Σάντσεθ: "Στόχος το πρωτάθλημα"

Ο Σέρχιο Σάντσεθ μίλησε για την απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση των "πρασίνων", το καθοριστικό ραντεβού με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο στη Βαρκελώνη, αλλά και τους στόχους του "τριφυλλιού" την επόμενη σεζόν. Τι δήλωσε ο Ταυλαρίδης.

Σάντσεθ: "Στόχος το πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Σέρχιο Σάντσεθ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκοται στην προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία. Ο Ισπανός αμυντικός αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση των "πρασίνων", στο καθοριστικό ραντεβού με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο στη Βαρκελώνη, αλλά και στους στόχους του "τριφυλλιού" την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σέρχιο Σάντσεθ:

"Νιώθω καλά που ήρθα εδώ. Ήταν σημαντικό για μένα ο τρόπος που με υποδέχθηκαν όλοι".

Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η κατάσταση στην Ελλάδα;

"Δεν είδα κάτι άσχημο. Μου αρέσει η πόλη και με όλα όσα είδα είμαι χαρούμενος"

Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος να παίξεις;

"Θέλω να μπω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα παιχνίδια. Θέλω να προπονηθώ με την ομάδα αλλά αυτό είναι θέμα του τιμ. Πρέπει να γίνει προοδευτικά αυτό"

Έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου το ταξίδι των Φύσσα- Βόκολου στην Ισπανία;

"Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Είχα και άλλες προτάσεις αλλά είδα πόση προσπάθεια έκαναν. Ήρθαν στην Ισπανία και έκαναν τα πάντα για να μου δείξουν ότι με θέλουν πολύ στον Παναθηναϊκό. Δεν με απασχολεί τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τίτλους. Ξέρω ότι ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία και θέλω να γίνω και εγώ μέρος της"

Είσαι έτοιμος για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ;

"Ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει. Είμαι εδώ, έτοιμος να προπονηθώ αλλά ο προπονητής θα αποφασίσει".

Τι έχεις να πεις για τον αρχηγό, τον Κάρλος Ζέκα (σ.σ ο Πορτογάλος βοήθησε στην μετάφραση);

"Είναι ο πρώτος που με καλωσόρισε στην ομάδα και με έκανε να αισθανθώ άνετα. Είναι σημαντικό πρόσωπο για την ομάδα. Είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα. Έχω δει αγώνες του Παναθηναϊκού και ξέρω τι προσφέρει. Με τον Εσιέν και όλους τους παίκτες που πήρε η ομάδα, θα έχουμε καλό σύνολο".

Έχεις στόχο να γίνεις πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό;

"Αυτό θέλω. Είναι στόχος της ομάδας και δικός μου".

Ταυλαρίδης: "Θέλουμε το νταμπλ"

Ο Στάθης Ταυλαρίδης από την πλευρά του έδωσε το στίγμα για την επόμενη περίοδο. Ο έμπειρος αμυντικός, όπως συνηθίζει άλλωστε, δεν κρύφτηκε και έβαλε ψηλά τον πήχη για την επόμενη περίοδο βάζοντας ως στόχο την επίτευξη του νταμπλ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει από την ομάδα, στον Γιάννη Αναστασίου, αλλά και τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για την 20η του προετοιμασία και τη διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες: "Έχω μεγάλη χαρά γιατί το χόμπι μου το έκανα επάγγελμα. Αγαπώ το ποδόσφαιρο. Είναι η 20η μου προετοιμασία εφέτος και νιώθω δυνατός και ακμαίος. Υπάρχουν διαφορές στην προετοιμασία σε σχέση με προηγούμενες ομάδες μου. Στον Παναθηναϊκό τρέχουμε πολύ, αλλά έχουμε και τη μπάλα στα πόδια. Όλα βαίνουν καλώς στην Ολλανδία και συνεχίζουμε".

