Στραματσόνι: "Δεν είμαστε ώριμη ομάδα"

Καθόλου χαρούμενος με το αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ (2-2) δεν ήταν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, κάτι που φάνηκε κι από τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε.

Στραματσόνι: "Δεν είμαστε ώριμη ομάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός τεχνικός:

Για το αν ήθελε… προσπάθεια για να μην κερδίσει ο Παναθηναϊκός αυτό το παιχνίδι: " Δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι για την εξέλιξη του παιχνιδιού και το αποτέλεσμα. Μία ώριμη ομάδα πρέπει να ‘’σκοτώνει’’ το παιχνίδι. Στο 2-0 πιθανόν να σκεφτήκαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι αλλά δεν ήταν έτσι. Σε δέκα λεπτά που έγινε το 2-2 καταστρέψαμε ότι είχαμε δημιουργήσει στο ίδιο διάστημα".

Για το γεγονός ότι δεν απείλησε ο Παναθηναϊκός μετά το 2-2 και το τι φταίει γι’ αυτό:

"Είναι μάλλον αυτό που εννοώ όταν λέω ότι δεν είμαστε μία ώριμη ομάδα. Γιατί μία ώριμη ομάδα θα διαχειριστεί καλύτερα το πλεονέκτημα που είχαμε και την κατάσταση. Ας αφήσουμε το πρώτο γκολ. Το δεύτερο γκολ είναι μεγάλο λάθος. Δεν επιτρέπεται να είναι ένας παίκτης αφύλακτος μέσα στην περιοχή μας και μάλιστα με τόσους ποδοσφαιριστές μας μέσα στην περιοχή. Δεν είχα την ευκαιρία να ξαναδώ τη φάση και λέω από τη μνήμη μου ότι είχαμε καλή τοποθέτηση αλλά ήταν ένας παίκτης αφύλακτος. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο γιατί οι αντίπαλοι δεν μας δίνουν τέτοια δώρα. Σίγουρα προσπαθήσαμε να πιέσουμε και να κλείσουμε τον αντίπαλό μας. Έπαιζαν με πέντε αμυντικούς και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να βρούμε τις ευκαιρίες. Χρησιμοποιήσαμε τον Μαμούτε και τον Κλωναρίδη μαζί με τον Μπεργκ αλλά δεν δημιουργήθηκαν φάσεις"

Για τον Βιγιαφάνιες κι αν δεν έπαιξε εξαιτίας κάποιου πειθαρχικού παραπτώματος:

"Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Βλέπω τι γίνεται στις προπονήσεις και επιλέγω τους καλύτερους. Γι’ αυτό προτίμησα τον Καλτσά και τον Βλαχοδήμο για τα άκρα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, έχουμε επιστροφές παικτών που ήταν τραυματίες, βλέπουμε ποιοι είναι καλύτεροι και επιλέγουμε".

Για την τριάδα Λαγού, Αμπέντ και Λουντ και αν έπαιξε ρόλο η μάχη της μεσαίας γραμμής στο παιχνίδι:

"Για να είμαι ειλικρινής αρχίσαμε πολύ καλά στη μεσαία γραμμή και προετοιμάσαμε ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι από το ξεκίνημα. Πιέσαμε τρεις εναντίον τριών τους σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ. Αυτό προϋπέθετε ότι τα κεντρικά χαφ θα καλύπτουν τους επιθετικούς. Γι’ αυτό φαινόταν ότι είχαν αργές αντιδράσεις αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Σίγουρα έπρεπε να κάνουν περισσότερη δουλειά τα άκρα και ειδικά πιέζοντας την αμυντική πεντάδα του αντιπάλου".

Για το αν χρειάζεται χρόνο ο ίδιος κι αν πρέπει να έρθει το καλοκαίρι για να φτιάξει την ομάδα όπως την έχει στο μυαλό του:

"Έχετε δίκιο. Πρέπει να δημιουργηθεί μία σωστή νοοτροπία. Δεν μου αρέσουν τα σκαμπανεβάσματα ακόμα και μέσα στον αγώνα. Για παράδειγμα σήμερα είμαστε όλοι δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα του αγώνα. Κι εγώ και οι παίκτες μου και ο κόσμος. Αλλά ήμαστε όλοι ευχαριστημένοι όταν έγινε το 2-0 από τον Καλτσά. Δεν γίνεται να παίζεις για πενήντα λεπτά καλά και μέσα σε δέκα λεπτά να καταστρέφεις τα πάντα. Ήρθε ένα γκολ με μακρινό σουτ και δεχτήκαμε ένα γκολ με αφύλακτο παίκτη μέσα στην περιοχή μας για την ισοφάριση. Αυτό είναι η μεγάλη εικόνα που έχουμε. Να έχουμε μία σταθερότητα και μία συνέχεια. Όταν έχουμε συνέχεια το μυαλό μας στο επόμενο παιχνίδι και δεν έρχεται η νίκη τότε δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε".

Για την ανωριμότητα της ομάδας και τα δύο εκτός έδρας ντέρμπι που έρχονται με ΑΕΚ και Ολυμπιακό:

"Σίγουρα οι νίκες χτίζουν νοοτροπία και είναι καλό να νικάς είτε την καλύτερη, είτε τις τελευταίες ομάδες. Το σημερινό ήταν το πρώτο μου παιχνίδι με ομάδα από τις υψηλές θέσεις. Μπορούμε να αποκτήσουμε ωριμότητα και νοοτροπία μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Σήμερα καταθέσαμε ενέργεια αλλά είμαστε δυσαρεστημένοι για το γεγονός ότι δεν νικήσαμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συζήτησε με οπαδούς του Παναθηναϊκού ο Στραματσόνι

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK