Σέρχιο Σάντσεθ: Video Analysis

Ο Σέρχιο Σάνσεθ μπαίνει στο μικροσκόπιο του Contra.gr. Δείτε καρέ-καρέ όλες τις κινήσεις του Ισπανού αμυντικού του Παναθηναϊκού στο φιλικό κόντρα στην Ουντινέζε, την πρόβα τζενεράλε των "πρασίνων" ενόψει προκριματικών Champions League.

Σέρχιο Σάντσεθ: Video Analysis
Σάντσεθ Παναθηναϊκός

Ο Σέρχιο Σάντσεθ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Λεωφόρο και το Contra.gr σας παρουσιάζει σε video το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Κόντρα στην Ουντινέζε ο Ισπανός αγωνίστηκε για 60’ και σ’αυτή τη μία ώρα πρόλαβε να δείξει όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού του.

Για τον Ισπανό είχαμε κάνει video analysis όταν και αποκτήθηκε απ’τον Παναθηναϊκό, χρησιμοποιώντας ως υλικό τον περσινό αγώνα ανάμεσα στη Μάλαγα και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως στη φιλική ήττα με την Ουντινέζε ο Σάντσεθ επανέλαβε με την πράσινη φανέλα όσα είχαμε επισημάνει σ’εκείνη την ανάλυση.

1ο VIDEO: Κατοχή

Στην πρώτη ενότητα θα δείτε τις φάσεις στις οποίες ο Σάντσεθ δεν περιορίστηκε σε μια απλή μεταβίβαση στο πλάι, αλλά ανέλαβε την πρωτοβουλία είτε να παίξει κάθετα είτε να σημαδέψει συμπαίκτη του με μακρινή μεταβίβαση. Είναι πραγματικά εντυπωσιακές οι φορές που θα τον δείτε να βρίσκει κάθετα συμπαίκτη του απ’το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο, χωρίς να σηκώνει την μπάλα, απλά μεταφέροντάς την εκεί που αμέσως μπορεί να δημιουργηθεί φάση για τον Παναθηναϊκό.

Ενδιαφέρον έχει και η δεύτερη ενότητα, όπου θα δείτε τον Σάντσεθ να πασάρει από θέση άμυνας και να αποφεύγει όσο μπορεί τα “τυφλά” διωξίματα, αφού σπάνια διώχνει “όπως-όπως”, αλλά προσπαθεί πάντα να πασάρει και να διατηρεί την κατοχή. Διάθεση που του κόστισε δύο λανθασμένες μεταβιβάσεις με το κεφάλι. Η τελευταία ενότητα του βίντεο έχει τις απλές κλασικές μεταβιβάσεις προς το πλάι που επιχειρούν όλοι οι στόπερ του κόσμου, με τον Σάντσεθ να είναι αλάνθαστος, εκτός από τη φάση του 24’ όταν και έβαλε πίεση στον Ταυλαρίδη που ήταν κλεισμένος.

2ο VIDEO: Άμυνα

Στην πρώτη ενότητα του σχετικού βίντεο θα δείτε τις εναέριες μονομαχίες, ένα στοιχείο που δεν είναι και το καλύτερο για τον Σάντσεθ, αφού εκεί δεν έχει την ικανότητα, αλλά και την έφεση του Ταυλαρίδη. Στη δεύτερη ενότητα, το σήμα κατατεθέν του, η διάθεση του να διαβάζει τις φάσεις και να βγαίνει πρώτος στην μπάλα ή να καλύπτει στον χώρο.

Δεν βγήκε πρώτος όσες φορές το είχε κάνει σ’ εκείνο τον αγώνα της Μάλαγα, αλλά στο βίντεο θα δείτε το μοναδικό τάκλιν που έκανε, όταν κάλυψε στο χώρο και έπεσε στην κάθετη στον Ζαπάτα στην περιοχή, και τη διάθεση που έχει να μην διώχνει “τυφλά”, αλλά πάντα να διατηρεί την κατοχή για την ομάδα του.

Στην ίδια ενότητα θα δείτε και τη μοναδική “άσχημη” στιγμή του, όταν το κακό βολέ του Κοτσόλη έφερε τον απροετοίμαστο Σάντσεθ σε θέση άμυνας απέναντι στον Ζαπάτα, τον οποίο δεν κατάφερε να κόψει, αφού τον νίκησαν τα προσόντα του αντιπάλου επιθετικού.

Όπως είχαμε δει και στην πρώτη video analysis, ο Σάντσεθ δεν κάνει πολλά φάουλ, ο μέσος όρος του είναι ένα σε κάθε ματς, ενώ θα δείτε και την τελευταία ενέργειά του, όταν η μπάλα τον βρήκε στο κεφάλι στο μοναδικό μπλοκ που έκανε σε σουτ της Ουντινέζε.

Συνολικά

Η πρώτη αγωνιστική ώρα του Σάντσεθ στη Λεωφόρο που “συμπυκνώσαμε” σ’αυτά τα δύο βίντεο είναι πολύ αντιπροσωπευτική για τον Ισπανό στόπερ. Μεγάλη σιγουριά με την μπάλα στα πόδια, που φανερώνεται στη διάθεση του να μη διώχνει “τυφλά” (όταν αυτό είναι δυνατόν) και στην ικανότητα όχι μόνο για σίγουρες απλές πάσες, αλλά και για κάθετες μεταβιβάσεις που ξεκινούν αμέσως επίθεση.

Νομίζω πως φαίνεται πως το τελευταίο έχει ζητηθεί απ’τον Αναστασίου, με τον Σάντσεθ είτε να πασάρει γρήγορα για να ξεκινήσει το transition, είτε να βρίσκει συμπαίκτη πίσω απ’τη μεσαία γραμμή του αντιπάλου σε οργανωμένη επίθεση.

Δεν βγήκε πολλές φορές πρώτος στην μπάλα όπως το συνηθίζει, αλλά φαίνεται πως ο Ισπανός στόπερ δεν έχει τη διάθεση του Ταυλαρίδη να “κολλάει” διαρκώς πάνω στον επιθετικό. Θα το κάνει όταν χρειαστεί, αλλά η έφεση του είναι να παίζει στο χώρο, είτε για να βγει μπροστά απ’τον παίκτη, είτε για να καλύψει στο χώρο στην πλάτη του. Κάθε φορά, το μέλημά του δεν είναι μόνο η αναχαίτιση, αλλά το πως η ομάδα του θα διατηρήσει την κατοχή με σιγουριά, χωρίς πανικό.

Ακόμα και χωρίς τον Εσιέν μπροστά του, ο Σάντσεθ μπορεί να πάρει πάνω του την ανάπτυξη της ομάδας από πίσω και τις σίγουρες κατοχές, να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους στην αμυντική λειτουργία και να συμπληρώσει τον Ταυλαρίδη. Αρκεί να μην υποχρεώνεται να κυνηγήσει αντίπαλο σε φάση χωρίς ισορροπία, όπως συνέβη με τον Ζαπάτα στη φάση του 59’.

Διαβάστε ακόμη:

Σέρχιο Σάντσεθ: The Video Analysis

Τσάρλυ: Αυτός που έψαχνε ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK