Τελειώνει του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα!

Οι Λουζιτανοί επέστρεψαν για τον ομογενή γκολκίπερ και το deal με τον ΠΑΟ, άνω των 2 εκατ. ευρώ, είναι πλέον προ των... πυλών. Προφορική συμφωνία ανάμεσα στα κλαμπ, μπαίνει στην... εξίσωση κι ο παίκτης ως το σαββατοκύριακο, κρατάει 15% ποσοστό μεταπώλησης το «τριφύλλι». Ολοι οι όροι της διαπραγμάτευσης απ' το Contra.gr.

Τελειώνει του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα!
EUROKINISSI

Η μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα... κόλλησε το τελευταίο βράδυ του καλοκαιριού (31/8), λόγω έλλειψης χρόνου και περιορισμένης δυνατότητας “ελιγμών” στη διαπραγμάτευση, ωστόσο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, οι Λουζιτανοί επέστρεψαν στην υπόθεση και είναι έτοιμοι για να “κλειδώσουν” το μεγάλοdealμε τον Παναθηναϊκό!

Οπως είχε επισημάνει τοContra.grαπό τις 8 Σεπτεμβρίου,οι “αετοί” της Λισσαβόνας είχαν ξεκάθαρη διάθεση για να “επανέλθουν” στην υπόθεση. Μόνο που ετούτη τη φορά η πρώτη (επανα)προσέγγιση έγινε από τον Παναθηναϊκό, σε μία προσπάθεια να βρεθούν χρήματα (πολύ πιο γρήγορα) και να “ανακουφιστεί” το ταμείο της ΠΑΕ.

Οι πληροφορίες τουContra.grαναφέρουν πως το θέμα επανήλθε στον “αφρό” πριν από περίπου μία εβδομάδα, με τους “πράσινους” να ανοίγουν εκ νέου τον δίαυλο επικοινωνίας με τη Μπενφίκα, μέσω των ανθρώπων που είχαν παίξει το ρόλο του ενδιάμεσου την πρώτη φορά.

Και πλέον η υπόθεση δείχνει πολύ προχωρημένη καθώς τα δύο κλαμπ έχουν φτάσει στο... όριο της προφορικής συμφωνίας. Οι δε όροι που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι άκρως ικανοποιητικοί για τον Παναθηναϊκό (ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται) και περιλαμβάνουν:

- Ποσό 2 εκατ. ευρώ για την αγορά του Βλαχοδήμου. Στην όλη κουβέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές, που είναι ακόμη σε εξέλιξη ως προς τα επιμέρους της συμφωνίας, έχει τεθεί επί τάπητος από τον Παναθηναϊκό η προοπτική να ανέβει το συνολικό ποσό κατά 200-300.000 ευρώ, με κάποια μπόνους συμμετοχών και στόχων.

- Οι “πράσινοι” θα πάρουν “μπροστά” το 1,5 εκατ. ευρώ (για να “κλείσουν” πολύ σημαντικές “τρύπες”), ενώ αξίζει να επισημανθεί πως ακόμη και με “κλειστό” το μεταγραφικό “παράθυρο”, μπορεί ανά πάσα ώρα να γίνει μεταφορά των χρημάτων για το “κλείδωμα” της μεταγραφής και δεν είναι απαραίτητο να περιμένουν οι δύο ομάδες ως την 1η Ιανουαρίου. Απλώς η μετακίνηση του Βλαχοδήμου (εφόσον ολοκληρωθεί) θα φανεί στα μόνιτορς τουTMS (Transfer Matching System)την πρώτη μέρα του 2018.

- Στην όλη κουβέντα έχει σχεδόν συμφωνηθεί να παραμείνει ο παίκτης στο “τριφύλλι” ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ωστόσο, υπάρχει μία βασική (και προς όφελος του Παναθηναϊκού) αλλαγή, που έχει να κάνει με το ποιος... πληρώνει το συμβόλαιο του παίκτη. Το καλοκαίρι στο τραπέζι είχε πέσει η προοπτική να πληρωθεί εξ ημισείας. Πλέον θα το πληρώσει όλο η Μπενφίκα!

- Ο Παναθηναϊκός θα διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης 15%, κάτι που υπήρχε ως προϋπόθεση και στην κουβέντα της 31ης Αυγούστου.

- Στην όλη συζήτηση δεν υπάρχει πλέον ο... Ολα Τζον, που “φρέναρε” ένα μέρος της διαπραγμάτευσης πριν από τρεις εβδομάδες. Κι αυτό αντίστοιχα ανεβάζει το ύψος της μεταγραφής προς όφελος των “πράσινων”.

- Το ζήτημα έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία κι αυτό που απομένει είναι να μπει στην... εξίσωση και ο ίδιος ο Βλαχοδήμος. Την 31η Αυγούστου υπήρξε απόσταση ανάμεσα σ' αυτά που ζητούσε ο ομογενής γκολκίπερ και σ' αυτά που του έδινε η Μπενφίκα. Οι “αετοί” του προσέφεραν αρχικά 4ετές συμβόλαιο, με απολαβές 350.000 ευρώ, ενώ ο 23χρονος πορτιέρε ζητούσε 450.000 ευρώ. Οι Πορτογάλοι του αντιπρότειναν τα ίδια χρήματα, αλλά ένα χρόνο συμβολαίου παραπάνω (5ετές) όμως και πάλι δεν τα είχαν βρει. Πλέον η μεταξύ τους συζήτηση θα γίνει το αργότερο έως το σαββατοκύριακο και υπάρχει εκτίμηση πως η τελική συμφωνία δεν θα αργήσει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK