The "Lod project"… 2020!

Στη Λιβαδειά ήταν -μαζί με τον Γουακάσο- οι καλύτεροι παίκτες του Παναθηναϊκού και το μέλλον του προδιαγράφεται... πράσινο. Ο λόγος για τον Ρόμπιν Λουντ

The "Lod project"… 2020!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρόμπιν Λουντ, ο πιο βελτιωμένος παίκτης των τελευταίων μηνών στο "τριφύλλι", έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τους "πράσινους" για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του ως το ’20 και ο ΠΑΟ θέλει να επενδύσει ακόμη περισσότερο σ’ ένα απ’ τα πιο σημαντικά "εσωτερικά" πρότζεκτ του.

Στις πρώτες εβδομάδες του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό, μετά τον Νοέμβριο του 2015, ο Ρόμπιν Λουντ δυσκολευόταν πολύ να βρει θέση στα άμεσα πλάνα του τεχνικού τιμ. Είχε προηγηθεί μια πολύ δύσκολη "εκκίνηση" για τον ίδιο στο "τριφύλλι", αφού απ’ τη μία ο σοβαρός τραυματισμός του στο πρώτο ματς με την Καμπάλα και απ’ την άλλη ο σοκαριστικός αποκλεισμός που ακολούθησε απ’ τους Αζέρους, είχαν βάλει τους πάντες σε… δίνη.

Για τον "Στράμα" πάντως δεν τέθηκε ποτέ "θέμα" με τον Φινλανδό. Διότι είδε απ’ την αρχή τα (ξεχωριστά) ποιοτικά, αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και το τι μπορεί να δώσει στην ομάδα, εφόσον "χτιζόταν" με υπομονή και προσοχή. Προερχόταν άλλωστε από ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα κι ένα ακόμη πιο διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου και χρειαζόταν χρόνο και προσαρμογή.

Εξαρχής ωστόσο, κατάλαβε τα "θέλω" του Ιταλού τεχνικού και άρχισε να δουλεύει πάνω σ’ αυτά που ζητούσε, "αθόρυβα", αλλά και "σκυλιασμένα" στις προπονήσεις. Γι’ αυτό και ήταν ουσιαστικά ο μόνος που "διεσώθη" απ’ τις μεταγραφές του καλοκαιριού του ’15.

Βήμα-βήμα ο Στραματσόνι βρήκε ρόλο στον 23χρονο Σκανδιναβό μεσοεπιθετικό, που έπαψε να είναι λίγο… απ’ όλα. Λίγο ακραίος, λίγο κεντρικός χαφ, λίγο ελεύθερος μεσοεπιθετικός. Ο "Στράμα" τον "καλούπωσε" σ’ ένα πιο σταθερό "μοντέλο" μεσοεπιθετικού, του έδωσε χώρο και θέση στην αγωνιστική του "εξίσωση" κι ο Λουντ άρχισε να… ανθίζει ποδοσφαιρικά. Τα πρώτα δείγματα γραφής φάνηκαν απ’ την περασμένη άνοιξη, με τον Φινλανδό να είναι απ’ τους λίγους που έκλεισαν καλά, πολύ καλά τη σεζόν, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στα πλέι-οφ.

Ακολούθησε μια εξίσου εξαιρετική προετοιμασία, όπου ο 23χρονος άσος ήταν μακράν ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού σε απόδοση στο γήπεδο και πλέον ο "Στράμα" ήταν σίγουρος. Βλέποντας στο πρόσωπό του, ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, εισηγήθηκε στη διοίκηση του "τριφυλλιού" να ξεκινήσουν από τώρα οι συζητήσεις για την αναπροσαρμογή κι επέκταση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2020 (το "τρέχων" ολοκληρώνεται το 2018).

Οι πρώτες επαφές έγιναν προ περίπου δύο εβδομάδων, με την πλευρά του Φινλανδού να είναι ιδιαίτερα θετική, αφού βλέπει πως στον Παναθηναϊκό θα έχει την ευκαιρία να παραμείνει σταθερά σε υψηλό επίπεδο και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ως παίκτης. Ηδη άλλωστε ,θεωρείται μια μεγάλη "εσωτερική" μεταγραφή την εφετινή σεζόν και πλέον υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για την παραμονή του Λουντ για πολλά χρόνια στο "τριφύλλι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χάθηκε η… μπάλα (STOP)

News 24/7

24MEDIA NETWORK