Πλησιάζει η... ανάσα από Βλαχοδήμο!

Οδηγείται προς... deal ο νέος κύκλος επαφών του Παναθηναϊκού με τη Μπενφίκα για τον ομογενή γκολκίπερ και "γερή" προκαταβολή που θα δώσει την ευκαιρία στους "πράσινους" να καλύψουν τις πρώτες "SOS" υποχρεώσεις τους σε διακανονισμούς, Μπόκα και δόσεις συμβολαίων. Λήγουν το Σάββατο οι πρώτες δόσεις των πρώτων καλοκαιρινών αποκτημάτων.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
vlachodimos EUROKINISSI

Οι άνθρωποι που έχουν μείνει στον Παναθηναϊκό, για να “τρέξουν” την επόμενη, μεταβατική μέρα μετά την οριστική αποχώρηση και την παύση χρηματοδότησης από τον Γιάννη Αλαφούζο, έχουν ρίξει όλο το βάρος στην εύρεση χρημάτων, προκειμένου να πληρωθούν οι βασικές και άμεσης προτεραιότητας υποχρεώσεις και να μην “σκάσει” η ομάδα και η ΠΑΕ. Αλλά να γίνει μία διαχείριση της κρίσης και να φτάσει ο σύλλογος, χωρίς επιπλέον “αιμορραγίες” έως το πρώτο “μαξιλαράκι” του Ιανουαρίου, όπου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις παικτών, προκειμένου να μπορέσει να “βγει” η χρονιά.

Τα χρήματα που απαιτούνται ωστόσο, είναι πολλά και οι πηγές χρηματοδότησης ελάχιστες. Οπως τονίστηκε και τις προηγούμενες ημέρες οι Βασίλης Κωνσταντίνου, Αγησίλαος Τουμαζάτος, Σπύρος Βλάχος που έχουν πάρει πάνω τους το “βάρος” της ΠΑΕ, προσπαθούν να φέρουν πιο “μπροστά” κάποιες προεισπράξεις χρημάτων που αφορούν την επόμενη δόση τηςNOVA(απομένει κάτι περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ για την εφετινή σεζόν), ενώ τα επόμενα έσοδα -τουλάχιστον για τον τρομερά “ζόρικο” Οκτώβρη- θα είναι μόνο οι δόσεις που έχουν συμφωνηθεί για τις μεταγραφές των Μπεργκ και Ζέκα (περίπου 500-550.000 ευρώ).

Συν βεβαίως τα όποια έσοδα θα έχουν οι “πράσινοι” από τα εντός έδρας παιχνίδια τους με ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισα και Ολυμπιακό, όπου η Λεωφόρος αναμένεται να είναι κατάμεστη (υπάρχει τεράστια συσπείρωση και μηνύματα για μαζική παρουσία όλων των οπαδών στο γήπεδο). Και πάλι όμως τα χρήματα αυτά δεν... φτάνουν, καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να καταβάλει ως την Κυριακή (1/10) 41.900 ευρώ στον Εσιέν, άλλες 30.000 ευρώ στον Ταυλαρίδη την ίδια μέρα και άλλες 46.139 ευρώ έως την Παρασκευή (6/10) στον Τελάντερ, για να μην αρχίσουν να... σκάνε “φιρμάνια” με “-3” από τηFIFA.

ΛΗΓΟΥΝ ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι διευθετηθεί το θέμα της εφορίας απ' την πλευρά Αλαφούζου (περίπου 1 εκατ. ευρώ) υπάρχουν άλλες 450.000 ευρώ ως εκκρεμότητα δόσης προς την Μπόκα Τζούνιορς και στο τέλος του μήνα, η δόση συμβολαίου προς τους περισσότερους παίκτες. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί πως ένα γκρουπ από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές και δη τους πρώτους που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι (Άλτμαν, Κολοβέτσιος, Καμπέσας, Λουτσιάνο), η πρώτη δόση συμβολαίου έχει μπει για το τέλος Σεπτέμβρη. Κοινώς λήγει αύριο (30/9), νωρίτερα απ' τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Το ποσό που απαιτείται δεν είναι πολύ μεγάλο, εντούτοις... προστίθεται κι αυτό σ' όλο αυτό το “δύσκολο” οικονομικά τοπίο για το “τριφύλλι”.

ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟ “ΝΑΙ” Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Η μεγάλη “ανάσα” που περιμένουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για να φανούν συνεπής στις πληρωμές των δόσεων και των διακανονισμών και να μην αρχίσουν από την 1η Δεκέμβρη να “σκάνε” προσφυγές και... φιρμάνια από τηFIFA,δεν είναι άλλη απ' τη μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα. Η υπόθεση πέρασε από αρκετά “στάδια” τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο έχει “αναθερμανθεί” για τα καλά τα τελευταία 24ωρα και οι επαφές έχουν προχωρήσει εκ νέου, προκειμένου μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υπάρξει η οριστική συμφωνία. Με προκαταβολή του μεγαλύτερου ποσού της μεταγραφής, ούτως ώστε να “κλείσει” μεγάλο μέρος απ' τις “τρύπες” που “καίνε” αυτή τη στιγμή τους “πράσινους”.

Μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρος στην όλη υπόθεση, έχει να κάνει με τον ίδιο τον “Odi”.Ο ομογενής γκολκίπερ ήταν αρκετά επιφυλακτικός στην αρχή με την προοπτική της μετακίνησής του στους Λουζιτανούς, φοβούμενος πως δεν θα έχει “ρόλο” στην ομάδα και πως θα χρειαστεί να πάει δανεικός σε μικρότερα κλαμπ της Πορτογαλίας. Οι πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν πως απ' την περασμένη Παρασκευή (22/9) έχει δώσει το προφορικό “ΟΚ” κι εφόσον προχωρήσει η τελική κουβέντα ανάμεσα στα δύο κλαμπ, ο ίδιος δεν θα προβάλει “ζήτημα” στη μετακίνησή του.

Κάτι που περιμένουν... πως και πως στον Παναθηναϊκό, διότι με τα χρήματα της μεταγραφής του στους “αετούς” προσδοκούν, όχι μόνο να καλύψουν τις άμεσες υποχρεώσεις, αλλά να μπορέσουν παράλληλα να πληρώσουν κάποια χρήματα σε μισθούς των υπαλλήλων στην ΠΑΕ και την Ακαδημία του “τριφυλλιού”, προκειμένου να “ανασάνουν” και οι ίδιοι με τις φαμίλιες τους...

News 24/7

24MEDIA NETWORK