"Πράσινο" group therapy για τα "πατατράκ" εκτός Λεωφόρου: Ολες οι ατάκες

Ολα όσα ειπώθηκαν στην κουβέντα του Ουζουνίδη με τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην ανάλυση του "τις πταίει" για το "άλλο" πρόσωπο των "πράσινων" μακριά απ' το "Απόστολος Νικολαΐδης". Τι είπαν οι Μολίνς, Χουλτ, Βλαχοδήμος, Μολέδο, Ρέις. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ouzounidis EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε για 5η συνεχόμενη φορά φέτος να φύγει με το "διπλό" από ομάδα της περιφέρειας, γνωρίζοντας το βράδυ του Σαββάτου (4/11) την ήττα απ' τον Αστέρα στην Τρίπολη (τρίτη μακριά απ' το "Απόστολος Νικολαΐδης") και πλέον ήταν ώρα για να γίνει μία πολύ πιο αναλυτική κουβέντα, ανάμεσα σ' όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το πρωί της Δευτέρας (6/11), αντί να περιοριστεί σε μία "τυπική" ομιλία ή να πάει σε νέο κύκλο, έντονων παρατηρήσεων ("γκάζια"), ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να καλέσει τους ποδοσφαιριστές του σε μία συνολική συζήτηση, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις και τις γνώμες τους και να αναλύσουν μαζί τους λόγους αυτής της τεράστιας αγωνιστικής διαφοράς και την "καθίζηση" που παθαίνει ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας παιχνίδια του, συγκριτικά με αυτά της Λεωφόρου.

Χωρίς τους διεθνείς (Κουρμπέλη, Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, Λουντ), η κουβέντα στα αποδυτήρια του "Γ. Καλαφάτης" κράτησε για περίπου μισή ώρα, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, να συζητούν σ' ένα διευρυμένο group therapy και να προσπαθούν να βρουν τις λύσεις, για να "γυρίσει" το... κουμπί, πρώτα απ' όλα στο μυαλό των ποδοσφαιριστών.

Αρχικά το λόγο πήρε ο ίδιος ο Ουζουνίδης, ο οποίος άνοιξε την κουβέντα με τους ποδοσφαιριστές του: "Θέλω να συζητήσουμε και να καταλάβουμε κάποια πράγματα όλα μαζί, για να βρούμε λύσεις και να ξεπεράσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουμε ως ομάδα. Και μιλάω για τη μεγάλη διαφορά που έχει η εικόνα μας στα εκτός έδρας παιχνίδια, σε σχέση με αυτά που δίνουμε στη Λεωφόρο. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και μας έχει στοιχίσει πάρα πολλούς βαθμούς.

Δεν παίζουμε καλά και μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά μας και πράγματα που δεν λειτουργούν σωστά, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Και βεβαίως έχω πολλές απαιτήσεις από όλους σας. Είστε πολύ καλοί παίκτες και το δείχνετε σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει στην έδρα μας. Εκτός έδρας όμως η εικόνα σας είναι η... μέρα με τη νύχτα. Δεν γίνεται να δεχόμαστε γκολ σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι, ενώ στη Λεωφόρο οι αντίπαλοι πολλές φορές δεν μας κάνουν ούτε... φάση. Δεν νοείται να χάνουμε όλες τις μονομαχίες και τις δεύτερες και τρίτες μπαλιές.

Αυτό είναι θέμα συγκέντρωσης και νοοτροπίας. Δεν είναι λοιπόν ότι δεν μπορείτε, αλλά δεν έχετε συγκέντρωση κι αυτό είναι κάτι που με... τρελαίνει" τόνισε αρχικά ο 49χρονος τεχνικός και πρόσθεσε: "Αυτό που πρέπει να καταλάβετε και να βάλετε καλά στο μυαλό σας, είναι πως εσείς οι ίδιοι νικήσατε πριν από λίγες μέρες τον Ολυμπιακό κι εσείς οι ίδιοι χάσατε μία εβδομάδα μετά στην Τρίπολη... Θέλω να μου εξηγήσετε λοιπόν κι εσείς, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια...

