Συγκέντρωση παικτών και επιτελείου για τόνωση ψυχολογίας

Πριν την σημερινή προπόνηση οι παίκτες και το επιτελείο του Παναθηναϊκού μαζεύτηκαν στα αποδυτήρια σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την ψυχολογία στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Συγκέντρωση παικτών και επιτελείου για τόνωση ψυχολογίας
INTIME SPORTS

Πριν την σημερινή προπόνηση οι παίκτες και το επιτελείο της ομάδας μαζεύτηκαν για περισσότερη από μία ώρα στα αποδυτήρια και εν συνεχεία στην αίθουσα προβολής βίντεο σε μια προσπάθεια να συζητήσουν, να βρουν μια λύση για την έως τώρα εικόνα της ομάδας και πάνω απ’ όλα να αλλάξουν την ψυχολογία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Διότι εκεί εστιάζεται μεγάλο κομμάτι της εικόνας, σύμφωνα με όσους ζουν εκ των έσω το σύλλογο.

"Στα δύσκολα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να φανούμε ομάδα, όπως το κάναμε και πέρσι σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Σίγουρα θα υπάρξει αμφισβήτηση. Ήδη υπάρχει μάλιστα. Εμείς έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε και περιμένω χωρίς πολλά λόγια να το βγάλουμε ξανά στο γήπεδο και να κάνουμε το restart. Εχουμε βιώσει ξανά τέτοιες καταστάσεις και βγήκαμε νικητές", ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Γιάννη Αναστασίου.

Το βασικό ζήτημα που έχει διαπιστωθεί είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας. Μάλιστα, για το λόγο αυτό προβλήθηκαν στιγμιότυπα από διάφορα φετινά παιχνίδια με συγκεκριμένες φάσεις που δείχνουν πόσο λίγο απέχει η επιτυχία από την αποτυχία. Πως μια λεπτομέρεια και μια αδράνεια μπορούν να σου ακυρώσουν όλη τη δουλειά και την προσπάθεια

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την φορά δεν υπήρξε group therapy με δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά τετ α τετ του προπονητικού επιτελείου με βασικούς ποδοσφαιριστές, σε μια προσπάθεια να συζητηθεί με τον καθέναν ξεχωριστά τι είναι αυτό που φταίει.

Ο Γιάννης Αναστασίου απευθύνθηκε στους ποδοσφαιριστές και το μήνυμα του ήταν ότι πρέπει να ξεπεράσουν την κρίση και να επανακτήσουν τη νοοτροπία νικητή που τους διέκρινε το πρώτο εξάμηνο του 2014.

"Στα δύσκολα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να φανούμε ομάδα, όπως το κάναμε και πέρσι σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Σίγουρα θα υπάρξει αμφισβήτηση. Ήδη υπάρχει μάλιστα. Εμείς έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε και περιμένω χωρίς πολλά λόγια να το βγάλουμε ξανά στο γήπεδο και να κάνουμε το restart. Έχουμε βιώσει ξανά τέτοιες καταστάσεις και βγήκαμε νικητές"ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Γιάννη Αναστασίου.

Τα λόγια των παικτών

Οι παίκτες συμφώνησαν με τα λεγόμενα του προπονητή τους και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις ήττες του Παναθηναϊκού και την απόδοση τους. Οι πιο έμπειροι εξέφρασαν τις απόψεις τους και τόνισαν ότι όλοι μαζί, επιβάλλεται να αντιστρέψουν το κλίμα, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν και τον Ολυμπιακό.

Ως αρχηγός, ο Κάρλος Ζέκα σημείωσε ότι η ευθύνη είναι συνολική και όλοι μαζί οφείλουν να δουλέψουν, για να βγάλουν τον Παναθηναϊκό από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει. "Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε και πρέπει να το ξανακάνουμε"ανέφερε ο Πορτογάλος χαφ.

Από την κροάτικη παροικία, ο Ντανιέλ Πράνιτς αρκέστηκε να τονίσει ότι για αδιευκρίνιστους λόγους η ομάδα αποδιοργανώνεται στη διάρκεια του παιχνιδιού και πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσει αυτό, ενώ ο Γκόρντον Σίλντενφελντ πρόσθεσε ότι ο κάθε ένας υποχρεούται να βοηθά και να καλύπτει τον συμπαίκτη του.

Το λόγο πήρε ο Στέφανος Κοτσόλης ως ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής και ζήτησε "να μην υποτιμάμε τον αντίπαλο και να μην υπερτιμάμε τον εαυτό μας. Να αναζητούμε την απλή επιλογή και να μην ψάχνουμε το εξεζητημένο. Πολλές φορές μας κοστίζει ότι δεν κάνουμε τα απλά πράγματα".

Την άποψη τους εξέφρασαν και οι νεοαποκτηθέντες, Λουκ Στιλ και Χρήστος Μπούρμπος, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην ενδεκάδα του ματς με τον ΟΦΗ. "Ήμασταν άτυχοι, ο αντίπαλος μας έκανε γκολ με δύο φάσεις και εμείς δεν κάναμε το ίδιο"υπογράμμισε ο Άγγλος γκολκίπερ, ενώ ο δεξιός μπακ-χαφ επεσήμανε ότι "ο καθένας πρέπει να προσέχει το χώρο, πάνω στον πανικό μας χάσαμε τις θέσεις μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK