Τι είπε για το μέλλον του ο Στραματσόνι

Ο Ιταλός δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει το καράβι, θεωρώντας την κατάσταση αναστρέψιμη. Τι απάντησε όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Τι είπε για το μέλλον του ο Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι βρέθηκε (ξανά) στο μάτι του κυκλώνα μετά το 3-0 στο ντέρμπι και θα ήταν παράδοξο να μην ερωτηθεί για το μέλλον του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο Ιταλός προπονητής απάντησε όταν του τέθηκε το ζήτημα: " Χάσαμε 3-0 και δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που θα ψάξει δικαιολογίες ή θα ρίξει αλλού τις ευθύνες. Δεν έχω πρόβλημα να τις αποδεχτώ. Οταν χάνεις, κάτι πηγαίνει λάθος. Δεν θα πω ότι δεν έχω ευθύνες. Όσο για το μέλλον μου, δουλεύω σκληρά καθημερινά. Με τον πρόεδρο χτίσαμε την ομάδα και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι έχουμε καλή ομάδα, είχαμε πολλά προβλήματα αυτή την περίοδο. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι η πραγματικότητα. Φυσικά ο Ολυμπιακός κέρδισε και είμαστε επτά πόντους πίσω. Δεν γίνεται να ακυρώσουμε όλη την προσπάθεια".

Μία πολύ κακή βραδιά για την ομάδα με μία ενδεκάδα που είχε επιθετικό ρίσκο στο παιχνίδι της και με αρκετούς παικτες που ήταν στο όριο παίζουν – δεν παίζουν. Βλέποντας το παιχνίδι, τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος;

" Είναι αλήθεια ότι οι Ζέκα, Λεντέσμα και Λέτο δεν ήταν στο 100%. Αλλά στην τελευταία εβδομάδα ο γιατρός και οι παίκτες ένιωσαν ότι μπορούν να παίξουν. Ομως σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μπεργκ ήταν δύσκολο τρεις σημαντικοί παίκτες να μείνουν εκτός αγώνα. Ολοι, όχι μόνο εγώ, τους έβλεπαν καλά την τελευταία εβδομάδα. Σχετικά με την ενδεκάδα είναι η συνηθισμένη μας ενδεκάδα. Ίσως είναι το μοναδικό που παιζόταν, αν θα έπαιζε Εμποκού ή ο Λουντ. Ο Εμποκού έπαιξε καλά στο τελευταίο παιχνίδι και για αυτό το προτίμησα. Δεν νομίζω ότι χάσαμε εξαιτίας παρουσίας κάποιου παίκτη".

Προδοθήκατε από τις στατικές φάσεις, ενώ στα προηγούμενα ματς δεν συνέβη. Τι έφταιξε;

" Είμαι εκνευρισμένος γι' αυτό το κομμάτι, γιατί έχουμε δουλέψει στο συγκεκριμένο τομέα. Όταν δέχεσαι δύο τέτοια γκολ μπορούν να σε σκοτώσουν. Είναι αλήθεια ότι οι Ντα Κόστα, Μποτία, Ιντέγε πολύ καλοί στο ψηλό παιχνίδι και ο Φορτούνης καλός δημιουργός. Ομως το να δέχεσαι γκολ από τέτοιες φάσεις δεν είναι αποδεκτό".

Είστε σε μία μεγάλη ομάδα και μαθημένος στα δύσκολα και στην πίεση. Έχετε μία τάση αυτοκριτικής. Με το χέρι στην καρδιά βλέπετε τον εαυτό σας να έχει συνέχεια στον πάγκο του Παναθηναϊκού;Από το πρώτο λεπτό του αγώνα είδαμε κάποιους παίκτες του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται συνεχώς στους διαιτητές. Εσείς έχετε κάποια παράπονα από τη διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου;

" Φυσικά χάσαμε 3-0, άρα κάποιες αποφάσεις του διαιτητή αν έπρεπε να πάνε από την μία ή την άλλη πλευρά δεν γίνεται να είμαι ηλίθιος να πω ότι έπαιξε ρόλο. Είμαι τρελαμένος με τα δύο γκολ. Πρέπει να σκεφτούμε τους εαυτούς μας, τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο το αλλάξαμε, παίξαμε διαφορετικά, αλλά ήταν πολύ αργά. Επίσης, δυστυχώς χάσαμε το πέναλτι και ήθελε περίπου 25 λεπτά για να τελειώσει το ματς".

Σε δύο τελικούς, με την Σταντάρ και τον Ολυμπιακό, χάσατε με 3-0. Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση;

" Σχετικά με τους παίκτες όλοι πάλεψαν. Φυσικά το αποτέλεσμα ήταν κακό, αλλά οι παίκτες πάλεψαν. Στα αποδυτήρια όλοι ήταν απογοητευμένοι. Την Πέμπτη είχαμε στόχο να μπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης, προσπαθήσαμε να κερδίσουμε σε αυτόν τον τελικό όπως είπατε, αλλά θεωρώ ότι ήταν λίγο άδικο το 0-3. Στο ποδόσφαιρο μετρούν τα αποτελέσματα. Είμαστε τώρα στην Ελλάδα πίσω επτά βαθμούς, είμαστε ακόμα τον Νοέμβριο, είμαστε δεύτεροι, αλλά θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Δεν υπάρχει κανένας που θα τα παρατήσει ή που δεν θα δώσει το 100%. Ο Ζέκα, ο Λέτο και ο Λεντέσμα έδειξαν με τη θέλησή τους πόσο πολύ προσπάθησαν και πόσο πολύ ήθελαν να αγωνιστούν. Θελουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκό, γιατί όλοι περίμεναν ένα θετικό αποτέλεσμα και αποτύχαμε. Αυτό είναι σίγουρα πολύ κακό, ακόμα κι αν μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι οι παίκτες έδωσαν το 100%".

Θεωρείτε δίκαιη την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα; Θεωρείτε ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι ικανό για να ανατρέψει την κατάσταση;

" Όπως είπα πριν είμαστε επτά βαθμούς πίσω, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε, γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη δεύτερη θέση. Ο μόνος τρόπος είναι να κερδίσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα έχει βελτιωθεί το ρόστερ μας, αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη στιγμή και ελπίζω με τη διακοπή να την ξεπεράσουμε".

Μας είπατε για τους τρεις ποδοσφαιριστές ότι είχατε τη διαβεβαίωση των γιατρών. Για τις στατικές φάσεις είπατε ότι δουλέψατε όλη την εβδομάδα γιατί το φοβόσασταν. Οι δικές σας ευθύνες που εντοπίζονται;

" Εγώ αποφάσισα τα μαρκαρίσματα, τις θέσεις, τα ζευγάρια στα μαρκαρίσματα. Όλα αυτά είναι δικές μου αποφάσεις. Είμαι επαγγελματίας. Σε αυτό το επίπεδο δεν φοβάμαι να πω ότι ο πρώτος που έκανε λάθος ήμουν εγώ. Οταν λέω ότι δεν πήγαμε καλά στις στατικές φάσεις, πρώτος φταίω εγώ. Αυτό που λέω ότι έναν χρόνο δεν συνέβη ποτέ. Είχαμε παίξει με ομάδες όπως η ΑΙΚ ή η Σταντάρ που έχει καλούς παίκτες στα στημένα και δεν συνεβη ποτέ. Είναι δύσκολο να αποδεκτώ τα γκολ που δεχτήκαμε από τον Ολυμπιακό. Για τους παίκτες, ρώτησα τους γιατρούς, τους παίκτες, αλλά εγώ αποφάσισα. Ο Χουλτ είδα σε μία προπόνηση ότι δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Ο Χουλτ ήταν έτοιμος σύμφωνα με τον γιατρό, αλλά εγώ αποφάσισα να μην τον ξεκινήσω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ηφαίστειο ο Ολυμπιακός, "ερυθρόλευκη" λαίλαπα έκαψε τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK