Τα δύο "όχι" του Πούκι και το ραντεβού με Μπρόντμπι

Οι δύο "πόρτες" του Τεέμου Πούκι τις τελευταίες μέρες (Τρίτη και Πέμπτη) στις προτάσεις ανανέωσης της δανέζικης ομάδας, η πίεση που ασκεί για να συνεχίσει στην Ελλάδα και η πρώτη συνάντηση ανθρώπου του Παναθηναϊκού με τον τεχνικό διευθυντή της Μπρόντμπι το μεσημέρι της Κυριακής (30/7). Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Schalke's scorers Raffael of Brazil, right, and  Teemu Pukki of Finland clap hands with fans after the German first division Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and TSG Hoffenheim in Gelsenkirchen, Germany, Saturday, March 30, 2013. Both substitute players scored after changed in during the second half. (AP Photo/Martin Meissner)
Schalke's scorers Raffael of Brazil, right, and Teemu Pukki of Finland clap hands with fans after the German first division Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and TSG Hoffenheim in Gelsenkirchen, Germany, Saturday, March 30, 2013. Both substitute players scored after changed in during the second half. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Μετά τον… προκαταρκτικό γύρο, με ενδιάμεσο/αγγελιοφόρο τον μάνατζερ του Τεέμου Πούκι, Κάλε Σορμούνεν, ο Παναθηναϊκός μπαίνει την Κυριακή (30/7) στο… κυρίως πιάτο των διαπραγματεύσεων με τη Μπρόντμπι για την απόκτηση του 27χρονου Φινλανδού επιθετικού.

Τα δεδομένα της υπόθεσης εξακολουθούν να παραμένουν πολύ δύσκολα για τους "πράσινους", αφού ανεξαρτήτως απ’ τις αξιώσεις της δανέζικης ομάδας που ξεκινούν απ’ το 1,2-1,3 εκατ. ευρώ για την πώληση του διεθνούς φορ, στην όλη «εξίσωση» υπάρχει και το θέμα του… εγωισμού για τους Δανούς, αφού ο Πούκι είναι αυτή τη στιγμή ο «σταρ» της Μπρόντμπι. Ο δικός της "Μπεργκ" δηλαδή και είναι εν πολλοίς (και) θέμα "τιμής" για τους Δανούς ν' ανατρέψουν την πορεία εξόδου του απ' την ομάδα τους.

Ο δε τεχνικός διευθυντής της Μπρόντμπι, Τρόελς Μπεχ τηρεί πολύ σκληρή γραμμή και δεν δείχνει διόλου ικανοποιημένος από την ιδέα να χάσει η ομάδα του τον Νο1 ποδοσφαιριστή της.

Ο εκνευρισμός του Μπεχ και της διοίκησης της Μπρόντμπι, πολλαπλασιάστηκε απ’ τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όταν ο Πούκι είπε δύο ηχηρά "όχι" σε ισάριθμες προτάσεις που του κατέθεσε ο δανέζικος σύλλογος για να ανανεώσει το συμβόλαιό του έως το 2020, με καλύτερες απολαβές (αυτή τη στιγμή παίρνει κάτι λιγότερο από μισό εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των Δανών ρεπόρτερ, η Μπρόντμπι προσέγγισε τον μάνατζερ του παίκτη αρχικά την περασμένη Τρίτη (25/7) και εν συνεχεία την Πέμπτη (27/7), καταθέτοντας προσφορές για νέο συμβόλαιο, όμως ο Πούκι απάντησε αρνητικά ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις.

Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα, μετά τον πρώτο αγώνα της Μπρόντμπι με τη Χάιντουκ για τον γ’ προκριματικό του Europa League, ο Φινλανδός -μέσω του μάνατζέρ του- έστειλε το δικό του μήνυμα προς τη διοίκηση της Μπρόντμπι, τονίζοντας πως θέλει να αποχωρήσει και ζητήθηκε απ’ τον ατζέντη του να υπάρξει λογική και συνεργασία, για να προχωρήσει η μεταγραφή του προς τον Παναθηναϊκό, αφού ο ποδοσφαιριστής έχει πάρει πλέον τις αποφάσεις του.

Μέσω του εκπροσώπου του παίκτη μάλιστα, μεταφέρθηκε ανεπισήμως το Σάββατο (29/7) και το ποσό που είναι διατεθειμένος να προσφέρει ο Παναθηναϊκός ως «βάση», για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τη Μπρόντμπι (περίπου 600.000 ευρώ).

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Το θέμα θα μπει σε ακόμη πιο επίσημη βάση από το μεσημέρι της Κυριακής (30/7), καθώς λίγες ώρες πριν από τον αγώνα της Μπρόντμπι με την Λίνγκμπι στο "Brondby Stadium" (7 μ.μ. Ελλάδος, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος) αναμένεται να γίνει η πρώτη συνάντηση του ανθρώπου του Παναθηναϊκού με τον τεχνικό διευθυντή της δανέζικης ομάδας, στην οποία οι "πράσινοι" θα καταθέσουν κι επισήμως την πρότασή τους για την αγορά του Πούκι.

Σ' όλο αυτό ο Παναθηναϊκός έχει βασικό σύμμαχό του και τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος πιέζει ασφυκτικά απ’ την πλευρά του για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα κι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της Μπρόντμπι.

Οι επαφές ανάμεσα στα δύο κλαμπ θα συνεχιστούν και μετά τον αγώνα της Μπρόντμπι (οι Δανοί αναφέρουν πως ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται στο γήπεδο το βραδάκι) και πιθανότατα θα… τραβήξουν όλη νύχτα. Το πιο πιθανό μάλιστα, είναι να συνεχιστούν τα ραντεβού και τη Δευτέρα (31/7), όταν και θα διαφανεί οριστικά το κατά πόσο μπορεί να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης και συμφωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες πάνω στο οικονομικό και μέχρι που μπορεί να φτάσει την τελική προσφορά του (μαζί με μπόνους) ο Παναθηναϊκός.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει «γαντζωθεί» πάνω στην υπόθεση του Πούκι, αφήνοντας επί του παρόντος στην άκρη τις υπόλοιπες εναλλακτικές (Καστάινιος). Και σκοπεύει να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να βρει λύση στη διαπραγμάτευση με τη Μπρόντμπι και να ντύσει στα πράσινα έναν παίκτη που θα ισχυροποιήσει αφάνταστα την επιθετική γραμμή του, καλύπτοντας το κενό που άφησε πίσω του ο Μάρκους Μπεργκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK