Χίλιεμαρκ: "Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να δίνω το 100%"

Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ μιλάει αποκλειστικά στο Contra.gr για το μέλλον του, τον αποκλεισμό από τη Λαμία, τις αλλαγές στο ρόστερ και το πώς θα μπορέσει να ξανασταθεί ο Παναθηναϊκός στα πόδια του.

Χίλιεμαρκ: "Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να δίνω το 100%"

Όταν ήρθε στην Ελλάδα στα… χασομέρια της θερινής μεταγραφικής περιόδου, για να δώσει επιπλέον επιλογές και ποιότητα στον άξονα, όλοι όσοι είχαν παρακολουθήσει την πορεία του την τελευταία διετία, περίμεναν πως μέσα από τον Παναθηναϊκό ο Όσκαρ (Χίλιεμαρκ) θα μπορούσε να ξαναβρεί το χαμένο… αγαλματίδιό του. Και τη "λάμψη" που είχε θαμπώσει πολύ κόσμο μέχρι πριν από μία διετία, πριν αρχίσει να "ξεθωριάζει" ποδοσφαιρικά. Η εκκίνησή του ήταν αρκετά καλή, όμως από ένα σημείο και μετά (όταν ξεκίνησαν να στραβώνουν τα αποτελέσματα και το γενικότερο κλίμα) ο Σουηδός άρχισε να βγάζει "μπλαζέ" ύφος στο γήπεδο και-πολύ περισσότερο- σημάδια αδιαφορίας.

Όλα αυτά τον έφεραν ένα βήμα απ’ την πόρτα της… εξόδου και τη διακοπή του δανεισμού του από την Τζένοα, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μετά την επιστροφή όλης της ομάδας απ’ τη μίνι-άδεια, ο Σουηδός μίλησε επί ώρες για όλο αυτό με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, έδειξε διάθεση να το… γυρίσει στο γήπεδο κι ο 49χρονος τεχνικός αποφάσισε να του δώσει ακόμη μία ευκαιρία.

Ευκαιρία που ο Χίλιεμαρκ έδειξε στα πρώτα δύο ματς του 2018, πως δεν σκοπεύει να τη σπαταλήσει, αλλάζοντας άρδην την εικόνα του και πολύ περισσότερο τη διάθεσή του μέσα στο γήπεδο. Κάτι που έδωσε μία προσωρινή ικανοποίηση στον Εβρίτη τεχνικό, ο οποίος δεν έκρυβε σε "πηγαδάκι" που είχε μετά τη ρεβάνς με τη Λαμία, πως αυτή η μεταστροφή του 25χρονου μέσου ήταν κάτι που τον… ξάφνιασε ευχάριστα. Διότι με αυτή την εικόνα και (ξανα)κερδίζει πλέον τη θέση του μέσα στο ρόστερ και μπορεί και η ομάδα να περιμένει περισσότερα μέσα στο γήπεδο.

Το Contra.gr μίλησε με τον Χίλιεμαρκ λίγο μετά τη ρεβάνς με τη Λαμία, με τον Σουηδό μέσο να δηλώνει ξεκάθαρα πως θέλει να παραμείνει στο "τριφύλλι" ως το καλοκαίρι, για να βοηθήσει (μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του) τον Παναθηναϊκό να σταθεί ξανά στα πόδια του. Ιδού τι μας είπε…

-Έρχεστε από μία πολύ δύσκολη στιγμή για όλο το κλαμπ και έναν οδυνηρό αποκλεισμό από το Κύπελλο…

"Όλοι μας είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Απ’ την αρχή ήταν ένα πολύ σκληρό αποτέλεσμα για να το ανατρέψουμε. Προσπαθήσαμε να το "γυρίσουμε", παίξαμε αρκετά καλά, κρατήσαμε τη μπάλα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς μείναμε μόνο στο ένα γκολ. Δυστυχώς είναι κάτι που μας στεναχωρεί πολύ. Θέλαμε πολύ να περάσουμε και μας λυπεί που δεν το καταφέραμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο".

-Ίσως είναι λίγο… τραβηγμένο, να μην ακούγεται και τόσο καλά, μετά από ένα τέτοιο σκληρό αποκλεισμό, όμως σ’ αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια της ομάδας το 2018, έχουμε δει τουλάχιστον μία μικρή αγωνιστική αλλαγή. Βγάζετε όλοι μαζί σαν ομάδα, μία αρκετά πιο συμπαγή εικόνα και σίγουρα ένα πολύ πιο μαχητικό πνεύμα…

"Νομίζω πως αυτό ισχύει και φάνηκε μια αλλαγή. Ολοι μας είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε λίγες μέρες άδεια στις γιορτές για να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να σκεφτούμε την κατάσταση. Να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε με μεγαλύτερη "ενέργεια" μέσα στο γήπεδο και το παιχνίδι μας. Να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα μας και την κατάσταση προς το καλύτερο για την ομάδα".

-Υπήρξαν αρκετές συγκρουόμενες πληροφορίες για σένα τις τελευταίες εβδομάδες, σχετικά με το αν θα μείνεις ή αν θα φύγεις σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο από τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ματς με τη Λαμία είδαμε να βγάζεις ενέργεια, να επιστρέφεις στις καλές εμφανίσεις. Ηταν ένα μήνυμα πως θέλεις να μείνεις;

"Σε ότι αφορά τις φήμες, είναι κάτι που προσπαθώ να μην έχω ποτέ στο μυαλό μου. Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού και πάντα προσπαθώ να δίνω ότι καλύτερο μπορώ μέσα στο γήπεδο. Θέλω να μείνω στην ομάδα και γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να παίξω παιχνίδια και να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω να μείνω, να βελτιώσω κι άλλο την εικόνα μου και να γίνω ακόμη καλύτερος στα επόμενα παιχνίδια. Ολοι μας θέλουμε να βελτιωθούμε μαζί με την ομάδα και να τη βοηθήσουμε να σταθεί και πάλι στα πόδια της μέσα στο γήπεδο, μετά από ένα κακό πρώτο μισό της σεζόν…"

-Το ρωτάω αυτό γιατί βλέπουμε ότι γίνονται πάρα πολλές αλλαγές στην ομάδα, παίκτες φεύγουν συνεχώς κ.ο.κ.

"Εγώ θέλω να μείνω, είμαι επαγγελματίας και στην ομάδα που παίζω θέλω να δίνω πάντα το καλύτερό μου. Όλα αυτά με τις αποχωρήσεις και τα λοιπά, είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Ότι συμβαίνει εκτός του γηπέδου, είναι κάτι που δεν πρέπει να απασχολεί εμένα ή τους συμπαίκτες μου. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας μέσα στο γήπεδο…".

News 24/7

24MEDIA NETWORK