Για τη "χημεία" που υπάρχει στον Παναθηναϊκό μεταξύ των παικτών: "Έχουμε χημεία γιατί τα παιδιά δουλεύουν δύο χρόνια μαζί και θέλουμε τα νέα παιδιά να μπουν γρήγορα στο κλίμα και να τα βοηθήσουμε. Πρέπει να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αυτοματισμούς και να βγουν αυτοί στο γήπεδο".

Για το επίπεδο του νέου πρωταθλήματος και την ...κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου: "Έχουν δυναμώσει οι αντίπαλες ομάδες και οι προσθήκες των ΑΕΚ, Ηρακλή δυσκολεύει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο από πέρυσι και θέλουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δεν θέλει πολλά λόγια, αλλά δουλειά. Να μείνουμε ταπεινοί και να δείξουμε την αξία μας".

Για τον Μάικλ Εσιέν και αν η παρουσία του Γκανέζου σταρ ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών: "Έχει ανέβει ο πήχης. Οταν παίζεις στον Παναθηναϊκό, αγωνίζεσαι για να κατακτάς τίτλους. Ο Εσιέν είναι μεγάλη προσωπικότητα και έχω τεθεί αντιμέτωπός του, αρκετές φορές στο γαλλικό πρωτάθλημα".

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος: "Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στα παιχνίδια με τις θεωρητικά αδύναμες ομάδες. Η ομάδα πέρυσι εκεί είχε το πρόβλημα, ειδικά στον πρώτο γύρο. Πηγαίναμε καλά στα ντέρμπι και στα πιο εύκολα ματς δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι. Πιστεύω φέτος ότι δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη".

Για το αν μπορεί να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση η ομάδα και αν θα ήθελε - λόγω ...προϋπηρεσίας στη Γαλλία- τη Μονακό ως αντίπαλο: "Γι’ αυτό δουλεύουμε και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι στα τέλη Ιουλίου. Θέλουμε να περάσουμε, να συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Η Μονακό με την προσθήκη του Κου Ζαρντίμ είναι μια πολύ δεμένη ομάδα, κοιτάζει πολύ την άμυνά της και έχει ένα πολύ συμπαγές σύνολο".

Για το αν αισθάνεται ότι είναι πρότυπο για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού: "Εγώ προσπαθώ να λέω όσο γίνεται λιγότερα και να δουλεύω σκληρά. Δεν ξέρω αν είμαι παράδειγμα, αλλά αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο".

Για το αν του δίνει κίνητρο ο ανταγωνισμός στις θέσεις της άμυνας, μετά και την προσθήκη του Σάντσεθ: "Το να υπάρχει ανταγωνισμός σε μια ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό σε βοηθά να προοδεύεις. Όλοι ξεκινάμε από την αφετηρία και ο προπονητής επιλέγει ποιος θα παίζει κάθε Κυριακή. Εγώ προσπαθώ να δουλεύω σκληρά".

Για τον Γιάννη Αναστασίου και την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον προπονητή του Παναθηναϊκού: "Είναι ένας νέος προπονητής, πολύ έξυπνος, μιλάει αρκετές γλώσσες, πράγμα πολύ σημαντικό, είναι στην τρίτη του χρονιά εδώ και θέλει να προοδεύσει μέσα από την ομάδα και να κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην προπονητική του καριέρα".

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: "Σίγουρα υπάρχει ανησυχία για το μέλλον των παιδιών μας και αυτοί που έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους πρέπει να πάρουν σωστές αποφάσεις. Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για να χαρεί ο κόσμος. Η απόδοσή μας επηρεάζει πολύ κόσμο και αυτό το έχουμε στο μυαλό μας, ώστε να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους".

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο του Παναθηναϊκού: "Ο κόσμος της ομάδας έχει κάνει πολύ υπομονή τα τελευταία χρόνια. Εμείς θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να έχουμε επιτυχίες τη σεζόν που μας έρχεται".

News 24/7

24MEDIA NETWORK