Τι ισχύει με την ποινή αφαίρεσης βαθμών του Παναθηναϊκού

Πώς κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός με αφαίρεση βαθμών και τι πρέπει να γίνει για να την αποφύγει.

Τι ισχύει με την ποινή αφαίρεσης βαθμών του Παναθηναϊκού

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενδέχεται να αποφύγει την ποινή αφαίρεσης βαθμών για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, βάσει της δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Όπως ενημέρωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η συγκεκριμένη δίωξη δεν αφορά στο εδάφιο δ του άρθρου 15 παράγραφος 6, που αφορά σε επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, παράβαση που επισύρει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Η πειθαρχική δίωξη Σιμιτζόγλου αφορά παραβάσεις των  άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ, ε, 3, 5β, 6 (περ. α, β και γ) που αφορούν εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου (τιμωρούνται με πρόστιμο από 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ) και για επεισόδια στις κερκίδες (τιμωρούνται από 50.000 ευρώ και 120.000 ευρώ).

Παρ' όλα αυτά, η αφαίρεση βαθμών παραμένει πιθανότητα για τους "πράσινους", ανάλογα την ερμηνεία που θα δώσει η Πειθαρχική Ειπτροπή της Super League σε όσα συνέβησαν το Σάββατο στο ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, η "μη τέλεση αγώνα" με υπαιτιότητα μιας ΠΑΕ δεν επισύρει ποινή αφαίρεσης βαθμών. Αντιθέτως, εάν "ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του", τότε από τον σύλλογο αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το εν εξελίξει πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, βάσει του άρθρου 21, παράγραφος 3β του ΚΑΠ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και τότε θα λυθεί το μυστήριο σχετικά με τις προβλεπόμενες ποινές που θα επιβληθούν στον Παναθηναϊκό.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ

 "Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ, ε, 3, 5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Super League, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός της 21/11/2015)".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Την Παρασκευή η απολογία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Στις 100.000 ευρώ οι ζημιές στο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Interviews ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

Δικαιοσύνη ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Να φας έχεις, να πληρώσεις την τράπεζα δεν έχεις;

Παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και την επιβολή προστίμων 900.000 ευρώ, εταιρίες και δικηγορικά γραφεία φέρονται να κινούνται εκτός θεσμικού πλαισίου με όρους προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές... Το NEWS247 διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