Θέλει να φύγει ο Μπεργκ;

Το buy out που προστέθηκε στο νέο συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Μάρκους Μπεργκ με το "τριφύλλι", σήκωσε πολλή… κουβέντα τις τελευταίες εβδομάδες. Γιατί μπήκε; Σκέφτεται ο Σουηδός τη (μελλοντική) αποχώρηση; "Έδεσε" ή όχι τα χέρια των "πράσινων" η εν λόγω ρήτρα; Ο Κώστας Γουλής έχει τις απαντήσεις.

Θέλει να φύγει ο Μπεργκ;

Το νέο συμβόλαιο του Μάρκους Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό "κλείδωσε" στην τελική συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι στα γραφεία της "πράσινης" ΠΑΕ στο Μαρούσι, ο (εκ των) μάνατζέρ του Στέινερ Ντίετζ με την Αθηνά Μπαλωμένου και μέσα στα επόμενα 24ωρα (πιθανότατα μετά την επιστροφή του από το Βίγο), ο Σουηδός άσος θα βάλει και τις υπογραφές στην επέκταση της συνεργασίας του με το "τριφύλλι".

Η τροποποίηση των όρων της νέας σύμβασης ωστόσο, και πολύ περισσότερο η πρόβλεψη και ρήτρας αποδέσμευσης (η οποία δεν υπήρχε στις δύο προηγούμενες υπογραφές του στης 4 Ιουλίου 2013 και στις 19 Ιανουαρίου 2015), όσο να’ ναι δημιούργησε μια "σύγχυση" στον κόσμο ως προς το ποιες είναι οι σκέψεις του "KingMarcus" για το "πράσινο" μέλλον του. Κυρίως το "γιατί;" μπήκε τώρα κι αν αυτό είναι ένα "σημάδι" πιθανής αποχώρησης του Σουηδού το προσεχές καλοκαίρι…

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα. Ο Μπεργκ είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, που σκέφτεται πάντα όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν γύρω απ’ την καριέρα του. Βάζει πολύ μέσα του το "συναισθηματικό" και δεν ξεχνάει ότι ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έσωσε το καλοκαίρι του ’13 την καταρρακωμένη στο Αμβούργο καριέρα του, επαναφέροντάς τον (πρωταγωνιστή) στην εθνική Σουηδίας και στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό "χάρτη".

Θέλει να φύγει ο Μπεργκ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το " είμαι εδώ που θέλω να είμαι…" που επισήμανε στην τελευταίαMediaDay, το λέει και το εννοεί. Υπολογίζει επίσης και μετράει πάρα πολύ, το τι θέλει η οικογένειά του. Η σύζυγός του Ζοζεφίν λατρεύει την Ελλάδα, έκαναν το γάμο τους πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα, αγόρασαν μαζί σπίτι στη Βούλα, η μεγάλη κόρη του Ζολί πηγαίνει ήδη σε ελληνικό σχολείο και η φαμίλια (που προ εβδομάδων έγινε πενταμελής μετά και τη γέννηση του μικρού Ματέο) είναι απόλυτα ευτυχισμένη στην Ελλάδα.

Δύσκολα λοιπόν θα έβαζε την οικογένειά του σε διαδικασία "μετακόμισης" τα επόμενα χρόνια, αφού βλέπει ότι εδώ όλοι τους ζουν αυτό που καλύπτει την ευτυχία τους.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΠΗΚΕ Η ΡΗΤΡΑ

Γιατί λοιπόν (συ)ζητήθηκε και μπήκε η… περίφημη ρήτρα αποδέσμευσης; Ο Σουηδός άσος ήθελε (κυρίως για το επόμενο καλοκαίρι) να έχει και (τελευταία) ευκαιρία, για να αξιολογήσει -και να έχει λόγο- και ο ίδιος, μια ενδεχόμενη πρόταση από ομάδα, που θα παίζει σε καλύτερο πρωτάθλημα και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο εκεί. Δεν το "ψάχνει", δεν το "κυνηγάει", δεν το επιδιώκει, αλλά επειδή ακριβώς ποτέ δεν ξέρεις τι… ξημερώνει στο ποδόσφαιρο, θα ήθελε να είναι σε θέση να δει και να συζητήσει μια "διαφορετική" πρόταση.

Για να το πούμε λίγο πιο απλά: Αν προκύψει (π.χ.) μια αντίστοιχη πρόταση επιπέδου Στόουκ Σίτι (η πρώτη ομάδα που χτύπησε την πόρτα του Παναθηναϊκού για τον Σουηδό το καλοκαίρι του ’14), ο Μπεργκ δεν θα μπει καν στη διαδικασία να το σκεφτεί. Αν όμως, μετά από μια πολύ καλή σεζόν του με το "τριφύλλι", προκύψει -επί παραδείγματι- μια Φιορεντίνα ή μια Ρόμα (τυχαία τα παραδείγματα), εκεί ίσως να μπει σε σκέψεις. Αρκεί βεβαίως τα χρήματα να είναι αυτά που πρέπει, όπως πρέπει για όλους…

Κι αυτός είναι σε μεγάλο βαθμό και ο λόγος που μπήκε η ρήτρα, ούτως ώστε να είναι σε θέση (και) ο σύλλογος να καρπωθεί ένα μεγάλο ποσό σε ενδεχόμενη πώλησή του, σε μια ομάδα πρωταθλήματος "πρώτης ταχύτητας".

Το θέμα τουbuyoutείχε συμφωνηθεί προφορικά με την πλευρά του παίκτη από το ραντεβού της 2ας Σεπτεμβρίου, όπως σας είχε αποκαλύψει τοContra.grαπό τις 6/9, με τον Παναθηναϊκό να αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα στην τελική συνάντηση της Πέμπτης 22/9 και να "παίρνει" πολύ περισσότερα από την τελική συμφωνία.

Θέλει να φύγει ο Μπεργκ;

Πλέον το "τριφύλλι" θα κατέχει το 55% των δικαιωμάτων του Μπεργκ (από το 52,5% που είχε αρχικά) και για να φύγει ο Σουηδός, θα πρέπει να βρεθεί ομάδα που θα «καλύψει» συνολικά ένα ποσό 10 εκατ. ευρώ. Προκειμένου ο Παναθηναϊκός να καρπωθεί 5,5 εκατ. ευρώ, όπως συμφωνήθηκε με την πλευρά του παίκτη.

ΠΟΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Κι εδώ είναι αν θέλετε κι όλο το "κλειδί" της υπόθεσης…

Στις 14 επίσημες (έγγραφες προσφορές μεmail) και ανεπίσημες (enquiries) προσεγγίσεις που είχαν οι "πράσινοι" για τον Μπεργκ από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι σήμερα, ΚΑΜΙΑ, ΜΑ ΚΑΜΙΑ, δεν έφτασε ποτέ τα 10 εκατ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία του "τριφυλλιού", ήταν το καλοκαίρι του ’15 από την Αλ Αχλί (8 εκατ. ευρώ), τον περασμένο Γενάρη απ’ την κινεζική Μπεϊζίνγκ Γκουοάν (7,5 εκατ. ευρώ, τα οποία έδωσε τελικά για τον Τούρκο Μπουράκ Γιλμάζ) και μία βολιδοσκόπηση της Μπενφίκα τον Ιούνιο του ’15, με εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένα ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ (εντέλει οι "αετοί" της Λισσαβόνας πήραν τότε δανεικό με οψιόν αγοράς 8 εκατ. ευρώ τον Μήτρογλου).

Καμία ομάδα λοιπόν δεν έδωσε 10 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Μπεργκ. Και το συγκεκριμένο ποσό το αναφέρουμε, διότι ήταν το «σημείο έναρξης» της όποιας συζήτησης για τον Σουηδό, που έβαζε ο Παναθηναϊκός (επί Φύσσα-Βόκολου) στους "ενδιαφερόμενους". "Καμία πρόταση κάτω από 8ψήφιο νούμερο, προκειμένου να πάρει η ομάδα πάνω 5 εκατ. ευρώ" ήταν η ατάκα που λεγόταν τότε προς όλους του μάνατζερ, όταν «ρωτούσαν» για τον Μπεργκ. Τώρα πλέον ο Παναθηναϊκός το "αποτύπωσε" όλο αυτό (και) με αριθμούς πάνω σε συμβόλαια, με το μεγαλύτερο δυνατό «όφελος» (5,5 εκατ. ευρώ).

Και για να τα λέμε και όλα… Τι θα ήταν προτιμότερο; Να έρθει μια πρόταση (ξαναλέμε τυχαία) από τη Ρόμα το επόμενο καλοκαίρι ύψους 7 εκατ. ευρώ, να "ψηθεί" ο παίκτης για να φύγει και να καρπωθεί η ομάδα μόνο 3,6 εκατ. ευρώ; Ή να είναι ξεκάθαρο απ’ την πρώτη στιγμή προς τον κάθε (σοβαρό) ενδιαφερόμενο πως "…αδερφέ, κάτω από 5,5 εκατ. ευρώ δικά μας, ο παίκτης δεν φεύγει…";

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτά "κέρδισε" ο Παναθηναϊκός απ’ το buy out του Μπεργκ!
Οριστικό: Συμφωνία Μπεργκ - Παναθηναϊκού

News 24/7

24MEDIA NETWORK