Τελειώνει με Γκαμπριέλ, κίνηση ματ για Πούκι!

Οι νέες επαφές του ΠΑΟ με την Ουντινέζε που επανέφεραν τη μεταγραφή ένα βήμα απ’ τη συμφωνία, η προθεσμία ως τη Δευτέρα για την ευρώ-λίστα, η εναλλακτική πίσω απ’ τον Βραζιλιάνο και η νέα προσέγγιση "καλής θέλησης" των "πράσινων" που "μαλάκωσε" τη Μπρόντμπι. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Τελειώνει με Γκαμπριέλ, κίνηση ματ για Πούκι!
pukki gabriel

Ο νέος κύκλος επαφών των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με την Ουντινέζε την Παρασκευή (4/8), για την μετακίνηση του Γκαμπριέλ Σίλβα, βοήθησε στο να ξεπεραστεί το μικρό «εμπόδιο» που είχε προκύψει την Πέμπτη (3/8), με έναν επιπλέον όρο που έβαλαν οι Ιταλοί στο τραπέζι.

Οι πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν πως στις νέες συζητήσεις που έγιναν, οι δύο πλευρές ήρθαν εκ νέου πολύ κοντά και πλέον υπάρχει «βάση» συμφωνίας για τη μετακόμιση του 26χρονου Βραζιλιάνου στο «τριφύλλι», η οποία αναμένεται να «σφραγιστεί» εντός του Σαββάτου. Και οι «πράσινοι» άλλωστε, πιέζουν χρονικά τις εξελίξεις, καθώς θέλουν το θέμα να έχει «κλειδώσει» μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (5/8), προκειμένου ο παίκτης να έρθει στην Αθήνα την επομένη (Κυριακή, 6/8) για ιατρικά και υπογραφές, ούτως ώστε δηλωθεί τη Δευτέρα (7/8) στην ευρώ-λίστα για τα δύο παιχνίδια με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Εάν δε, για κάποιο «Χ» ή «Ψ» λόγο προκύψει κάποια νέα εμπλοκή (κάτι που πλέον δεν δείχνει πολύ πιθανό, καθώς οι Ιταλοί δείχνουν να έχουν συμφωνήσει στους βασικούς όρους), τότε ο Παναθηναϊκός από το βράδυ του Σαββάτου (5/8) θα «ενεργοποιήσει» μία εναλλακτική επιλογή που έχει για το αριστερό άκρο της άμυνας, προκειμένου να προλάβει τη μεταγραφή του μπακ εντός της προθεσμίας για την ευρώ-λίστα. Η εν λόγω εναλλακτική, δεν φαίνεται να είναι πάντως ο Σουηδός Ερντίν Ντεμίρ της Μπέβερεν (το όνομα του οποίου επανέφεραν στην επικαιρότητα τα βελγικά ΜΜΕ), αλλά ένας άλλος αριστερός μπακ που αποτελεί τη βασική εναλλακτική πίσω απ’ τον Γκαμπριέλ.

Το πιο πιθανό πάντως, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, είναι πως ο Βραζιλιάνος θα κλείσει οριστικά στον Παναθηναϊκό το Σάββατο (με την Ουντινέζε να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 25%) και θα έρθει ως την Κυριακή στην Αθήνα για να τελειώσει τη μεταγραφή.

Στην υπόθεση του Τεέμου Πούκι τώρα, ο Παναθηναϊκός έκανε την Παρασκευή ακόμη μία κίνηση «καλής θέλησης» προς τη Μπρόντμπι, θέλοντας να φτάσει αργά, αλλά σταθερά και με υπομονή ως το στόχο του.

Οι «πράσινοι» επικοινώνησαν με τη δανέζικη ομάδα και την ενημέρωσαν πως ακριβώς επειδή κατανοούν πως η κατάσταση στο κλαμπ δεν είναι και η καλύτερη δυνατή μετά τον αποκλεισμό της Μπρόντμπι από τη Χάιντουκ, αλλά κι επειδή ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με την Κοπεγχάγη, θα «φρενάρουν» τις διαπραγματεύσεις μέσα στο σαββατοκύριακο και θα επανεκκινήσουν τις συζητήσεις τους από τη Δευτέρα.

Κίνηση… πολιτικής, που την εξέλαβαν με πολύ καλό τρόπο και οι διοικούντες τον δανέζικο σύλλογο, ενημερώνοντας -με πολύ πιο συγκαταβατικούς τόνους πλέον- πως και δική τους θέληση είναι από τη Δευτέρα το θέμα να μπει πλέον την τελική του ευθεία και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, προκειμένου να μπορέσουν και οι ίδιοι να κάνουν στη συνέχεια τον προγραμματισμό τους.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως, με αργά βήματα, η μεταγραφή του Πούκι θα γίνει, αφού αυτός είναι ο ξεκάθαρος Νο1 στόχος και του Μαρίνου Ουζουνίδη και δεν σκοπεύει επί του παρόντος να «ψαχτεί» με κάποια απ’ τις υπόλοιπες εναλλακτικές των «πράσινων». Αλλά οι «πράσινοι» θα το παλέψουν μέχρι τέλους, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρει και 10 μέρες ακόμα κι ανεξαρτήτως του ότι ο Πούκι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι-οφ με την Αθλέτικ.

Για τον Ουζουνίδη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πάνω στο θέμα αυτό κι όπως τονίζει και στους ανθρώπους της ομάδας «…αυτός είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλουμε και αξίζει να το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους», συμπληρώνοντας για το γεγονός πως ο Φινλανδός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα δύο επόμενα ευρωπαϊκά ματς: «Πάμε να φτιάξουμε ομάδα για τρία χρόνια κι όχι για δύο αγώνες. Κι ανεξαρτήτως των παιχνιδιών που ακολουθούν, ο Πούκι είναι αυτό που χρειαζόμαστε…».

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε πως ένας άλλος στράικερ που βρισκόταν για αρκετό διάστημα στην «πράσινη» λίστα, ο Ολλανδός Λουκ Καστάινος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ολλανδική Φιτέσε, η οποία κατέθεσε πρόταση δανεισμού με οψιόν αγοράς 2 εκατ. ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK