Ποια παραίτηση και ποια παραμονή;

Ο Δημήτρης Κριτής καταγράφει τα δεδομένα μετά το έκτακτο ΔΣ του Παναθηναϊκού, από το οποίο προέκυψε παραμονή Αλαφούζου και προσπαθεί να συνθέσει το παζλ-σπαζοκεφαλιά στο "πράσινο" στρατόπεδο.

Ποια παραίτηση και ποια παραμονή;

Ευχή και κατάρα είναι για τη δημοσιογραφία οι "κύκλοι" και τα "περιβάλλοντα". Ευχή γιατί τουλάχιστον παλαιότερα, ο δημοσιογράφος μπορούσε να αποδώσει στον πρωταγωνιστή του ρεπορτάζ του, θέσεις και προθέσεις που δεν θα μπορούσαν ποτέ να αποτελέσουν κομμάτι επίσημων τοποθετήσεων.

Πλέον όμως εξελίσσεται σε βαριά κατάρα, διότι έπαψαν να αποτελούν όπλο του δημοσιογράφου και προστέθηκαν στην φαρέτρα του πρωταγωνιστή, προκειμένου να προστατεύεται γι' αυτά που θέλει να πει, αλλά όχι και να χρεωθεί, ενώ πολύ συχνά χρησιμοποιούνται και ως "προπέτασμα καπνού" για τον αποπροσανατολισμό δημοσιογράφου και κοινής γνώμης.

Και είναι κάποιες μέρες, που οι επίσημες θέσεις (είτε είναι δηλώσεις, είτε ανακοινώσεις) και οι κάθε είδους "διαρροές" (είτε είναι ρεπορτάζ από τον ίδιο ή και τον κύκλο του πρωταγωνιστή, είτε κάποιο "non paper") παίζουν τόσο εξόφθαλμα μπουνιές μεταξύ τους, που σαλεύει ο νους.

Η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μπορεί να μην κάνει κανέναν μας σοφότερο σε ό,τι αφορά στα γεγονότα του σαββατόβραδου, αλλά και στα αμέσως μελλούμενα, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα επίσημο έγγραφο και καταγεγραμμένη θέση των "πρασίνων".

"Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε τα μέλη του σώματος για την πρόθεση της παραίτησης του από την προεδρία. Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους και παράλληλα υπογράμμισαν ότι θα υποβάλουν και αυτά παραίτηση εφόσον εμμείνει ο κ. Αλαφούζος. Το θέμα παρέμεινε ανοιχτό. Συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της κρισιμότητας της απόφασης, θα πρέπει να προηγηθούν Γενικές Συνελεύσεις από τα εμπλεκόμενα μετοχικά μέρη.

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ δίχως περιστροφές καταδικάζει της πράξεις βίας και τα μεμονωμένα περιστατικά ρίψης φωτοβολίδων δύο ώρες πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα. Η απόλυτα λανθασμένη και ανεκδιήγητη απόφαση του διαιτητή Παππά να αναβάλει την έναρξη της αναμέτρησης, οδήγησε το Δ.Σ. της ΠΑΕ στην ομόφωνη απόφαση να απευθύνει κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο του συλλόγου για ειρηνική κινητοποίηση την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπροστά στην ιστορική έδρα μας. Σύνθημα μας είναι ένα: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Επιθυμία μας είναι η διαμαρτυρία για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας".

Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης

Γίνεται βεβαίως ξεκάθαρο, ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό που συζητήθηκε ήταν ενδεχόμενο παραίτησης από την προεδρία. Εκτός κι αν είναι κακοδιατυπωμένο.

Και στη συνέχεια, ενώ καταδικάζονται τα "μεμονωμένα περιστατικά ρίψης φωτοβολίδων", καλείται ο κόσμος σε ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Αυτά για την ανακοίνωση. Πάμε τώρα στον διοικητικό ηγέτη των "πρασίνων" και το περιβάλλον των συνεργατών και καθημερινών συνομιλητών του, όπου κυριαρχούν τα εξής: "ο πρόεδρος είναι σφοδρά ενοχλημένος από την διαχείριση του ντέρμπι εκ μέρους της Αστυνομίας, αλλά έχει έντονα και πολύ συγκεκριμένα παράπονα και από την "εσωτερική" περιφρούρηση, ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι οργανωμένοι γνωρίζουν και θα απομονώσουν-αποβάλλουν άμεσα τους δύο πρωταγωνιστές της ρίψης των βεγγαλικών ευθείας βολής, αλλά θεωρεί ότι δεν ήταν δύο οι εισβολείς στο γήπεδο, δεν ήταν δύο αυτοί που έσπασαν πέραν των 500 καθισμάτων και πρωταγωνίστησαν σε εικόνες ντροπής που όπλισαν τους πολέμιους του Παναθηναϊκού, όπως δεν ήταν ένας και δύο αυτοί που δεσμεύτηκαν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν γεγονότα που θα οδηγήσουν στην διακοπή του αγώνα ή την τιμωρία του "τριφυλλιού", ο πρόεδρος δέχεται πολύ ισχυρές πιέσεις να διακόψει την ενασχόλησή του με τον Παναθηναϊκό, διότι φθείρεται και ως προσωπικότητα και ψυχικά και οικονομικά, έναντι μηδενικού οφέλους, ο πρόεδρος δεν θα παρκάρει τις μετοχές, ούτε θα τις παραχωρήσει στον Ερασιτέχνη που δυσκολεύεται να συντηρήσει και τα ίδια τα τμήματά του και δεν θα αποχωρήσει πριν διασφαλίσει διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία του, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι", ενώ κάποιοι άλλοι το πάνε ακόμη μακρύτερα, υποστηρίζοντας με βεβαιότητα ότι: "δεν θα αποχωρήσει πριν ολοκληρώσει τη δέσμευση περί οικονομικής εξυγίανσης του συλλόγου".

Παζλ-σπαζοκεφαλιά

Κι έρχεσαι μετά από όλα αυτά να αναρωτηθείς πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα, να διακρίνεις την υπερβολή, τη σπέκουλα και να ταιριάξεις τα κομμάτια ενός παζλ – σπαζοκεφαλιάς.

Ε, ναι, γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογήσεις ότι την ενόχληση για τους "οργανωμένους" και την αδυναμία τους να περιφρουρήσουν και να αυτοπροστατευθούν, διαδέχεται η διοργάνωση συλλαλητηρίου;

Πώς να εξηγήσεις ότι οι εκτιμήσεις για τον χρονικό ορίζοντα παραμονής του στα δρώμενα του Παναθηναϊκού εκτείνονται από το προσεχές καλοκαίρι έως και μία 3ετία-4ετία, που απαιτείται για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου;

Πώς να αξιολογήσεις ότι οι ερμηνείες για την αναθεώρηση της σκέψης να παραιτηθεί αποδίδονται από την πίεση των υπολοίπων μελών και την απόφασή τους να τον ακολουθήσουν στον δρόμο της παραίτησης εάν κι εφ' όσον επιμείνει, μέχρι και την ασφαλή προσδοκία ότι η τελεσιδικία στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης "θα αλλάξει το τοπίο";

Και πάνω απ' όλα τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω, με το γεγονός ότι για τρίτη φορά (μετά τα παιχνίδια με Καμπάλα και ΑΕΚ) η Λεωφόρος γίνεται κέντρο διερχομένων, με πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν όποτε καπνίσει του καθενός, με το ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός πατάει την μπανανόφλουδα και γίνεται viral στο διαδίκτυο και πολύ περισσότερα με τα αγωνιστικά προβλήματα που έχουν συμβάλλει και αυτά από την πλευρά τους στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των τελευταίων μηνών.

Και γι αυτά ούτε η ΠΑΕ, ούτε ο πρόεδρός της, ούτε το διοικητικό της συμβούλιο έχουν τοποθετηθεί σχετικά. Ακόμη αναμένεται η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου του κ. Αλαφούζου, που προαναγγέλθηκε το απόγευμα που η ομάδα έπαιζε φιλικό στην Ελευσίνα για τον Εσιέν, με προπονητή τον Αναστασίου. Εκτός κι αν το εφ' όλης της ύλης ήταν κατ' ουσίαν εφ' όλης της προπονητικής ύλης και με την αποπομπή Αναστασίου οι λόγοι εξέλιπαν.

Για ποια παραμονή μιλάμε;

Και όπως χθες αναρωτιόμασταν για ποια παραίτηση μιλάμε, από πού και πώς, έτσι και σήμερα οφείλουμε να ρωτήσουμε για ποια παραμονή συζητάμε. Στον Παναθηναϊκό που θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα; Στον Παναθηναϊκό που είναι θύμα "στημένων επεισοδίων και προαποφασισμένων αναβολών"; Ή στον Παναθηναϊκό – guest star της Superleague, που θα σπάει τα δόντια της τσατσάρας "έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης";

Εκτός κι αν δεν μιλάμε για παραμονή, αλλά για προετοιμασία της εξόδου. Η προετοιμασία όμως προϋποθέτει και μία ακόμη γαλαντομία: την κατάθεση των περίπου 5 εκατ. ευρώ που απομένουν για την κάλυψη της τρέχουσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, για να ολοκληρωθεί χωρίς; προβλήματα η αγωνιστική περίοδος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσάρλυ: Προσχεδιασμένο έργο που εξυπηρετεί εσωτερικό σκοπό

Σταύρος Καραΐνδρος: Η Ριζούπολη, το "έλα μωρέ" και οι τζιχαντιστές

Συγκλονιστικός Μπεργκ: "Καμία δικαιολογία, αναλάβατε τις ευθύνες"

Επίσημο: Συλλαλητήριο την Τετάρτη στη Λεωφόρο

Tο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Μένει ο Αλαφούζος

News 24/7

24MEDIA NETWORK