Πληρώνει την εφορία για να μην τον "κυνηγούν"!

Ο Αλαφούζος καταβάλει εντός της Παρασκευής (29/9) περίπου 1 εκατ. ευρώ για τις φορολογικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟ που τον... ακολουθούν. Ποιες άλλες οφειλές επείγουν και είναι ζωτικής σημασίας να πληρωθούν άμεσα και από που περιμένουν έσοδα (και πόσα) από τούδε και στο εξής στο “τριφύλλι”. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Πληρώνει την εφορία για να μην τον "κυνηγούν"!
alafouzos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απόλυτη προτεραιότητα των ανθρώπων που έχουν μείνει πίσω για να “τρέξουν” την επόμενη -μεταβατική- μέρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου και την παύση της χρηματοδότησης, δεν είναι οι δόσεις των συμβολαίων, ούτε οι απλήρωτοι διακανονισμοί και οι οφειλές που υπάρχουν εν όψει του ελέγχου από το Club Financial Control Body της UEFA.

Η πρώτη “SOS” υποχρέωση αφορά την καταβολή της εφορίας, η οποία λήγει εντός της Παρασκευής (29/9) και θεωρείται υπέρ-απαραίτητη για να μην χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα για την ΠΑΕ. Το ποσό που απαιτείται αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ (κάτι λιγότερο για την ακρίβεια) και υπάρχει δέσμευση από την πλευρά του Αλαφούζου, πως θα πληρωθεί από τον ίδιο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Κάτι που περιμένουν με... αγωνία άπαντες στην ΠΑΕ, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και εκτός των άλλων θα έχει κι άλλα “ζητήματα” με τις εγγυητικές επιταγές του και τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Το πιο πιθανό πάντως είναι πως το εν λόγω ποσό θα πληρωθεί κανονικά από τον απερχόμενο μεγαλομέτοχο (έχει μεταφερθεί προς τα στελέχη της ΠΑΕ πως έχει δοθεί εντολή πληρωμής). Διότι γνωρίζει καλά πως εάν δεν το πράξει θα έχει σοβαρό “θέμα” ο ίδιος ο Αλαφούζος στις άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις του, αλλά και ποινικά, καθώς τον δεσμεύει η υπογραφή του σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το Δημόσιο (αντίστοιχα θα πληρώσει κανονικά τις εισφορές στο ΙΚΑ κλπ).

● Κι αν με την εφορία, ο πρώτος “σκόπελος” αναμένεται να προσπεραστεί “ανώδυνα” για τον Παναθηναϊκό, λίαν συντόμως ξεκινούν τα πρώτα μεγάλα... ζόρια. Κι όταν λέμε σύντομα, εννοούμε άμεσα, εντός των επόμενων 24ωρων. Εως την Κυριακή 1/10, το "τριφύλλι" θα πρέπει να καταβάλλει την πρώτη δόση (απ' τις συνολικά 10) που επιδικάστηκε στον Μάικλ Εσιέν μετά την τελεσίδικη απόφαση επί της της προσφυγής του. Το ποσό της εν λόγω δόσης είναι στις 41.900 ευρώ κι έπεται συνέχεια, καθώς την ίδια μέρα θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση (ύψους 30.000 ευρώ) της οφειλής προς τον Ταυλαρίδη που επιδικάστηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο στις 2 Αυγούστου.

Προσθέστε στην όλη... εξίσωση και το ποσό των 46.139 ευρώ που θα πρέπει να πληρωθούν σε αντίστοιχη δόση οφειλής προς τον Ράσμους Τελάντερ στις 6/10 κι έχετε το πρώτο πολύ “δύσκολο” άθροισμα οφειλών, ύψους 118.039 ευρώ που ΠΡΕΠΕΙ να αποπληρωθούν ως την επόμενη Παρασκευή (6/10), για να μην αρχίσει να... εισπράττει ο Παναθηναϊκός αποφάσεις απ' τη FIFA (κατόπιν καταγγελιών των παικτών) με “-3” σε κάθε αγώνα... Σημείωση: Τα χρήματα αυτά, ΔΕΝ περιλαμβάνονται σ' αυτά που “καλύπτει” ο Αλαφούζος, αλλά πρέπει να τα βρει εκ των έστω ο σύλλογος και μάλιστα άμεσα, διότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά!

● Σε ότι αφορά την Ακαδημία και τις οφειλές που υπάρχουν όλο το τιμ, προκαλώντας σοβαρά ζητήματα επιβίωσης ακόμη και μετακινήσεων των προπονητών στο “Γ. Καλαφάτης” και την Παιανία για τις καθημερινές προπονήσεις, όπως γνωστοποιήθηκε από τον Αγησίλαο Τουμαζάτο στον Τάκη Φύσσα κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη (27/9), θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα εντός της επόμενης εβδομάδας και να πληρωθεί έστω ένας μισθός προς τους εργαζόμενους. Κι αντίστοιχα προς όλους όσοι δουλεύουν εντός της ΠΑΕ.

● Κι από εκεί και πέρα, αρχίζουν τα μεγάλα... βάσανα, αφού πρέπει εντός του Οκτώβρη να εξασφαλιστούν τα χρήματα που απαιτούνται για τις δόσεις των συμβολαίων των περισσότερων ποδοσφαιριστών, αλλά και προς τα κλαμπ που αποκτήθηκαν οι Τσάβες και Λουτσιάνο (η Μπόκα Τζούνιορς έχει ήδη... προειδοποιήσει για τις 450.000 ευρώ που περιμένει). Γίνονται ήδη προσπάθειες να προεισπραχθούν χρήματα απ’ το 1 εκατ. ευρώ που έχει απομείνει απ’ το συμβόλαιο της NOVA, ενώ αναμένονται κάποια ποσά δόσεων από τις πωλήσεις των Μπεργκ-Ζέκα. Συν ότι άλλο έρθει άμεσα από πιθανή πώληση του Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα, αλλά και από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων (περίπου 100-120.000 ευρώ, εάν γεμίζει η Λεωφόρος). Στη σούμα κάτι περισσότερο από 3 εκατ. ευρώ έως το φινάλε της περιόδου, την ώρα που οι υποχρεώσεις είναι υπέρ-πολλαπλάσιες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK