"Προσγειώνεται" μέχρι Τετάρτη ο στόπερ του Παναθηναϊκού

Το φαβορί Σιανί, η επιλογή Σάντσεθ και το αουτσάιντερ Αλκάρας βρίσκονται στο προσκήνιο για τα στόπερ του Παναθηναϊκού. Δύο "κρυφά" ονόματα στη λίστα. Ρεπορτάζ Δημήτρης Κριτής.

"Προσγειώνεται" μέχρι Τετάρτη ο στόπερ του Παναθηναϊκού
αλκαράθ-σιανί-σάντσες

Όταν υπάρχει πίεση χρόνου για τον ενδιαφερόμενο σύλλογο, εν προκειμένω για τον Παναθηναϊκό, η πλευρά του μεταγραφικού στόχου αποκτά σαφές διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Οι λύσεις στην περίπτωση αυτή είναι δύο. Η πρώτη είναι να συνοδεύεται η πρόταση από ρητό χρονοδιάγραμμα απάντησης. Προϋποθέτει, όμως, να είναι η πιο δυνατή στο τραπέζι, το ελκυστικότερο "πακέτο" για τον υποψήφιο.

Η δεύτερη είναι να μην νιώσει ο ποδοσφαιριστής τίποτε περισσότερο από "ρυθμιστής" της υπόθεσης. Να εισπράξει το ζωηρό και ζεστό ενδιαφέρον, να νιώσει απαραίτητος, αλλά όχι μοναδικός. Και αυτή την τακτική επέλεξε να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός στο παζάρι και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Γεγονός πάντως είναι ότι σε καμία από τις περιπτώσεις που αναδείχθηκαν σε πρώτο πλάνο δεν υπήρξε τελεσίγραφο. Το μόνο που ήταν ξεκάθαρο προς όλους όσοι είχαν απευθείας επαφή με την ομάδα του πράσινου μεταγραφικού σχεδιασμού, ήταν η παρουσία του μεταγραφικού αποκτήματος στην "πρώτη" του συλλόγου για τη νέα χρονιά, στις 27 Ιουνίου στο Κορωπί. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, να είναι στη λίστα των επιβατών της πτήσης για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, μία εβδομάδα αργότερα, αλλά αυτό υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού, βάθος-κήπος που λέμε.

Αντίστροφη μέτρηση

Η άμμος στην κλεψύδρα στερεύει και από το απόγευμα της Κυριακής οι υποψήφιοι παίρνουν την τελευταία στροφή και βγαίνουν στην τελική ευθεία. Με τον Μικαέλ Σιανί να παραμένει το grand φαβορί, τον Σέρχιο Σάντσεθ εναλλακτική λύση και τον Αντολίν Αλκαράς, μεγάλο αουτσάιντερ.

Εντός του Σαββατοκύριακου, ο 31χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός θα έχει την καταληκτική επαφή με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Εφ' όσον επαναβεβαιώσει τη διάθεσή του να ντυθεί στα πράσινα, η μικρή διαφορά στο κεφάλαιο των μπόνους επίτευξης ατομικών και συλλογικών στόχων θα ξεπεραστεί και μάλιστα άμεσα.

Είναι η περίπτωση που παρουσιάζει τον συντομότερο ορίζοντα ολοκλήρωσης της συμφωνίας, αφού με την πιστοποίηση του "ναι", το επόμενο κιόλας εικοσιτετράωρο θα βρεθεί στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφή συμβολαίων.

Ο Ισπανός Σάντσεθ είναι η νέα είσοδος στην "πράσινη επικαιρότητα", αλλά ως πρόταση τοποθετείται ημερολογιακά τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο νωρίτερα (σχεδόν μαζί με τον Νταβίντ Λομπάν της Έλτσε).

Είναι 29 χρόνων, έχει ύψος 1.85 μ. και είχε φέτος 21 συμμετοχές με τη Μάλαγα στην Primera Division, με σύνολο αγωνιστικού χρόνου 1.706 λεπτά. Έλειψε σε δύο διαστήματα (6 και 5 αγώνων) λόγω τραυματισμού και ήταν στις βασικές επιλογές του προπονητή του.

Οι επαφές έχουν ξεπεράσει το πρώτο στάδιο της απλής διερεύνησης προθέσεων, αλλά δεν είναι τόσο προχωρημένες, ώστε να χαρακτηρίζεται δρομολογημένο deal. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι περίπτωση που μπορεί να τελεσφορήσει επί ελληνικού εδάφους, εφ' όσον παραστεί ανάγκη.

Ο Αλκαράς είναι περίπτωση που ο Παναθηναϊκός (όπως και με τον Σίβοκ, που ήδη είχε προκρίνει την επιλογή του) πλησίασε με θέρμη αλλά και διακριτικότητα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχει στη διάθεσή του προτάσεις από ελκυστικότερα πρωταθλήματα, έκαναν την κίνησή τους, αλλά δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι συγκαταλέγονται στα φαβορί της υπόθεσης.

Μεταξύ των προτάσεων που υπάρχουν στα συρτάρια του Λεωνίδα Βόκολου και δεν πέρασε απαρατήρητη, είναι και αυτή για τον Αργεντινό Νίκολας Σπόλι. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός (1.93 μ., με ιταλικό διαβατήριο) ανήκει στην Κατάνια, με την οποία ξεκίνησε την περσινή χρονιά, καταγράφοντας 16 συμμετοχές στη Serie B, αλλά τον Γενάρη τον ζήτησε και τον πήρε ως δανεικό η Ρόμα.

Περιορίστηκε σε μία θέση στον πάγκο και είχε μόλις μία συμμετοχή με τους Ρωμαίους, στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Παλέρμο. Οι πρωτευουσιάνοι έχουν οψιόν αγοράς στη συμφωνία δανεισμού του, αλλά δεν την έχουν ενεργοποιήσει και ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο ακόμη ενός έτους με την Παλέρμο.

Δύο ακόμη στη λίστα

Συνολικά 5 είναι οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ανοικτή επαφή και έχει "συστηθεί" στο οικονομικό κομμάτι. Απλώς οι άλλες δύο περιπτώσεις που... διατηρούν ακόμη την ανωνυμία τους, είναι "ψαγμένες" περιπτώσεις, με γεμάτες σεζόν, προσόντα και προσωπικότητα, αλλά χωρίς το "μεγάλο" όνομα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κεντρικός αμυντικός που θα ηγηθεί της αμυντικής γραμμής του "τριφυλλιού" από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι στην Αθήνα το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Με την απόκτησή του ολοκληρώνεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού και όποιες άλλες κινήσεις θα είναι πλέον συμπληρωματικές και άμεσα συναρτώμενες από ενδεχόμενες πωλήσεις ή αποχωρήσεις.

Διαβάστε ακόμη

"Στέλνουν" Λέσκοτ στον Παναθηναϊκό οι Άγγλοι

News 24/7

24MEDIA NETWORK