Όλα τα κριτήρια του Μαρίνου για τον αντι-Μπεργκ

Τι ψάχνει και τι θέλει ο Ουζουνίδης για τον αντικαταστάτη του Σουηδού επιθετικού στο "πράσινο" ρόστερ. Η πεντάωρη σύσκεψη με τους συνεργάτες του την Κυριακή, οι διψήφιοι αριθμοί των "υποψηφίων", ο παράγοντας "προσωπικότητα", το μπάτζετ μέχρι 600.000 ευρώ "καθαρά" και η τελική επιλογή που θ' αργήσει για να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια λάθους. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του, μαζί με τους σκάουτς του Παναθηναϊκού (Μίκαελ Νίλσον και Ανδρέα Λαγωνικάκη) έχουν πέσει με τα... μούτρα στην αναζήτηση του "αντι-Μπεργκ", "ξεσκονίζοντας" όλη την αγορά για τον επιθετικό, ο οποίος θα μπορέσει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω του έπειτα από 4 χρόνια ο Σουηδός στράικερ.

Είναι χαρακτηριστικό πως την Κυριακή ο 48χρονος τεχνικός και η "ομάδα" του αφιέρωσαν περισσότερο από 5 ώρες, εξετάζοντας πάνω από 30 περιπτώσεις κυνηγών που είτε έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό είτε έχουν ήδη "τσεκαριστεί" απ' τους "κατασκόπους" της ομάδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο τεχνικός του "τριφυλλιού" ΔΕΝ πρόκειται να βιαστεί για τον "διάδοχο" του Μπεργκ (οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν "παίζει" η περίπτωση του Απόστολου Γιάννου), αφού η επιλογή που θα γίνει θα πρέπει να βασιστεί πάνω σε συγκεκριμένα κριτήρια, για να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια λάθους σε μία τόσο κομβική θέση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

1. Ο Ουζουνίδης ΔΕΝ θέλει να πάει ο σύλλογος σε μία επιλογή υψηλού ρίσκου. Δηλαδή ακόμη κι αν ένας παίκτης έχει ένα "καλό" βιογραφικό και μία δεδομένη καλή παρουσία στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία 2-3 είναι σε πτωτική πορεία (για διάφορους λόγους) ΔΕΝ θα μπει στην τελική λίστα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κοιτάζει ως επί το πλείστον στράικερς που είχαν σταθερά διψήφιο αριθμό γκολ τα τελευταία χρόνια και καλή παρουσία σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού οι καλοί "κυνηγοί" κοστίζουν πολύ, πολύ ακριβά και αναζητούν πάντοτε καλύτερα πρωταθλήματα. Ωστόσο ο Ουζουνίδης δεν θέλει να ρισκάρει με κάποιον που... απλά ήταν "πολύ καλός" πριν από λίγα χρόνια, αλλά πλέον έχουν χάσει τη λάμψη τους.

2. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό που ψάχνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι η "προσωπικότητα". Και σ' αυτό το κομμάτι, το κενό που αφήνει πίσω του ο Μπεργκ είναι μεγάλο κι ως εκ τούτου θα πρέπει να καλυφθεί με έναν παίκτη, που θα αποτελέσει "σημείο αναφοράς" (και) στα αποδυτήρια. Γι' αυτό και οι επιλογές που αναζητούνται αφορούν παίκτες περισσότερο γνωστούς, όχι όμως "ξεζουμισμένους" (τύπου Εσιέν), αλλά που έχουν πίσω τους μια πορεία και διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα.

3.Το μπάτζετ που θα διαθέσει ο Παναθηναϊκός για τον "αντι-Μπεργκ" θα είναι περίπου στο 1 εκατ. ευρώ με την εφορία. Ίσως και λίγο πιο πάνω, αν χρειαστεί, για έναν παίκτη που αξίζει τον κόπο. Ήτοι σε "καθαρά" χρήματα ένα ποσό περί τις 600.000 ευρώ ετησίως. Θα αναρωτηθεί κανείς "...μα γιατί δεν δίνουν το συμβόλαιο του Μπεργκ (1,2 εκατ. καθαρά το χρόνο) για να φέρουν ένα ακόμη πιο "δυνατό" όνομα. Διότι πολύ απλά υπάρχει και το θέμα των "ισορροπιών" μέσα στα αποδυτήρια.

