Τα πολλαπλά "καμπανάκια" του Ουζουνίδη!

Η ομιλία "φωτιά" του 49χρονου τεχνικού στα αποδυτήρια για την νοοτροπία στο ματς με τον Πανιώνιο, το "παράδειγμα" με τα λεφτά και η… προειδοποίηση προς τους παίκτες του. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Τα πολλαπλά "καμπανάκια" του Ουζουνίδη!

Το είχε αποφασίσει απ’ την επομένη του (απαράδεκτου ως εμφάνιση) αγώνα με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο. Όχι τόσο για την ήττα, αλλά γιατί αυτή ήρθε με κάτω τα… χέρια και με μία εικόνα "παράδοσης", που τον… τρέλανε. Κι αφού «έκοψε» το ρεπό της Τρίτης (5/12), ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να… σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση του προς τους παίκτες του σε μία προσπάθεια να «ξυπνήσει» τον αγωνιστικό εγωισμό τους.

Το πρωί της Τρίτης, μετά το πρωινό, ο 49χρονος τεχνικός ζήτησε απ’ όλους τους παίκτες να πάνε στην αίθουσα συσκέψεων και προβολών του "Γ. Καλαφάτης" και να μην… ετοιμάζονται για το γήπεδο. Κι εκεί ακολούθησε μία… μαραθώνια "βιντεοθεραπεία" και ομιλία, που δεν είχε… προηγούμενο στον ένα και κάτι χρόνο που βρίσκεται ο ίδιος στην άκρη του "πράσινου" πάγκου.

Ο Ουζουνίδης κράτησε τους ποδοσφαιριστές του για 2,5 ώρες στην αίθουσα και τους έδειξε βίντεο με τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας (κυρίως αυτά που ακολούθησαν μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και σχεδόν ολόκληρο τον –αποκαρδιωτικό- αγώνα με τον Πανιώνιο.

Κι εκεί ξεκίνησε πολύ έντονες παρατηρήσεις, φάση προς φάση τόσο προς όλο το γκρουπ, όσο κι επί προσωπικού σε παίκτες, για τα λάθη που έγιναν και κυρίως την έλλειψη νοοτροπίας, που τον είχε βγάλει απ’ τα… ρούχα του. Σαν μία τελευταία προσπάθεια να επαναφέρει εντός των αποδυτηρίων τις αρχές και την έννοια της ομάδας!

"Αυτό εδώ, αυτό που βλέπουμε στο βίντεο δεν είναι εικόνα ομάδας. Είναι μία εικόνα ντροπής. Ειλικρινά σας μιλάω, ντρέπομαι να βλέπω τον Παναθηναϊκό να παίζει έτσι. Κι ο κόσμος ντρέπεται γι’ αυτό που είδε και θα έπρεπε να ντρέπεστε κι εσείς σήμερα… Δεν είναι ομάδα αυτό που βλέπω. Δεν είναι δική μου ομάδα αυτή, να μην τρέχει και να μην παλεύει μέσα στο γήπεδο. Εχουμε φτάσει στο σημείο ο καθένας να κοιτάζει τον εαυτό του και να μην ασχολείται κανείς με τον συμπαίκτη του και το ομαδικό καλό " τόνιζε ο Ουζουνίδης την ώρα που τους έδειχνε καρέ-καρέ επιλεγμένα σημεία απ’ το ματς με τους Νεοσμυρνιώτες, κάνοντας αναφορές και σε άλλα παιχνίδια όπως αυτά στην Τρίπολη και στο Περιστέρι.

Πλην του αγωνιστικού πάντως, ο 49χρονος τεχνικός θέλησε να στείλει και γενικότερα "μηνύματα" στα "πράσινα" αποδυτήρια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως " Μιλάτε συνέχεια για τα λεφτά. Ειλικρινά βαρέθηκα να ακούω για τα λεφτά! Πότε θα μπουν στους λογαριασμούς, πόσα θα πάρετε. Άλλες ομάδες έχουν παίκτες που είναι πολύ περισσότερο καιρό απλήρωτοι. Δεν έχω πάρει λεφτά στις πληρωμές όπως εσείς, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Αν θέλετε να κάνετε κάτι σημαντικό, κάτι πραγματικά “μεγάλο” στην καριέρα σας, να μην κοιτάτε μόνο τα χρήματα. Να μην ψάχνετε δικαιολογίες και να προσπαθήσετε να βγάλετε στο γήπεδο την ποιότητά σας. Γι’ αυτό σας επέλεξα.

Για την ποιότητα που έχετε ως παίκτες, αλλά θέλει και “καρδιά” και να μπορείτε να αντέξετε και να σηκώσετε το βάρος της φανέλας που φοράτε. Πρέπει όσο καιρό θα είστε εδώ να βάζετε την ομάδα πάνω απ’ τον εαυτό σας. Αλλάξτε μυαλά. Να δεχθώ ότι το μυαλό κάποιων μπορεί να είναι στον Γενάρη, όμως όσο καιρό θα είστε εδώ θα δίνετε το 100% και θα σέβεστε τη φανέλα και τον σύλλογο. Είναι υποχρέωσή μας να βρούμε ξανά το ομαδικό πνεύμα. Να κοιτάξετε να συνέλθετε, να ξαναγίνουμε ένα ως γκρουπ και να ξυπνήσουμε πριν είναι… αργά, γιατί θα το σκεφτώ πολύ να μείνω κοντά σας".

Η τελευταία ατάκα του Ουζουνίδη ήταν σίγουρα ένα μεγάλο "καμπανάκι", το οποίο σίγουρα είχε στόχο να… ταράξει τα νερά και να "τσιτώσει" την ομάδα. Αλλά ίσως στο βάθος της να εμπεριείχε και μία μικρή δόση της απογοήτευσής του και του πόσο έχει φτάσει πλέον στα όριά του! Σε όλα τα επίπεδα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK