Προβάδισμα στις ανανεώσεις δίνουν στον Παναθηναϊκό

Αν το παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης στη Μόσχα είχε οποιαδήποτε βαθμολογική σημασία, τότε θα είχαμε θέμα, μετά το φιλικό του Ολυμπιακού Σταδίου και την εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ.

Προβάδισμα στις ανανεώσεις δίνουν στον Παναθηναϊκό

Ιδιαίτερα εκείνη του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Γιάννης Αναστασίου δοκίμασε το 3-5-2. Ή μάλλον πιο σωστά, ήθελε να δοκιμάσει το 3-5-2, αλλά επειδή το 45λεπτο πέρασε με την ΑΕΚ να είναι πιο επικίνδυνη επιθετικά και τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να δημιουργήσει αξιοπρεπείς φάσεις στο δεύτερο μισό του γηπέδου, αυτό που τελικά είδε, είναι το 5-3-2 και την ομάδα του να ηττάται 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η αλλαγμένη 100% ενδεκάδα του Έλληνα τεχνικού αιφνιδίασε την αντίπαλο, έδειξε τη διαφορά δυναμικότητας που χαρακτηρίζει τα δύο ρόστερ, αλλά και πάλι είχε κενά διαστήματα, πριν και μετά το γκολ που δέχθηκε και έδωσε τελικά τη νίκη στους “κιτρινόμαυρους”.

Σίγουρα η απουσία των Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν και Καρέλη έπαιξε τον ρόλο της, αλλά έτσι κι αλλιώς μόνο στον πρώτο μπορεί να υπολογίζει η “πράσινη” τεχνική ηγεσία για το παιχνίδι της Πέμπτης. Παιχνίδι πάντως, που ακόμη και στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης τριών κεντρικών αμυντικών, πολύ δύσκολα θα βρει τους Νάνο, Κουτρουμπή, ίσως και Μέντες, εκτός αρχικού σχήματος (έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ).

Η συμμετοχή του Μάρκους Μπεργκ θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα ή την ετοιμότητα να αγωνιστεί σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια εντός τριημέρου, αφού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη. Ο Βαλμίρ Μπερίσα υπενθύμισε ότι είναι ένας φορ περιοχής και θέσης βολής, αλλά δεν έκρυψε και τις αδυναμίες του κινούμενος εκτός αυτής ή συμμετέχοντας χωρίς τη μπάλα στις προσπάθειες δημιουργίας επικίνδυνων καταστάσεων για την εστία της ΑΕΚ.

Εξάλλου σε μίνι ενημέρωση για τις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων σε ό,τι αφορά σε μεταγραφική ενίσχυση και την εκδηλωθείσα πρόθεση ανανέωσης κάποιων συνεργασιών, οι Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος και Γιάννης Αναστασίου άκουσαν και πάλι τον Γιάννη Αλαφούζο να τους ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την αγορά δικαιωμάτων ποδοσφαιριστών (άρα μεταγραφές τύπου Καμαρά κ.λ.π) και είναι δεδομένο ότι οι όποιες προσπάθειες εστιάζονται στον εντοπισμό δανεισμών που θα μπορούσαν να συνοδευτούν από προσιτές ρήτρες αγοράς το προσεχές καλοκαίρι.

Αυτό όχι μόνο ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις Αμπεΐντ, αλλά και γιατί σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τις οικονομικές εκτιμήσεις, το καλοκαίρι θα υπάρχει η δυνατότητα αποδέσμευσης κονδυλίων για τη διενέργεια 1-2 μεταγραφών, ικανών να κάνουν τη διαφορά και να ανεβάσουν το ρόστερ επίπεδο.

Ως τότε οι συζητήσεις με Μπεργκ. Σίλντεφελντ, Νάνο και Δώνη συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK