Δύο τερματοφύλακες, 3,1 εκ. ευρώ

Οι Καρνέζης και Καπίνο έφεραν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παίζοντας συνολικά σε μόλις 119 επίσημα παιχνίδια της ομάδας. Το Contra.gr καταγράφει τα δεδομένα των δύο μεταγραφών που χάρισαν οικονομική ανάσα στους "πράσινους".

Δύο τερματοφύλακες, 3,1 εκ. ευρώ

Με το οικονομικό πρόβλημα να ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, οι πωλήσεις παικτών αποτέλεσαν μονόδρομο. Τη λύση έδωσαν οι τερματοφύλακες της Παιανίας (αργότερα του Κορωπίου). Οι πράσινοι προχώρησαν στην πώληση των Καρνέζη και Καπίνο μέσα σ' ένα χρόνο και έβαλαν στα ταμεία τους το ποσό των 3.1 εκατομμυρίων ευρώ.

Καρνέζης

Ο Ορέστης Καρνέζης πωλήθηκε στην Ουντινέζε το καλοκαίρι του 2013 (σε ηλικία 28 ετών) με 800.000 ευρώ.. Μέχρι να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Ιταλοί είχε προλάβει να αγωνιστεί σε 71 επίσημα παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις από το 2007 έως και το 2013.

Δύο τερματοφύλακες, 3,1 εκ. ευρώ

Η χρονιά της καθιέρωσής του ήταν η σεζόν 2011-2012 όταν κλήθηκε να παίξει το ρόλο του βασικού μετά τη παραχώρηση του Αλέξη Τζόρβα. Ανταποκρίθηκε καλά, την επόμενη σεζόν έκανε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έφτασε να γίνει ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Πέρυσι πήγε δανεικός στη Γρανάδα, πέρασε μεγάλο διάστημα τον πάγκο, αλλά πρόλαβε να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με την εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα και την απόκρουση στο φάουλ του Μέσι. Φέτος επέστρεψε στην Ουντινέζε από την οποία πήρε διαβεβαίωση ότι θα εξασφαλίσει φανέλα βασικού. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τον πουλήσει για πολύ μεγαλύτερο ποσό, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο σε μια εποχή που η ΠΑΕ είχε τρομερά οικονομικά προβλήματα και ο ίδιος ο Καρνέζης ήταν απλήρωτος για πολύ μεγάλο διάστημα.

Καπίνο

Η περίπτωση του Καπίνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη για το πόσο φτηνά πουλήθηκε ο Καρνέζης. Ο νεαρός, που πωλήθηκε στη Μάιντς έναντι, 2,3 ευρώ σε ηλικία μόλις 20 ετών) κλήθηκε να κολυμπήσει σε πολύ βαθιά νερά τη σεζόν 2011-2012. Τα πήγε εξαιρετικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά μετά την επιστροφή του Καρνέζη στη δράση έχασε τη θέση του την οποία κέρδισε εκ νέου μετά την πώληση του Ελληνα πορτιέρο στην Ουντινέζε.

Δύο τερματοφύλακες, 3,1 εκ. ευρώ
INTIME SPORTS

Με τον Παναθηναϊκό ο Καπίνο, γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών των "πράσινων, πρόλαβε να αγωνιστεί σε 48 επίσημα παιχνίδια, συμμετοχές πάντως που τον έφεραν στην Εθνική ομάδα και στην αποστολή του Μουντιάλ της Βραζιλίας (ως τρίτη επιλογή).

Διαβάστε ακόμη

Στο Κορωπί ο Στιλ, ο δανεικός που έγινε ήρωας (VIDEO)

Καρνέζης: Παγκόσμιος, ήρωας και Άγιος!

News 24/7

24MEDIA NETWORK