Πόσο κοντά είναι ο Ντεζάγκα στον Παναθηναϊκό

Τα δημοσιεύματα από το Ιράν επιβεβαιώνονται ρεπορταζιακά, καθώς ο 31χρονος δεξιός winger βρίσκεται σε διαδικασία (προχωρημένων) συζητήσεων με την πλευρά του Παναθηναϊκού. Πότε και από ποιον προτάθηκε, τι αναφέρει το "πράσινο" scouting report και πότε θα ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεσή του. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Iran's Ashkan Dejagah, left, challenges Chile's Mark Gonzalez for the ball during the friendly soccer match between Iran and Chile in St. Poelten, Austria, Thursday, March 26, 2015. (AP Photo/Ronald Zak)
Dejagah AP

Η είδηση ήρθε στο προσκήνιο το απόγευμα της Κυριακής (2/7) από έναtweetΙρανού δημοσιογράφου, ο οποίος προώθησε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Iranianlegioner». «Ο Ασκάν Ντεζάγκα, που έμεινε ελεύθερος απ’ τη Βόλφσμπουργκ είναι σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για συμβόλαιο 2 ετών». Νέτα-σκέτα, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες…

Οι πληροφορίες του Contra.gr, αναφέρουν πως ο «Γερμανοθρεμμένος», διεθνής Ιρανόςwinger, δεν είναι άλλη μία απ’ τις πάρα πολλές περιπτώσεις που απλώς έχουν… προταθεί στους ανθρώπους του «τριφυλλιού». Αλλά ένα όνομα που ΚΑΙ «παίζει» πολύ δυνατά για τη μία εκ των δύο θέσεων στα άκρα της επίθεσης που αναζητούν οι «πράσινοι», ΚΑΙ αρέσει πολύ στον Μαρίνο Ουζουνίδη, ΚΑΙ βρίσκεται σε διαδικασία (προχωρημένων) συζητήσεων με την πλευρά του Παναθηναϊκού!

Ο 31χρονος Ντεζάγκα (το όνομα του οποίου είχε παίξει πριν από 4-5 χρόνια και για τον Ολυμπιακό), έχει μάνατζερ τον Ρέζα Φαζέλι, τον οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει πολύ καλά απ’ τον Πανιώνιο και τις μεταγραφές των Μασούντ και Ανσαριφάρντ. Προ περίπου 15 ημερών προτάθηκε στους «πράσινους», οι οποίοι ξεκίνησαν έναν εξονυχιστικό έλεγχο μέσω του τμήματος σκάουτινγκ για τον 37 φορές Ιρανό ακραίο μεσοεπιθετικό.

Ο Ντεζάγκα έκλεισε το τελευταίο 6μηνο της σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Βόλφσμπουργκ, όπου πήγε ως ελεύθερος απ’ την Αλ Αραμπί. Λίγο μετά την μετακίνησή του στους «λύκους» αντιμετώπισε έναν αρκετά σοβαρό μυϊκό τραυματισμό, που τον κράτησε εκτός για αρκετές εβδομάδες και όταν επέστρεψε 100% έτοιμος είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Στα τέλη Μαΐου ωστόσο, επανήλθε σε πλήρη δράση και βοήθησε τη Βόλφσμπουργκ στα δύο μπαράζ παραμονής με τη Μπραουνσβάιγκ, όπου οι «πράσινοι» νίκησαν δύο φορές με 1-0. Λίγες ημέρες αργότερα, η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε πως δεν θα ανανέωνε το 6μηνο συμβόλαιό του και πως ο Ιρανός άσος ήταν ελεύθερος.

Ακολούθως προτάθηκε στον Παναθηναϊκό και τα πράγματα προχώρησαν, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε διαδικασία συζητήσεων επί των οικονομικών όρων. Προς το παρόν υπάρχει μια μικρή (αλλά όχι «αγεφύρωτη») διαφορά ανάμεσα στα χρήματα που προσφέρουν οι «πράσινοι» και σ’ αυτά που αξιώνει η πλευρά του παίκτη. Οι πληροφορίες πάντως, απ’ το περιβάλλον του Ντεζάγκα αναφέρουν οι πιθανότητες για να οδηγηθούν εντέλει οι δύο πλευρές σε… γάμο, είναι πολύ αυξημένες. Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα (προτού αναχωρήσει ο Παναθηναϊκός για το Τέχελεν της Ολλανδίας), αναμένεται να γίνει ακόμη μια (τελική) κουβέντα των ανθρώπων του «τριφυλλιού», με τον μάνατζερ του παίκτη κι εφόσον βρεθεί η… χρυσή τομή, θα κληθεί ο Ιρανός άσος στην Αθήνα για τα… περαιτέρω.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΖΑΓΚΑ

Ο Ασκάν Ντεζάγκα γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1986 στην Τεχεράνη. Ένα χρόνο μετά οι γονείς του μετακόμισαν στο Βερολίνο, με τον ίδιο να παίρνει τη γερμανική υπηκοότητα σε ηλικία 16 ετών, όντας ήδη μέλος της ακαδημίας της Χέρτα. Στους «μπλε» της γερμανικής πρωτεύουσας έμεινε ως το 2007, μέχρι να τραβήξει την προσοχή της Βόλφσμπουργκ. Στην πρώτη του σεζόν με τους «λύκους» σκόραρε 8 φορές σε 31 αγώνες τηςBundesligaκι έγινε αναντικατάστατος. Ένα χρόνο μετά κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Βόλφσμπουργκ καταγράφοντας 4 γκολ και 8 ασίστ σε 38 αγώνες σ’ όλες τις διοργανώσεις και η «μετοχή» του χτύπησε…limitup.

Τον Φλεβάρη του ’12, μολονότι είχε 50 συμμετοχές και 15 γκολ με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γερμανίας (απόU17 έωςU21) αποφάσισε να αποδεχθεί την κλήση της εθνικής Ιράν, θέλοντας να τιμήσει τους γονείς του και την πατρίδα στην οποία γεννήθηκε.

Ο Ντεζάγκα παρέμεινε στον γερμανικό σύλλογο ως το καλοκαίρι του ’12, ώσπου η Φούλαμ κατέβαλε 3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Δύο χρόνια μετά κι ενώ ο αγγλικός σύλλογος είχε αρχίσει να παίρνει την… κατιούσα, ο Ιρανός μοσχοπουλήθηκε στην Αλ Αραμπί του Κατάρ αντί 7 εκατ. ευρώ. Εκεί έκανε δύο πολλές καλές σεζόν, όμως απ’ τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν άλλαξε ο προπονητής στην αραβική ομάδα, τέθηκε εκτός πλάνων. Τον περασμένο Γενάρη έφυγε ως ελεύθερος στη Βόλφσμπουργκ και πλέον εδώ και δύο μέρες είναιfreeagent. Και περιμένει τις τελικές συζητήσεις των επόμενων ημερών, για να δει εάν θα ξαναφορέσει τα… πράσινα. Αυτή τη φορά με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK