"Ψήνεται" η επιστροφή Σιμάο στον Παναθηναϊκό!

Στην… εκπνοή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, το όνομά του «έπαιξε» δυνατά για τη μεγάλη επιστροφή του στο «τριφύλλι» έπειτα από 4 χρόνια. Η υπόθεση «κόλλησε» τότε, ωστόσο ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ ετοιμάζεται να γυρίσει εντέλει σύντομα στα μέρη μας και στα παλιά λημέρια. ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Κώστα Γουλή.

"Ψήνεται" η επιστροφή Σιμάο στον Παναθηναϊκό!

Την τελευταία εβδομάδα του περασμένου Αυγούστου, στο ντεμαράζ που έκανε ο Παναθηναϊκός με τις μεταγραφές των Σαμπά, Εμποκού και Κουλιμπαλί, υπήρξε κι ακόμη μία περίπτωση -ενός παλιού γνώριμου του "τριφυλλιού"-, η οποία έπεσε "γερά" στο τραπέζι.

Ο λόγος για τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, ο οποίος έχοντας προχωρήσει τις συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του με τη Λεβάντε, είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους "πράσινους" για να γυρίσει στην Ελλάδα. Η πλευρά του διεθνή Μοζαμβικανού μέσου μάλιστα είχε επικοινωνήσει περισσότερες από μία φορές με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τον οποίο έχει άριστη σχέση απ' την κοινή θητεία τους στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό και έβλεπε ότι -σε πρώτη φάση- υπήρχε πρόσφορο έδαφος για την επιστροφή.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΜΠΟΥΜΑΛ

Η Λεβάντε ωστόσο, κάνοντας ένα σχετικό… καψόνι στον Σιμάο προκειμένου να τον πιέσει για να ρίξει τις αξιώσεις του επί της αποζημίωσης, τον άφησε ελεύθερο στις 31 Αυγούστου, δηλαδή μόλις την τελευταία μέρα των μεταγραφών κι αυτό αν μη τι άλλο αποτέλεσε μεγάλο "αγκάθι" για το…comebackστους "πράσινους", αφού δεν υπήρχε ελεύθερη θέση ξένου (η πεντάδα των ξένων του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους Μολέδο, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Μπουμάλ).

Την 31Αυγούστου δημιουργήθηκε ένα "παραθυράκι" με τον Μπουμάλ, ελέω του έντονου ενδιαφέροντος της Τράμπζονσπόρ, όμως ο περιορισμένος χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι Τούρκοι δεν άφησε πολλά περιθώρια για να προχωρήσει η μεταγραφή και να "ανοίξει" θέση ξένου στα… χασομέρια των μεταγραφών. Κι έτσι η "υπόθεση Σιμάο" μπήκε στο "ψυγείο", με τον Παναθηναϊκό να ενημερώνει επισήμως πως " …δεν υπήρξε ποτέ θέμα Σιμάο ή αποχώρησης/πώλησης του Μπουμάλ".

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν ο Σιμάο, ως ελεύθερος πλέον, αναζήτησε την επόμενη επαγγελματική "στέγη" του σε διάφορες χώρες. Προσέγγισε ακόμη και μάνατζερ που συνεργάζονται με ομάδες της Κίνας, απ’ την οποία είχε περάσει κι ο ίδιος το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2012-13 παίζοντας στη Σαντόνγκ Λούνενγκ, που είχε προσλάβει ως προπονητή των πρώην "πράσινο" Χενκ τεν Κάτε.

Δεν βρήκε ωστόσο πουθενά κάτι αξιόλογο και άρχισε να ρίχνει ξανά… γέφυρες προς Παναθηναϊκό μεριά. Μέσα σ’ όλα άλλωστε υπήρχαν και οικογενειακοί λόγοι, αφού η σύζυγός του είναι Ελληνίδα και θα ήθελε να γυρίσει όλη η φαμίλια στην Ελλάδα. Και γι’ αυτό ο Σιμάο άρχισε να κυνηγάει ξανά την προοπτική του «τριφυλλιού».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΘΕΜΑ

Το θέμα "Παναθηναϊκός" δεν φαίνεται πως έχει κλείσει οριστικά για τον 28χρονο σήμερα Μοζαμβικανό. Αντίθετα, η περίπτωσή του έχει ξαναπέσει στο… τραπέζι, ως μια ενδεχόμενη λύση για τον Γενάρη (σε μια θέση που οι "πράσινοι" έχουν ένα μικρό "θέμα", διότι δεν υπάρχει μπακ-απ πίσω απ’ τους Ζέκα-Λεντέσμα). Σε πρώτη φάση με μια πιθανή παρουσία του, στις προπονήσεις της ομάδας (απ’ τη στιγμή που κι ο ίδιος δεν έχει πλέον ομάδα και γυμνάζεται ατομικά), προκειμένου να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την αξία του και την αγωνιστική του χρησιμότητα και ο Αντρέα Στραματσόνι.

Κι από εκεί και πέρα, ανάλογα με την πορεία του, μέσα από τις προπονήσεις να επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Βεβαίως και πάλι, αν αποφασίσει ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει το θέμα Σιμάο, θα πρέπει να βρει τον Γενάρη θέση ξένου, ωστόσο εκεί ίσως "ξεκαθαρίσει" το πρόβλημα, η ενδεχόμενη απόκτηση κοινοτικού διαβατηρίου από έναν εκ των Γουακάσο, Μπουμάλ ή ελληνικού από τον Βιγιαφάνιες (του τελευταίου είναι πολύ πιο δύσκολο, αφού του λείπουν δύο βασικά έγγραφα που αποδεικνύουν τις ελληνικές ρίζες του παππού του).

Μια άλλη παράμετρος που ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Σιμάο, έχοντας παίξει για μια πενταετία στον Παναθηναϊκό από τα 19 έως τα 24 του, θεωρείται «γηγενής» ("homegrownplayer"), για τα ευρωπαϊκά ματς όπως οι Κουτρουμπής, Κοτσόλης κλπ, άρα θα μπορούσε να "δώσει" ακόμη μια θέση στο ρόστερ που θα δηλωθεί μετά τον Γενάρη, εάν κι εφόσον ο Παναθηναϊκός συνεχίσει και μετά τον όμιλο τουEuropaLeague, αλλά και στα "ευρωπαϊκά ρόστερ" των επόμενων ετών…

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση του Σιμάο θα ξεκαθαρίσει μια και καλή προς τις αρχές Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια δηλαδή της διακοπής του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες, όταν και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Αν πάντως, ο ίδιος δεν έχει βρει έως τότε κάτι άλλο, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK