Στραματσόνι: "Θέλω να νικήσω αυτό το ντέρμπι"

Ο Αντρέα Στραματσόνι απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και στάθηκε στα στοιχεία που θα πρέπει να βγάλει η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: "Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα και αυτό το συναντώ συνέχεια. Υπάρχει μεγάλο πάθος για αυτά τα παιχνίδια, πολλοί άνθρωποι που γνώρισα μου ζητούν τη νίκη. Υπάρχει τόσο πάθος και τόσος κόσμος μου το μεταδίδει, παρότι είμαι εδώ λίγες ημέρες. Οι παίκτες μου δουλεύουν πολύ και τα δίνουν".

Ήρθατε σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν. Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε;

"Θα ήθελα να είμαι ειλικρινής. Δεν μου αρέσει να υπόσχομαι. Δεν ήρθα από την αρχή και υποχρεώνομαι να μάθω την ομάδα και το πρωτάθλημα σε λίγο χρόνο. Προσπαθώ να το κάνω το συντομότερο δυνατό. Έχω εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ, στην ομάδα και θέλω να πετύχω κάτι. Χρειάζομαι χρόνο, δεν τον έχω, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο".

Αναφέρατε ότι ο χρόνος δεν υπάρχει. Το πρώτο σας στοίχημα θα είναι να επανακτήσει η ομάδα την ψυχολογία της;

"Βέβαια. Πρέπει οι παίκτες να έχουν αυτοπεποίθηση και να προσπαθούν να νικούν κάθε παιχνίδι ακολουθώντας ένα μοτίβο. Το εμπιστεύομαι αυτό. Προέρχομαι από την ακαδημία και ξέρω αυτή τη λογική. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μείγμα παικτών νέων και ταλαντούχων παικτών. Χρειάζομαι χρόνο, προσπαθώ να περάσω τη φιλοσοφία μου.

Όπως έχω τονίσει μου αρέσει να παίζουμε με δύο επιθετικούς, με δύο στράικερ, αυτό μου αρέσει. Η άμυνα αρχίζει από τους επιθετικούς. Αυτό είναι κάτι που οι δύο σημαντικοί προπονητές κάνουν αυτό, θέλουν να δώσουν μία ισορροπία. Το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει ισορροπία και εγώ θέλω να ταιριάξω την άμυνα και την επίθεση".

Τι έχετε ακούσει για το ντέρμπι;

"Πρόκειται για ένα ματς που ο νικητής παίρνει 3 βαθμούς. Αλλά σίγουρα δεν είναι σαν κάθε άλλο ματς. Θέλω να νικήσω αυτό το ντέρμπι. Οι παίκτες μου το ξέρουν καλύτερα, γιατί είναι εδώ πριν από μένα. Γύρω μου νιώθω την ένταση και θέλω να νικήσω. Αυτό με βοηθά να καταλάβω τη σημασία του. Δεν θέλω να βάλω πίεση στους παίκτες μου, γιατί μόλις ανέλαβα. Όλοι θέλουν να νικήσουν και θα βάλουν τα δυνατά τους. Είμαστε δεύτεροι, παίζουμε με τον πρωτοπόρο και θέλουμε να μειώσουμε τη διαφορά".

Ως προπονητής έχετε ζήσει το Ίντερ - Μίλαν, ξέρετε το Ρόμα-Λάτσιο. Ποια η σύγκριση με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός;

"Προτού μιλήσω για αυτό, προτιμώ να το ζήσω. Δεν μπορώ να μιλήσω χωρίς να είμαι σίγουρος. Μετά θα εκφράσω γνώμη".

Εσείς και ο κ. Σίλβα θα είστε οι νεότεροι προπονητές στην ιστορία των ντέρμπι. Κάτω των 40 ετών. Πως νιώθετε γι αυτό;

"Είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Προφανώς τα δύο κλαμπ θέλουν κάτι διαφορετικό και το ζητούν από νεαρούς προπονητές. Έχουν θέληση για κάτι καλό. Η νοοτροπία του Παναθηναϊκού είναι κοντά με τη δική μου. Μιλάμε για μοντέρνο ποδόσφαιρο και φρέσκες ιδέες".

Πως κρίνετε την πορεία του κ. Σίλβα;

"Δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά. Η δουλειά του φαίνεται πως μέχρι τώρα είναι εξαιρετική. Το Σάββατο θα τον γνωρίσω αλλά μπράβο για τη δουλειά που έχει κάνει".

Έχετε δει τον Ολυμπιακό; Έχετε εικόνα;

"Προτιμώ να μιλήσω για την ομάδα και τους δικούς μου παίκτες. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, αλλά θέλω να μιλήσω για εμάς. Έχω μελετήσει με τους συνεργάτες μου για τον Ολυμπιακό".

Θα αντιμετωπίσετε έναν πρώην παίκτης σας, τον Καμπιάσο...

"Ο Εστέμπαν είναι ένας σπουδαίος παίκτης, ένας πρωταθλητής. Τα έχει κερδίσει όλα, έπαιξε στην Αγγλία και στην Ιταλία. Στην Ίντερ μου έδινε συμβουλές, αλλά τώρα είμαστε αντίπαλοι.

Αυτά τα παιχνίδια τα νικάς ή τα χάνεις από λεπτομέρεια. Εμείς πρέπει να έχουμε φιλοδοξία, συγκέντρωση και προσήλωση μέχρι ο ρέφερι να σφυρίξει τη λύση. Γιατί μπορεί να νικήσεις ή να χάσεις στο νεκρό σημείο. Αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες".

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους φίλους του Παναθηναϊκού;

"Πριν έρθω στην Ελλάδα, ήξερα τη δημοφιλία του Παναθηναϊκού και τη στήριξη που έχει η ομάδα. Δεν χρειάζονται συμβουλές από μένα. Στηρίζουν την ομάδα τους. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να νικήσουμε".