Στραματσόνι για Παναθηναϊκό, Ρανιέρι, Καμπιάσο και... Θερμοπύλες!

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε στην "Corriere della Sera" ενόψει του Ίντερ-Γιουβέντους και έβγαλε αρκετές "ειδήσεις" για την παρουσία του στην Ελλαδα. Διαβάστε τι είπε για το γκολ-οφσάιντ του Καμπιάσο, τον Ρανιέρι, τη μάχη του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες αλλά και το αγαπημένο του βιβλίο!

Στραματσόνι για Παναθηναϊκό, Ρανιέρι, Καμπιάσο και... Θερμοπύλες!

Λίγες ώρες πριν το "Derby d'Italia" μεταξύ της Ίντερ και της Γιουβέντους για την 4η αγωνιστική της Serie A η ιταλική πολιτικη εφημερίδα "Corriere della Sera" δημοσίευσε συνέντευξη του Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος είναι ο τελευταίος τεχνικός με τον οποίο οι "νερατζούρι" πανηγύρισαν νίκη επί της "βέκια σινιόρα" αλλά και ο πρώτος που άλωσε το "Juventus Stadium".

"Η Γιουβέντους είναι η ομάδα που κυριαρχεί αλλά δεν αποδίδει πάντα να αμύνεσαι απέναντι σε αυτόν που είναι ισχυρότερος από σένα. Χρειάζεται κουράγιο", δήλωσε ο "Στράμα" αναφορικά με τις πιθανότηες που έχει η Ίντερ να πάρει τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι.

Στραματσόνι για Παναθηναϊκό, Ρανιέρι, Καμπιάσο και... Θερμοπύλες!

Ο Ιταλός τεχνικός δεν έμεινε όμως μόνο εκεί αφού μίλησε και για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, το πάθος των Ελλήνων φιλάθλων, τη συνάντησή του με τον Καμπιάσο, τον συμπατριώτη του Κλάουντιο Ρανιέρι που δέχτηκε κριτική στη χώρα μας αλλά πήρε πρωτάθλημα με την Λέστερ, μέχρι και για τη μάχη του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες που πάντοτε τον συνάρπαζε!

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης:

Η κατάκτηση της Premier League από τον Ρανιέρι με την Λέστερ τι σημαίνει για εσάς που προπονείτε ομάδα στο εξωτερικό;

Μία όμορφη ιστορία ενός σοβαρού ατόμου που λίγους μήνες πριν είχε δεχτεί πολύ βαριά κριτική εδώ στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώνει πως η δουλειά πληρώνει και ότι το ποδόσφαιρο είναι τόσο όμορφο επειδή δεν νικάει πάντα ο καλύτερος.

Η Ελλάδα σε τι σας έχει βοηθήσει να ωριμάσετε;

Εάν επιβιώσεις και πας καλά εδώ, αποκτάς μεγάλη εμπειρία. Το πάθος για το ποδόσφαιρο ξεπερνάει τον αθλητισμό, μοιάζει με το πάθος για την πολιτική ή την θρησκεία. Το να έρθω σε έναν μεγάλο σύλλογο με πάρα πολύ κόσμο και μεγάλος πάθος και να επιστρέψουμε στα Κύπελλα Ευρώπης: ήταν η σωστή επιλογή για να συνεχίσω να εξελιχτώ.

Στραματσόνι για Παναθηναϊκό, Ρανιέρι, Καμπιάσο και... Θερμοπύλες!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι σας λείπει από την Ιταλία;

Οι απόλυτες τακτικές αξίες που έχει μόνο το ποδόσφαιρό μας, αν και δεν είναι το σημαντικότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Αντίθετα δεν μου λείπει το γεγονός να διαβάζω εφημερίδες για να καταλάβω ακόμα και τα κόμματα: δεν καταλαβαίνω τα ελληνικά (γέλια).

Η πρώτη επανένωση με τον Καμπιάσο πώς πήγε;

Ήξερε πως μου είχε βάλει γκολ με τον Ολυμπιακό, αν και ήταν οφσάιντ ένα μέτρο. Είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής: θα γίνει σίγουρα προπονητής.

Τι έχει μείνει από τον Στραματσόνι που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Ίντερ;

Το ωραιότερο κοπλιμέντο που μου κάνουν σήμερα είναι πως δεν έχω αλλάξει ως άτομο. Εκπλήρωσα ένα όνειρο. Στα 23 μου χρόνια προπονούσα στο Μοντεσάκρο τα 15χρονα παιδιά της Ρόμα. Δεν έπαιξα στην Serie A και προπόνησα Ίντερ, Ουντινέζε και Παναθηναϊκό, με σχεδόν 150 ματς και 20 στο Europa League. Για μένα αυτό είναι ένα εκπληκτικό όνειρο που συνεχίζεται.

Στραματσόνι για Παναθηναϊκό, Ρανιέρι, Καμπιάσο και... Θερμοπύλες!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το αύριο θα σας ξαναβρεί στην Ιταλία;

Σε ένα κοντινό ή μακρινό μέλλον θα επιστρέψω, επειδή είναι το σπίτι μου.

Έχετε κάποια ανάμνηση από τις κλασικές σας σπουδές που να έχουν σχέση με την Ελλάδα;

Το πάθος μου είναι ο Ιούλιος Καίσαρας. Όμως η μάχη του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες είναι μία σελίδα της ιστορίας που με γοήτευε πάντα.

To βιβλίο που υπάρχει στο κομοδίνο σας;

Το Seven Pounds. Από εκεί βγήκε και η ταινία με σκηνοθέτη τον Gabriele Muccino, μία από τις αγαπημένες μου. Σπουδαία ιστορία, σπουδαίο μάθημα. Κάθε φορά που το αφήνω στο κομοδίνο μου ευχαριστώ τον Θεό και προσπαθώ να είμαι καλύτερο άτομο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK