ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Στο Ούντινε για Εβανζελίστα και αριστερό μπακ

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τα μεταγραφικά ζητήματα που έχουν αρχίσει ήδη να απασχολούν τον Παναθηναϊκό και τον Αντρέα Στραματσόνι.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Στο Ούντινε για Εβανζελίστα και αριστερό μπακ

Μπορεί να μην φτάσαμε καν στα πλέι οφ της σεζόν, ωστόσο οι συζητήσεις για τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου δίνουν και παίρνουν και σ' αυτό έχει βάλει το χεράκι του και ο Αντρέα Στραματσόνι.

Όχι μόνο γιατί η προεργασία εν όψει καλοκαιριού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και -κυρίως- γιατί ο ίδιος δεν παύει να αναφέρεται στον Παναθηναϊκό του 2016-'17, τα σχέδια και τις απαραίτητες δοκιμές, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος κατά το δυνατόν συντομότερα εν όψει της νέας περιόδου.

Και μπορεί η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή να παραπέμπει σε λίγες και ποιοτικές προσθήκες μετά τη μεταγραφική καταιγίδα του Ιανουαρίου, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε και κάμποσα ερωτηματικά στα οποία καλείται ο Ιταλός να απαντήσει σε σχετικά σύντομο χρόνο.

Όπως για παράδειγμα ο Σέρχιο Σάντσεθ. Αδιαμφισβήτητη αξία, με μηδενική όμως μέχρι σήμερα προσφορά κι ένα τριετές κλειστό συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές περί τις 800.000 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει το διαζύγιο -τουλάχιστον ακόμη-, ο Στραματσόνι περιμένει τον δει στην ομάδα ως παρτενέρ κάποιου εκ των σκληρών της παρέας ( Μολέντο, Τελάντερ), αλλά αν η περιορισμένη διαθεσιμότητα του Ισπανού συνεχιστεί, είτε λόγω ευπαθούς δικεφάλου, είτε λόγω του ώμου (φοβάται να το ζορίσει και να μπει σε τζαρτζαρίσματα), τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Το Euro 2016 και ο Μπεργκ

Μία δεύτερη περίπτωση είναι ο Μάρκους Μπεργκ, που περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία το Euro της Γαλλίας και κανείς δεν γνωρίζει πως θα υποδεχθεί μία πρόταση από ελκυστικότερα σαλόνια, μετά από όσα υφίσταται στα αλώνια της Super League.

Ο Παναθηναϊκςός ποντάρει πολλά στο δέσιμο του Σουηδού με τον σύλλογο και τους οπαδούς του και στην αγάπη-ευτυχία της συζύγου του στην Ελλάδα (παρεμπιπτόντως περιμένουν το τρίτο τους παιδί), αλλά οφείλει να είναι προετοιμασμένος δια παν ενδεχόμενο.

Και βέβαια, ο Λούκας Εβανζελίστα, για τον οποίο τα δεδομένα δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο τις πιθανότητες του "τριφυλλιού" να τον διατηρήσει στις τάξεις του και την επόμενη χρονιά. Από τη μία οι προτάσεις που δέχεται η Ουντινέζε από ομάδες του Καμπιονάτο για δανεισμό του, ακόμη και με υψηλές ρήτρες αγοράς των δικαιωμάτων του και από την άλλη η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στον ιταλικό σύλλογο, με τον Λουίτζι ντε Κάνιο (αντικατέστησε τον Κολαντουόνο) να επαναξιολογεί το ρόστερ το καλοκαίρι.

Στο τελευταίο κεφάλαιο εντάσσεται και ένα ταξίδι του Στραματσόνι στην Ιταλία, προκειμένου να έχει προσωπική επαφή με τον ιδιοκτήτη της Ουντινέζε (και όχι μόνο – στην οικογένεια Πότσο ανήκουν και οι Γρανάδα, Γουότφορντ) Τζιαμπάολο Πότσο, ώστε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση και να ζητήσει επίσημα την παραμονή του Βραζιλιάνου στους "πράσινους" και μάλιστα αυτή τη φορά με οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι του 2017.

Και αριστερό μπακ

Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο Εβανζελίστα δεν θα είναι το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης των δύο ανδρών και στο τραπέζι θα πέσουν και οι διαθέσιμες λύσεις για τις θέσεις των αμυντικού χαφ και αριστερού μπακ που αποτελούν τις μεγάλες προτεραιότητες του Παναθηναϊκού το προσεχές καλοκαίρι. Κυρίως του μπακ, μιας και στο θέμα του αμυντικού μέσου φαίνεται ότι οι "πράσινοι" αναζητούν ένα πολύ ηχηρό όνομα, αλλά χωρίς τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης Εσιέν που εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Μία από τις περιπτώσεις που οι Ιταλοί αναφέρουν ότι συγκεντρώνει την προσοχή του Στραματσόνι είναι ο 24χρονος Αργεντινός με ισπανικό διαβατήριο, Εμάνουελ Ινσούα, που από τον Γενάρη αγωνίζεται ως δανεικός από την Ουντινέζε στην Νιουέλς Ολντ Μπόις.

Και η αναφορά στο κοινοτικό διαβατήριο γίνεται γιατί ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή κλειστές τις θέσεις ξένων και η πιθανή αποχώρηση του Μάικλ Εσιέν δεν λύνει το πρόβλημα, αφού ο Γκανέζος είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου. Οι 5 ξένοι του "τριφυλλιού" είναι οι Εβανζελίστα, Μολέντο, Μαμούτε, Βιγιαφάνιες και Μπουμάλ.

Από τους πέντε, ο τελευταίος είναι που συγκεντρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση κοινοτικού διαβατηρίου, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστή σχετική πρόθεση ως τώρα.

Στην Ιταλία αναφέρουν επίσης ότι ο Εβανζελίστα είχε ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες απόκτησης κοινοτικού διαβατηρίου, ωστόσο είναι ούτως ή άλλως άγνωστο εάν θα διατηρηθεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Άλλες λύσεις

Επίσης περίπτωση που αναφέρεται ως διαθέσιμη λύση από πλευράς Ουντινέζε στη θέση του αριστερού μπακ, είναι αυτή του 24χρονου Βραζιλιάνου Γκάμπριελ ντα Σίλβα, δανεικού στην Κάρπι από τον Σεπτέμβρη, ενώ από την 1η Φλεβάρη αγωνίζεται ως στη Τζένοα (επίσης δανεικός), αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι καταλαμβάνει θέση ξένου στο ρόστερ.

Μάλιστα εκπροσωπείται από την ομάδα μάνατζερς "Relatives", που έχει και τα δικαιώματα των Εβανζελίστα και Λέτο κι ίσως αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του.

Περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και έχουν προταθεί είναι ο 29χρονος Πολωνογερμανός Σεμπάστιαν Μπένις της Λεβερκούζεν (επίσης της "Relatives") και ο 25χρονος Πορτογάλος Φιλίπε Μιγκέλ Φερέιρα της Μπελενένσες.

Το βέβαιο είναι ότι διανύουμε μία περίοδο, που ανεξαρτήτως των αγωνιστικών προτεραιοτήτων εν όψει των κατατακτήριων αγώνων, η διαδικασία ενίσχυσης του ρόστερ δεν έχει σταματήσει, ούτε ατονήσει. Και με εξαίρεση τη θέση του αμυντικού μέσου, στην οποία ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ρίξει όλο το βάρος και την προσοχή, φαίνεται ότι οι υπόλοιπες προσθήκες θα έχουν ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ένας Παναθηναϊκός που μπορεί να φέρει εξέλιξη

News 24/7

24MEDIA NETWORK