ΜΟΛΙΝΣ: ΘΕΛΕΙ ΕΝΤΑΣΗ

Ο πρώτος που μίλησε απ' την πλευρά των παικτών ήταν ο Γκιγέρμο Μολίνς, ο οποίος ήταν γενικά εκνευρισμένος μετά το ματς στην Τρίπολη και δεν μπορούσε να αποδεχθεί τη νέα ήττα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε. "Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι πως έχουμε όντως μία πολύ καλή ομάδα, με πολλές δυνατότητες και το έχουμε αποδείξει σε πολλά ματς στην έδρα μας. Όμως εκτός έδρας δεν είμαστε το ίδιο καλοί, διότι πρέπει να βγάλουμε πολύ μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι μας. Δεν επιτρέπεται να μην είμαστε "επιθετικοί" σε κάθε μπάλα και να αφήνουμε τους αντιπάλους μας να κυριαρχούν στις μονομαχίες. Έχουμε και πολλές άτυχες στιγμές, όμως μόνο με δουλειά και καθαρό μυαλό θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε αυτό.

Ακολούθως μίλησε ο Νίκλας Χουλτ, ο οποίος τόνισε πως "...υπάρχουν πολλά πράγματα που τα κάνουμε πολύ σωστά στο γήπεδο μας, δεν τα κάνουμε το ίδιο καλά εκτός έδρας. Δεν είναι θέμα δυνατοτήτων. Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Το βασικό πρόβλημα είναι η συγκέντρωσή σας...". Ακολούθησαν τοποθετήσεις απ' τους περισσότερους παίκτες. Κι απ' τους έτερους αρχηγούς Ροντρίγο Μολέδο και Λούκας Βιγιαφάνιες, αλλά κι από παίκτες που είναι πιο "φρέσκοι" στην ομάδα, απ' τους οποίους ωστόσο ζήτησε τη γνώμη ο Ουζουνίδης.

ΜΟΛΕΔΟ: "Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ"

Ο Μολέδο υπογράμμισε πως το κύριο πρόβλημα έχει να κάνει με τη νοοτροπία της ομάδας, που πρέπει να σταθεροποιηθεί και στα εκτός έδρας ματς, τονίζοντας πως "στην έδρα μας παίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πρέπει να παίζουμε με πολύ μεγαλύτερο πάθος...", ενώ ο Νούνο Ρέις έδειξε σίγουρος πως οι "πράσινοι" θα μπορέσουν να ανακάμψουν σύντομα: "Θα πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα και θα το δείτε όλοι. Το θέμα είναι να μείνουμε ενωμένοι...".

Το λόγο πήρε κάποια στιγμή και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος ανέλαβε μέρος της ευθύνης λέγοντας πως "...για το ματς στην Τρίπολη φταίω κι εγώ, ειδικά στη φάση του γκολ. Πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί, σαν ενωμένη ομάδα απ' όλο αυτό". Μίλησαν ακόμη και οι συνεργάτες του Ουζουνίδη (Κόλα, Μαραγκός), με τον Εβρίτη τεχνικό να προτρέπει στο τέλος τους πάντες να δώσουν ακόμη περισσότερα πράγματα για να αλλάξει η κατάσταση και η εικόνα της ομάδας...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στο αγωνιστικό σκέλος, το παιχνίδι της Τρίπολης άφησε κι άλλες πολλές "πληγές" στο "τριφύλλι", αφού προέκυψαν και νέοι τραυματισμοί. Ο Βιγιαφάνιες υπέστη τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο, θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα όλη την εβδομάδα και θα επανέρθει σε φουλ ένταση από Δευτέρα (13/11). Ο Μολέδο έχει αιμάτωμα στο αριστερό πέλμα από απότομη πρόσκρουση στο έδαφος, θα προφυλαχθεί για λίγες ημέρες ενώ θα υποβληθεί την τρίτη (7/11) σε μαγνητική τομογραφία για καλύτερη αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο Σιλά υπέστη διάστρεμμα των έξω συνδέσμων στην αριστερή ποδοκνημική και θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα για τρεις ημέρες, ενώ ο Διούδης ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και την Τρίτη θα υποβληθεί επίσης σε μαγνητική τομογραφία. Ο Τσάβες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Λουτσιάνο έκανε θεραπεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK