Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3 (VIDEOS)

Αν και έμενε πίσω στο σκορ στο 50' με 2-1, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και νίκησε με 3-2 τον Πλατανιά στην Κρήτη ξεπερνώντας την ήττα από τη Διναμό Μόσχας. Χρυσός σκόρερ ο Ζέκα στο 69ο λεπτό.

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3 (VIDEOS)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ακόμα και τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ, μόλις στο 10' με τον Καρέλη, δεν έδειξε άνετος στον αγωνιστικό χώρο. Οι ανορθογραφίες στην ανασταλτική λειτουργία (τόσο στα πλάγια, όσο και στον άξονα) ήταν βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Πλατανιά που ισοφάρισαν άμεσα (στο 14' με τον Κουλιμπαλί) και ήλεγξαν το ρυθμό του αγώνα μέχρι το πέρας του πρώτου ημιχρόνου.

Οι πράσινοι αντιμετώπισαν την ισοφάριση μάλλον μοιρολατρικά. Αργησαν να πάρουν την κατοχή της μπάλας και όταν το έκαναν δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί καθώς έχασαν εύκολα την μπάλα από τους αντιπάλους τους που πίεζαν σωστά και έψαχναν με βαθιές μπαλιές τον Τόρες.

Τα νώτα του Παναθηναϊκού στις πτέρυγες ήταν ακάλυπτα, πράγμα που φάνηκε στη φάση του 50'. Μία και μόνο πάσα του Νέπλιακ έκοψε στα δύο τους φιλοξενούμενους, ο Ζίλβαν από αριστερά έκανε άνετος την κούρσα και η μπαλιά του στην περιοχή κατέληξε στον Τόρες που έκανε εύκολα το 2-1.

Το ευτύχημα για την ομάδα του Αναστασίου ήταν το ότι απάντησε άμεσα, από στημένη μπάλα, αφού το κόρνερ του Νάνο έδωσε τη δυνατότητα στον Ντίνα να ισοφαρίσει και να χαρίσει ψυχολογία στους συμπαίκτες του. Ο Αναστασίου βοήθησε από τον πάγκο ρίχνοντας στο ματς τον Μέντες (με καλή πρώτη πάσα ο Ολλανδός) με αποτέλεσμα η κυκλοφορία της μπάλας να βελτιωθεί και ο Παναθηναϊκός να πάρει την πρωτοβουλία.

Στο 69' η επιθετικότητα των πράσινων δικαιώθηκε με τον Ζέκα να σκοράρει μετά την ασθενή απόκρουση του Ολιμπά στο σουτ του Καρέλη αλλά το γεγονός ουδόλως τους χάρισε ηρεμία. Ο Χριστόπουλος έπαιξε με φουλ επιθετικό σχήμα και ανάγκασε τον Αναστασίου να παρατάξει τρία στόπερ, ακόμα και έτσι όμως είδε τους παίκτες του να αντιδρούν σπασμωδικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Τούτη τη φορά δεν το πλήρωσαν και διά πυρός και σιδήρου έφυγαν με το τρίποντο από την Κρήτη.

MVP

O Νίκος Καρέλης φώναξε παρών. Πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του και συμμετείχε στο τρίτο σουτάροντας δυνατά και αιφνιδιάζοντας την αντίπαλη άμυνα. Είχε όρεξη, πάθος και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.

Αδύναμος Κρίκος

Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν έθελξε αλλά αυτή του Πλατανιά απογοήτευσε. Τα δύο τελευταία γκολ που δέχθηκαν οι Κρητικοί (από στημένη μπάλα και κόντρα αντίστοιχα) προφανώς και θα προκάλεσαν τον εκνευρισμό του Χριστόπουλου.

Σχόλιο

Στη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα, έστω και αν αυτό ήρθε με μεγάλη δυσκολίες και χτυπητές αδυναμίες στο τακτικό κομμάτι. Η ψυχολογία πάντως αποκαταστάθηκε, εν μέρει τουλάχιστον, με μία νίκη σε έδρα στην οποία οι πράσινοι αγνοούσαν την επιτυχία. Ο Πλατανιάς προδόθηκε από τα αμυντικά του λάθη και δεν κατάφερε να πιέσει όταν έμεινε πίσω στο σκορ στο 69'.

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Μπανανά, Ιτούα, Αγκιλέρα (67' Τέτε), Μαχαμάτ, Μενδρινός (80' Ναζλίδης), Τόρες, Γκόμες, Τσουράκης (75' Μιλούνοβιτς).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Ζέκα, Δώνης (57' Μέντες), Πέτριτς (75' Μπούρμπος), Πράνιτς, Ντίνας, Καρέλης (85' Κλωναρίδης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK