Σούρερ: "Θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ο σκόρερ Ρινάλντι"

Ο Γκαμπριέλ Σούρερ μίλησε στον Sport24 Radio για την παρουσία του Λαουράτο Ρινάλντι στον Παναθηναϊκό και το πόσα μπορεί να προσφέρει στο τριφύλλι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής.

Σούρερ: "Θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ο σκόρερ Ρινάλντι"

Ως έναν αρκετά καλό ποδοσφαιριστή με κύριο χαρακτηριστικό του ότι χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια και μπορεί να σκοράρει αλλά και να πασάρει χαρακτήρισε τον Λαουράτο Ρινάλντι ο Γκάμπριελ Σούπερ.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού που είχε ως προπονητή τον 23χρονο επιθετικό μίλησε στον Sport24radio 103,3 και υποστήριξε ότι μπορεί να προσφέρει στο τριφύλλι τα μέγιστα.

Για το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, το Λαουράτο Ρινάλντι:

« Είναι ένας παίκτης περιοχής που δίνει καλές πάσες και κάνει φάσεις μέσα στην περιοχή. Είναι καλός επιθετικός και παίζει και με τα δύο πόδια. Ήρθε μεκαλό ποδοσφαιρικό μομέντουμ στην Αρχεντίνος. Νομίζω ότι θα είναι καλό εργαλείο για τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα βοηθήσει, διότι έχει πολύ καλό σουτ.

Παίζει στην περιοχή, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους και δίνει πάσες που μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Έχει το γκολ κι αυτό φαίνεται από τα στατιστικά του στην Αρχεντίνος. Ίσως αυτό που θα έπρεπε να δουλέψει περισσότερο είναι το παιχνίδι με το κεφάλι».

Για το πόσο εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί στην Ελλάδα:

« Πιστεύω ότι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε κάθε μέρος του κόσμου. Η διαφορά με τον Λαουτάρο είναι ότι βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Αργεντινής. Θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής. Ωστόσο, βλέπω ότι είναι ένα παιδί που έχει ωριμάσει, έχει πολλή όρεξη κι αυτό είναι πάνω από όλα. Κάθε ποδοσφαιριστής που βγαίνει για πρώτη φορά έξω από την πατρίδα του, χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή.Άλλωστε, πάντα οι ελληνικές ομάδες αγόραζαν Αργεντινούς ποδοσφαιριστές κι εμείς αποδίδαμε καλά. Θεωρητικά, οι Αργεντίνοι ταιριάζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το δείχνει η πλειοψηφία με τους Αργεντινούς στις μεγάλες ομάδες, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ».

Για τη νέα του καριέρα ως προπονητής και τη διαφορά σε σχέση με το να είσαι ποδοσφαιριστής:

« Ως προπονητές πάντα έχουμε περισσότερες ευθύνες. Ο ποδοσφαιριστής έχει τη δική του ατομική ευθύνη και ανησυχεί για τον εαυτό του. Ο προπονητής πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους τους ποδοσφαιριστές και προσπαθεί να επιλέξει τους καλύτερους για να πάρει αποτέλεσμα. Είναι πιο δύσκολο, λίγο πιο δύσκολο. Αλλά, εμένα είναι επιλογή μου συνειδητή και μου αρέσει αυτό που κάνω. Θα με ενδιέφερε στο μέλλον να δουλέψω ως προπονητής και στην Ελλάδα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK