Προς ανανέωση Κουλιμπαλί και Βιγιαφάνιες

Τα πρώτα ραντεβού (σε πολύ καλό κλίμα) του ΠΑΟ με τους Κουλιμπαλί και Βιγιαφάνιες για επέκταση των συμβολαίων τους έως το 2020, η λίγο πιο «δύσκολη» περίπτωση του Λουντ που έχει πάρει χρονική προτεραιότητα και η δημιουργία του «σκληρού πυρήνα» της ομάδας για την επόμενη τριετία. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Προς ανανέωση Κουλιμπαλί και Βιγιαφάνιες
coulibali villafanies

Για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού αποτελεί το δεύτερο «βήμα» στη διαμόρφωση ενός σταθερού «κορμού» με ορίζοντα τριετίας. Και μετά την ολοκλήρωση της θερινής μεταγραφικής περιόδου στις 31 Αυγούστου, οι ανανεώσεις των συμβολαίων με τους παίκτες «πρώτης γραμμής», που έχουν αποφασίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η διοίκηση του «τριφυλλιού», αναμένονται να μπουν πλέον στην «ημερήσια διάταξη».

Όπως σας είχε ενημερώσει τοContra.grαπό τις 28 Ιουλίου, οι «πράσινοι» έχουν ξεκάθαρη διάθεση να «δέσουν» με νέα τριετή συμβόλαια τους Ρόμπιν Λουντ, Λούκας Βιγιαφάνιες, Ουσμάν Κουλιμπαλί και μαζί με τους Μολέδο (έπεται και η δική του επέκταση), Κουτρουμπή, Γιόχανσον, Χουλτ, Ινσούα, Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Άλτμαν, Λουτσιάνο, Τσάβες, να συγκροτήσουν τον «σκληρό πυρήνα» της ομάδας για την επόμενη τριετία.

Όπως αναφέρουν δε, οι πληροφορίες τουContra.grοι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έχουν κάνει ήδη έναν πρώτο κύκλο επαφών και με τους τρεις και τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Λίγο πιο «δύσκολη» δείχνει σε πρώτη φάση η περίπτωση του Λουντ, ο οποίος άλλωστε έχει μπει και στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια πρώτη ενημερωτική κουβέντα με τον νέο μάνατζερ του διεθνούς Φινλανδού μέσου, ο οποίος δεσμεύεται με το «τριφύλλι» έως τον Ιούνιο του ’18 (παίρνει 280.000 ευρώ και υπάρχει διάθεση απ’ τους «πράσινους» για μία σημαντική αύξηση), εντούτοις ακόμη δεν έχει οριστεί κάποιο ραντεβού εκ του σύνεγγυς. Κάτι που ωστόσο, αναμένεται να συμβεί ίσως και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, αφού ο ατζέντης του Λουντ έχει ως πελάτη του και τον Στιλ κι ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα (και) με τον Άγγλο γκολκίπερ, προτού λήξει η μεταγραφική περίοδος.

Στον αντίποδα, πολύ πιο σταθερά είναι τα «βήματα» που έχουν γίνει μέχρι στιγμής με τους Κουλιμπαλί και Βιγιαφάνιες, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το ’19 και οι «πράσινοι» θέλουν να τα επεκτείνουν κατά ένα χρόνο.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έκαναν ραντεβού σε πολύ καλό κλίμα με τον ατζέντη του διεθνούς Μαλέζου μπακ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και φαίνεται πως οι δύο πλευρές είναι αρκετά κοντά στη συμφωνία για υπογραφή νέου συμβολαίου έως το 2020, με μία σημαντική αύξηση (τώρα αμείβεται με 150.000 ευρώ ετησίως). Αντίστοιχες συζητήσεις έχουν γίνει και με την πλευρά του «Βίγια» (έχει συμβόλαιο 220.000 ευρώ), ο οποίος είναι επίσης πολύ θετικός σε επέκταση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα έχει εντείνει τις προσπάθειές του, για να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα έγγραφα και να πάρει τους επόμενους μήνες ελληνικό διαβατήριο (ο παππούς του ήταν Ελληνας με καταγωγή απ’ τον Πειραιά).

Τα τελικά ραντεβού με τους Κουλιμπαλί και Βιγιαφάνιες αναμένεται να γίνουν προς τα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού χρονικά έχει δοθεί μία σχετική «προτεραιότητα» προς τον Λουντ, καθώς το δικό του συμβόλαιο εκπνέει σε περίπου 9 μήνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK