Τα 25 "θύματα" του Μπεργκ!

Ο Σουηδός "killer" που έχει σκοράρει στο 78,1% των αντιπάλων του έχει αντιμετωπίσει με τον Παναθηναϊκό, το σούπερ κίνητρό του κόντρα στην Ξάνθη, η εθνική και η "διαχείριση" για το 20ήμερο της "φωτιάς". Το Contra.gr αναλύει…

Τα 25 "θύματα" του Μπεργκ!

Ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης (11/10) απ’ τις υποχρεώσεις του με την εθνική Σουηδίας κι απ’ την απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (12/10), ο Αντρέα Στραματσόνι θα έχει ξανά στη διάθεσή του το Νο1 επιθετικό "όπλο" του, εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με την Ξάνθη. Ένα ματς που ανοίγει τον κύκλο της πρώτης μεγάλης "στροφής" για τον Παναθηναϊκό, με 7 αγώνες μέσα σε ένα 20ήμερο σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη, που θα καθορίσουν σημαντικά την πορεία των "πράσινων" στη σεζόν.

Για τον Ιταλό τεχνικό, η εφετινή εντυπωσιακή εκκίνηση του Σουηδού φορ στη σεζόν (8 γκολ και 5 ασίστ σε 14 ματς με Παναθηναϊκό και εθνική Σουηδίας) αποτελεί "ευλογία" για το πλάνο του, αφού ανταποκρίνεται απόλυτα στα "θέλω" του και στον απόλυτα ηγετικό, ρόλο του. Γνωρίζει εντούτοις, πως -ειδικά στην περίοδο που ακολουθεί- πρέπει να διαχειριστεί πάρα πολύ προσεκτικά τον 30χρονο επιθετικό, ο οποίος έχει (ελέω και της εθνικής του, του Euro και των ατελείωτων ταξιδιών) καταπονηθεί περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη του τον τελευταίο χρόνο.

ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ ΡΟΤΕΪΣΟΝ

Στη δε επτάδα αγώνων που ακολουθεί μέχρι το ντέρμπι του Φαλήρου στις 6 Νοεμβρίου (16/10 Ξάνθη εντός, 20/10 Σταντάρ εκτός, 24/10 Βέροια εκτός, 27/10 Ηρακλής -Κύπελλο- εντός, 30/10 Ηρακλής εντός, 3/11 Σταντάρ εντός, 6/11 Ολυμπιακός εκτός), ο "Στράμα" σκοπεύει να δώσει "ανάσες" στον Μπεργκ, όποτε οι συνθήκες και η εξέλιξη των αγώνων του το επιτρέψουν. Σίγουρα στο ματς Κυπέλλου με τον "γηραιό", πιθανότατα κάποια στιγμή στο β’ ημίχρονο με την Ξάνθη την Κυριακή (αν ο Παναθηναϊκός έχει "καθαρό" προβάδισμα νίκης) ή στη Βέροια ή και με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα. Η επιστροφή άλλωστε και του Λέτο απ’ τον τραυματισμό του, επιτρέπει στον Στραματσόνι να ανοίξει λίγο περισσότερο το ροτέισον (και) στην επίθεση του "τριφυλλιού".

Ο "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ"

Πάνω σ’ αυτό σκοπεύει να μιλήσει ο "Στράμα" με τον Μπεργκ στην προπόνηση της Τετάρτης, ούτως ώστε να του αναλύσει το πλάνο του, για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν το χρόνο συμμετοχής του, δεδομένου ότι ο… μαραθώνιος των συνεχόμενων αγώνων του Σουηδού θα συνεχιστεί (και) στην επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού η εθνική Σουηδίας έχει στις 13 Νοεμβρίου το ντέρμπι του 1ου ομίλου με τη Γαλλία στο Παρίσι. Ακόμη ένα ταξίδι, ακόμη ένα φουλ ανταγωνιστικό παιχνίδι για τον 30χρονο φορ.

ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ!

Για τον Μπεργκ το κυριακάτικο (16/10) ματς με την Ξάνθη στο "Απόστολος Νικολαΐδης" προσφέρει ακόμη ένα σούπερ (προσωπικό) κίνητρο, αφού η ακριτική ομάδα είναι μία απ’ τις ελάχιστες που δεν έχει καταφέρει να παραβιάσει την εστία της, στους 39 μήνες που φοράει την "πράσινη φανέλα". Σ’ αυτά τα τρία και κάτι χρόνια που αγωνίζεται στην Ελλάδα, ο Σουηδός έχει αντιμετωπίσει συνολικά 32 ομάδες ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Εξ’ αυτών οι 25 αντίπαλοι μάζεψαν τη μπάλα απ’ τα δίκτυα τους έπειτα από προσπάθεια του Μπεργκ. Άλλος μία, άλλος δύο, άλλος έως και 9 φορές έπεσε "θύμα" του "King Marcus"! Ποσοστό 78,1% κι αν μη τι άλλο, άκρως εντυπωσιακό!

ΜΟΝΟ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Η Ξάνθη είναι μία απ’ τις ελάχιστες ομάδες που διατήρησαν απαραβίαστη την εστία τους κόντρα στον Μπεργκ (στην Ελλάδα το έχει καταφέρει και η Παναχαϊκή σ’ ένα ματς Κυπέλλου στην Πάτρα, όπου ο Μπεργκ πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 15’ προτού τραυματιστεί). Σ’ αυτό έχει παίξει βεβαίως ρόλο και το γεγονός ότι για διάφορους λόγους (είτε ελέω τιμωριών, είτε ελέω των ιώσεων που τον ταλαιπώρησαν τους δύο περασμένους χειμώνες), ο Σουηδός μετράει μόλις 3 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, κόντρα στην ακριτική ομάδα. Με μοναδικό απολογισμό, την ασίστ που έδωσε προς τον Καρέλη στο α’ ματς Κυπέλλου στα Πηγάδια την περίοδο 2014-15. Επίσης, η Ξάνθη και ο Πλατανιάς είναι οι μοναδικοί σύλλογοι που έχει αντιμετωπίσει ο Μπεργκ σε αγώνα πρωταθλήματος όλη αυτή την τριετία και δεν έχει σκοράρει. Και σε κάθε περίπτωση θέλει να βάλει τέλος την Κυριακή σ’ αυτό το (όχι και τόσο συνηθισμένο για τον ίδιο) αρνητικό σερί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK