Στιλ στο Skysports: "Ο κόσμος είναι σε πανικό"

Ο Λουκ Στιλ λειτούργησε σαν ρεπόρτερ και μετέφερε εικόνες από την Αθήνα σε βρετανική εκπομπή με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα. Μίλησε για τον πανικό των πολιτών, τις ουρές στις τράπεζες και το δημοψήφισμα. Μέσα σ' όλα αναφέρθηκε και στον Μικαέλ Εσιέν.

Στιλ στο Skysports: "Ο κόσμος είναι σε πανικό"

Σε τηλεοπτική εκπομπή του Skysports φιλοξενήθηκε, με τηλφωνική συνέντευξή του, ο Λουκ Στιλ προκειμένου να μεταφέρει το κλίμα και εικόνες από την Αθήνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο. Ο Άγγλος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μίλησε για ουρές σε ATM και βενζινάδικα και αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα;

"Στην ομάδα μόλις αρχίσαμε την καλοκαιρινή προετοιμασία, όμως στους δρόμους βλέπεις ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ, όπως και στα βενζινάδικα. Επικρατεί πανικός και αβεβαιότητα, είναι κρίμα που έχει έρθει η χώρα σε αυτό το σημείο, όμως είναι το μοναδικό θέμα συζητήσεων μεταξύ του κόσμου".

Με συγχωρείς που ρωτάω, αλλά εσύ πως πληρώνεσαι;

"Μην ανησυχείς, πληρωνόμαστε (σ.σ. γέλια), υπάρχει σταθερότητα στο σύλλογο. Στην Ελλάδα είναι λίγο διαφορετικός ο τρόπος πληρωμής, καθώς είναι τέσσερις φορές το χρόνο και η επόμενη πληρωμή μας είναι τον Οκτώβριο. Ο σύλλογος δεν είναι σε τόσο κακή κατάσταση, δεν υπάρχει ανησυχία για εμάς.

Αλλά το να βλέπεις κόσμο στις τράπεζες να μπορεί να κάνει ανάληψη μόνο 60 ευρώ την ημέρα είναι λογικό τους δημιουργεί πίεση. Ο σύλλογος ενημέρωσε τους νεαρούς παίκτες, αν χρειάζονται βοήθεια να ενημερώσουν άμεσα τη διοίκηση. Μπορώ να πω ότι εμείς είμαστε τυχεροί, αλλά είναι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που ανησυχούν".

Παρακολουθείτε τις εξελίξεις 24ώρες την ημέρα;

"Οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί άνθρωποι, διαφωνούν μεταξύ τους. Αρκετοί έχουν ολοκληρωμένη άποψη για ό,τι γίνεται, κάποιοι άλλοι όχι, όμως τα βλέπουμε όλα στις τηλεοράσεις, υπάρχει ενημέρωση παντού. Όπως είπα και πριν ο κόσμος είναι σε πανικό.

Αρχικά πίστευαν ότι πρόκειται για μια.. παρτίδα πόκερ μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και στο τέλος θα βρεθεί λύση, όμως τώρα καλείται να αποφασίσει ο λαός, καθώς η πίεση μεταφέρθηκε από την Κυβέρνηση στον λαό. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή, θα είναι ιστορική μέρα για τη χώρα".

Νωρίτερα αναφέρθηκα στην επέκταση του συμβολαίου σου με τον Παναθηναϊκό, συγχαρητήρια με την ευκαιρία. Αλήθεια ποια είναι η αντιμετώπιση από τους οπαδούς;

"Ήρθα πέρυσι. Δεν ήμουν σίγουρος τι θα γίνει, αλλά γενικά την περασμένη σεζόν τα πήγα καλά. Χάσαμε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, όμως στη συνέχεια εξασφαλίσαμε μέσω των playoffs την θέση για τα προκριματικά του Champions League. Γι' αυτό αρχίσαμε τόσο νωρίς την προετοιμασία, υπάρχει πάντα και η προοπτική του Europa League, ο πρωταρχικός στόχος όμως είναι το Champions League.

Οι οπαδοί εδώ είναι εντελώς διαφορετικοί, παθιασμένοι και στηρίζονται σε μας για πολλά πράγματα. Για παράδειγμα τις προάλλες έκανα ένα ανόητο tweet και ξαφνικά το είδα στα πρωτοσέλιδα με αναφορές στην πολιτική κατάσταση της χώρας. Εδώ υπολογίζουν αρκετά το ποδόσφαιρο".

Αναφέρθηκες στα προκριματικά του Champions League που πλησιάζουν, όμως θα έχετε την ώθηση από την μεταγραφή του Μικαέλ Εσιέν.

"Είναι πολύ έμπειρος παίκτης και ελπίζω να μας βοηθήσει. Υπάρχει σταθερότητα στο σύλλογο, απέκτησαν καλούς παίκτες και ευελπιστούν να πάμε καλά στις προκριματικές φάσεις του Champions League και να προκριθούμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK