Στραματσόνι: "Βουλώνω το στόμα μου και δουλεύω σκληρότερα"

Ο Αντρέα Στραματσόνι εξήγησε ότι περιμένει από τους παίκτες του να αντιδράσουν και επεσήμανε ότι η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί για τον Παναθηναϊκό.

Στραματσόνι: "Βουλώνω το στόμα μου και δουλεύω σκληρότερα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διαχείριση του αποκλεισμού από τον Ατρόμητο από τα του Κυπέλλου Ελλάδας αποτελεί μία δύσκολη υπόθεση για τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός προπονητής ανέλαβε τις ευθύνες της ήττας στο Περιστέρι, προσθέτοντας πως περιμένει την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού:

Πως είναι η ψυχολογία στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό;

"Φυσικά δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι. Μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι κάθισα για πολύ ώρα μαζί με τους παίκτες μου στα αποδυτήρια και μπορούσα να διακρίνω ότι άπαντες ήταν σκυθρωποί και απογοητευμένοι γιατί στον Παναθηναϊκό δεν αξίζει να αποκλείεται με αυτόν τον τρόπο. Στο πρώτο κομμάτι της ομιλίας μου μίλησα για το παιχνίδι και τους είπα κάποια πράγματα που θα μείνουν μεταξύ μας.

Στο δεύτερο κομμάτι της ομιλίας μου, τους είπα ότι αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, υπάρχουν καλές και κακές στιγμές και τώρα υπάρχει η ευκαιρία να δούμε πόσο βαθύ είναι το επίπεδο της ομάδας και πόσο αντέχουμε σαν ομάδα. Και ο μόνος τρόπος που ξέρω στη ζωή μου είναι να δουλεύω σκληρότερα την επόμενη μέρα και να βουλώνω το στόμα μου. Μόνο τα αποτελέσματα μπορούν να κάνουν τους οπαδούς μας ξανά χαρούμενους".

Σαφώς, αποτελεί πλήγμα ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού. Πιστεύετε ότι έχετε και εσείς ευθύνη, μαζί με τους παίκτες;

"Εγώ είμαι ο προπονητής, εγώ είμαι ο καπετάνιος του πλοίου, οπότε είμαι υποχρεωμένος να αναλάβω τις ευθύνες, να βάλω τον εαυτό μου μπροστά και να πάρω πάνω μου το μερίδιο που μου αναλογεί. Αυτή είναι άλλωστε και η νοοτροπία μου. Είμαι εδώ για να αναλάβω την ευθύνη, να βγάλω μπροστά τον εαυτό μου. Αυτή είναι η δουλειά μου. αυτή είναι η νοοτροπία μου.

Αν κάτι πηγαίνει λάθος όλοι φταίμε, με εμένα πρώτο. Πρέπει να δουλέψουμε κάποια πράγματα καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε πως είμαι εδώ τρεις μήνες. Δεν πρέπει να κριθούμε τώρα. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε την δουλειά που κάνουμε. Χτίζουμε κάτι μέχρι σήμερα. Είμαστε δυσαρεστημένοι. Έχει γίνει μια δουλειά μέχρι τώρα. Δεν πρέπει να καταστραφεί ό,τι έγινε μέχρι σήμερα".

Η ομάδα δέχεται μεγάλη κριτική μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο. Θα αντέξετε εσείς και η ομάδα στην κριτική, που ενδεχομένως θα μεγαλώσει και άλλο;

"Πληρωνόμαστε και για να δεχόμαστε κριτική. Αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε να μεγαλώσουμε. Να είμαστε πιο »κακοί», πιο σκληροί, για τους εαυτούς μας, για τον κόσμο μας, επειδή είμαστε ο Παναθηναϊκός. Έχουμε δύο δρόμους. Ο ένας να παραμείνουμε δυσαρεστημένοι και να μείνουμε πίσω στην δουλειά που κάνουμε και ο άλλος να αντιδράσουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί. Εγώ έτσι το βλέπω, βλέπω τον δεύτερο δρόμο".

Πως μπορείτε να πείσετε τους οπαδούς να ξαναέρθουν στο γήπεδο; Γιατί είναι πολύ απογοητευμένοι από τα φετινά αποτελέσματα.

"Θα επαναλάβω ότι είπα στους οπαδούς που μας περίμεναν στο Κορωπί. Αντιλαμβάνομαι τη δυσαρέσκεια τους. Τους καταλαβαίνω, τους σέβομαι, μας στηρίζουν πολύ. Πρέπει να παλέψουμε για να τους δείξουμε πως δεν είμαστε η ομάδα του Περιστερίου. Τους θέλουμε δίπλα μας και οφείλουμε να τους δείξουμε ότι είμαστε μαχητές και ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα".

Η ομάδα δεν σκόραρε και παρουσιάζει πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιρίων. Έχετε καταλήξει στις αιτίες;

"Αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι πάνω στην οποία δουλεύουμε, γιατί σε πολλά ματς είναι ο τρόπος που φτάνουμε στα τελευταία 16 μέτρα με πολλές προοπτικές για να πετύχουμε γκολ αλλά δεν τελειώνουμε τις φάσεις".

Κάποιοι παίκτες λένε ότι η σεζόν τελείωσε. Συμφωνείτε; Πως μπορείτε να τους δώσετε κίνητρο για τη συνέχεια;

"Δεν έχει τελειώσει, δεν συμφωνώ. Ίσως κάποια παίκτες αισθάνονται έτσι επειδή είναι από την αρχή της σεζόν στην ομάδα, ενώ εγώ δεν ήρθα από την αρχή. Η δουλειά μου είναι ξεκάθαρη και πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος σε αυτό που ανέλαβα, το πρότζεκτ όταν ήρθα στο σύλλογο και να είμαι ευθύς. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να χτίσεις σε 90 μέρες. Έχουμε, όμως, ένα πρότζεκτ για το μέλλον. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, όμως δεν είμαι χαζός δεν μπορούμε να χαλάσουμε ότι φτιάξαμε μέχρι τώρα".

Ποιος είναι ο στόχος που σας έχει απομείνει ως το τέλος της σεζόν

"Όταν υπέγραψα, ο πρώτος στόχος που μου τέθηκε από τη διοίκηση ήταν η επιστροφή στην Ευρώπη. Είτε στο Champions είτε στο Europa League. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε, να έχουμε κάτι ενόψει της νέας σεζόν και να είμαστε έτοιμοι για του χρόνου. Επίσης αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να παρουσιάσουμε το πλάνο που πρέπει να έχουμε".

Θεωρείτε ότι στο ματς με τον ΠΑΣ, οι παίκτες πρέπει να βγάλουν το θυμό τους για τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο;

"Περιμένω να δω αντίδραση από τους παίκτες μου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να γυρίσουμε την σελίδα. Δεν έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε πίσω. Το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και τους οπαδούς μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK