μεσημέρι Κυριακής, βράδυ Κυριακής, μεσημέρι Δευτέρας), η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν είναι πλέον… αγεφύρωτη, καθώς φτάνει (συνολικά) τις 200 με 250.000 ευρώ. Μόνο που για να γίνει ακόμη πιο σταθερή η βάση της συζήτησης, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσεγγίσει πλέον το 1 εκατ. ευρώ "καθαρά". Ξέχωρα από τα όποια μπόνους συμμετοχών, γκολ ή στόχων του παίκτη ή από ένα "γερό" ποσοστό μεταπώλησης.

Κι αυτό απαιτεί αυτό που τονίστηκε και λίγο πιο πάνω. Μία μικρή τροποποίηση του μπάτζετ προς τα πάνω, για να καλυφθεί η όποια απόσταση και να καταστεί δυνατό να μπει η μεταγραφή στο τελικό στάδιο. Ως εκ τούτου στην όλη… εξίσωση «μπαίνει» πλέον και ο παράγοντας "Γιάννης Αλαφούζος". Διότι εκείνος είναι που θα πρέπει να δώσει το τελικό «ΟΚ» κι επ’ αυτού αναμένεται να γίνει μία (συνολική) κουβέντα εντός της Τρίτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, με τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΠΑΕ.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΟΥ… ΑΞΙΖΕΙ

Την έκανε σε αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν αυτή την περίφημη "υπέρβαση": Σέρχιο Σάντσεθ, Μεχντί Αμπέντ, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Ρινάλντι, αλλά και τον περασμένο Γενάρη στη μεταγραφή του Κουρμπέλη. Στις πρώτες πέντε περιπτώσεις δεν "βγήκε" στην ομάδα.

Η περίπτωση του Κουρμπέλη ωστόσο, (απ)έδειξε στον Αλαφούζο πως κάποιες φορές αξίζει και με το παραπάνω. Το ίδιο πιστεύει και τώρα ο Ουζουνίδης (και) για την υπόθεση του Τεέμου Πούκι. Κι αν μη τι άλλο το κριτήριο του Έλληνα τεχνικού (για τον οποίο ο ίδιος ο Αλαφούζος στην πρόσφατη κουβέντα του με τους οπαδούς, επανέλαβε πως θα του δώσει όλα τα απαιτούμενα εφόδια) δεν λάθεψε την πρώτη φορά…

ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΙΚΑ

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του Πούκι δεν πρόκειται να "τελειώσει" την Τρίτη (1/8) και είναι πολύ πιθανό η όλη διαπραγμάτευση του Παναθηναϊκού με την Μπρόντμπι, να τραβήξει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Μην ξεχνάμε πως μεσολαβούν πολύ κρίσιμες ρεβάνς και για τα δύο κλαμπ κόντρα σε Γκαμπάλα και Χάιντουκ. Πλέον η όποια κουβέντα θα γίνεται από απόσταση, αφού ο εκπρόσωπος του "τριφυλλιού" επέστρεψε στην Αθήνα απ' το βράδυ της Τίτης (31/7).

Η υπόθεση ωστόσο, έχει ξεφύγει πλέον απ' τα στενά όρια της κουβέντας. Κι έχει φτάσει πλέον και στα… χέρια του Αλαφούζου. Εάν ο ίδιος δώσει το "ΟΚ" για το έξτρα ποσό που απαιτείται, τα "τουβλάκια" που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου θα μετακινηθούν… μαζικά προς το ζύγι που γράφει "ναι, γίνεται".

News 24/7

24MEDIA NETWORK