Ο Σουηδός έφτασε σ' αυτό το ποσό μέσα στην τετραετία, ξεκινώντας απ’ τις 400.000 ευρώ καθαρά το 2013 και το "κέρδισε" με την παρουσία του και τις επιδόσεις του μέσα στο γήπεδο. Και ουδείς (παίκτης) δεν μπορούσε να γκρινιάξει επ' αυτού. Το να έρθει ωστόσο ένας νέος επιθετικός με αντίστοιχες απολαβές, τη στιγμή που το αμέσως επόμενο συμβόλαιο είναι αυτό του Ζέκα (600.000 ευρώ) και ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μία περίοδο "μαζέματος" μπορεί να φέρει θέματα και μέσα στα αποδυτήρια. Κι αυτό ο Ουζουνίδης το μετράει πάρα πολύ.

Το σίγουρο είναι πως θα ψαχτεί πολύ, μέχρι να καταλήξει στο "εκλεκτό". Και είναι πολύ πιθανόν ο διάδοχος του Μπεργκ να πάει αρκετά πιο μετά, αφού η ομάδα βρίσκεται ήδη στο Τέχελεν της Ολλανδίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΑΛΤΜΑΝ

Σε ό,τι αφορά τώρα την υπόθεση του Όμρι Άλτμαν, η προτεραιότητα που δόθηκε στην τελική διαπραγμάτευση με τον Μπεργκ, θα πάει λίγο πιο πίσω χρονικά την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού. Εντούτοις ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός θεωρείται ήδη "κλεισμένος". Η τελική, προφορική, συμφωνία με τους εκπροσώπους του φιξαρίστηκε το βράδυ της Κυριακής και δεν υπήρξε καμία νεότερη, εν Ελλάδι επαφή των μάνατζερ του παίκτη με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των τελικών εγγράφων και να καταβληθεί η ρήτρα των 150.000 ευρώ (αυτό είναι το ποσό της, ούτε μικρότερο ούτε μεγαλύτερο) προς την Χάποελ Τελ Αβίβ. Οι δε απολαβές του στο τριετές συμβόλαιο που θα υπογράψει με τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι 350.000 ευρώ, όπως γράφτηκε στο Ισραήλ, αλλά 200.000 ευρώ "καθαρά", συν τα όποια μπόνους.

Το όλο θέμα αναμένεται να "τρέξει" απ' το πρωί της Πέμπτης (29/6) κι αν τελειώσει το θέμα των εγγράφων, είναι πολύ πιθανό ο 24χρονος μεσοεπιθετικός να βρίσκεται στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας μέρας.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Στο θέμα των αποδεσμεύσεων τώρα, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (26/6) υπήρξε σειρά επαφών με τους Μπουμάλ, Χουχούμη και Παναγιώτη Βλαχοδήμο και είναι πολύ πιθανό και οι τρεις να χωρίσουν τους δρόμους τους με το "τριφύλλι" εντός της εβδομάδας. Ο Χουχούμης μάλιστα, ζήτησε από μόνος του να "τρέξει" η όλη διαδικασία πολύ πιο γρήγορα, αφού έχει στα χέρια του πρόταση από σύλλογο του εξωτερικού (Σλόβαν Μπρατισλάβας) και θέλει να πάρει σύντομα στα χέρια του την "ελευθέρας" του για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του.

Στον αντίποδα, δεν φαίνεται να προχωρούν οι συζητήσεις του Τελάντερ με την Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου και ξεκινάει από μηδενική βάση η αναζήτηση του ατζέντη του για να του βρει ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK