Τι περιμένει ο Εσιέν για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό

Το θέμα του Μίκαελ Εσιέν ουσιαστικά έχει μπει στην τελική του ευθεία. Ο Γκανέζος μέσος άναψε το πράσινο φως στον Παναθηναϊκό για τις τελικές συζητήσεις -οι οποίες θα αρχίσουν από την εβδομάδα που μας έρχεται- ωστόσο υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια που ίσως να βάλει πίσω, χρονικά, τη μεταγραφή ή μπορεί να αποτελέσει και τον θετικό επίλογό της.

Τι περιμένει ο Εσιέν για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο Εσιέν δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει αγωνιστικό κίνητρο διανύοντας τα τελευταία ποδοσφαιρικά χρόνια της καριέρας του. Αν ήθελε ένα καλό εφάπαξ θα μπορούσε να δεχθεί τις προτάσεις που είχε από Αμερική και Κατάρ, να πάρει ένα κάρο λεφτά και να γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό για να κάνει την χλιδάτη ζωή που θέλει.

Το Champions League

Ωστόσο, το γεγονός ότι συζητούσε με τον Παναθηναϊκό και έδωσε την έγκριση στον μάνατζέρ του να ταξιδέψει στη χώρα μας για να μπουν σε πιο συγκεκριμένη βάση τα "τόσα δίνω" και "πόσα θες", δείχνει ότι ο Γκανέζος θέλει να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Και όταν λέμε υψηλό επίπεδο, εννοούμε Champions League.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, η κορυφαία διοργάνωση αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τον 32χρονο Εσιέν, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Super League. Ο έμπειρος μέσος θα ήθελε να επανεμφανιστεί στο Champions League και ο Παναθηναϊκός θα του δώσει αυτή την ευκαιρία αν κατακτήσει την πρώτη θέση των πλέι οφ και εξασφαλίσει την παρουσία του στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Με τα τωρινά δεδομένα οι "πράσινοι" του Γιάννη Αναστασίου έχουν το πάνω χέρι και ουσιαστικά κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για να... παλέψουν σε τέσσερα παιχνίδια για την παρουσία τους στους ομίλους, τότε ο Εσιέν θα ακολουθήσει και θα προστεθεί στο "οπλοστάσιο" του Έλληνα κόουτς, προσπαθώντας και αυτός να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να πετύχει το στόχο της.

Η εγγυημένη Ευρώπη

Τα παραπάνω, βέβαια, δεν αποτελούν κάτι... θέσφατο. Εννοούμε ότι δεν θα... χαλούσε τον Εσιέν να παίξει στους ομίλους του Europa League. Oπερ σημαίνει πως αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει δεύτερος στα πλέι οφ και εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή αν περάσει στα πλέι οφ του Champions League, αλλά δεν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους. Και τότε εξασφαλίζει την παρουσία του σε αυτούς του Europa League.

Με λίγα λόγια, ο Εσιέν θα ήθελε να παίξει σε μια ομάδα με... εγγυημένη ευρωπαϊκή παρουσία. Δεν θα ήθελε να αρκεστεί στα προκριματικά του Ιουλίου και του Αυγούστου, αλλά θα ήθελε το κάτι παραπάνω με συμμετοχή στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Λογικά για τα δικά του δεδομένα.

Βέβαια, η ενδεχόμενη καθυστέρηση των οριστικών εξελίξεων στο θέμα μπορεί να οφείλεται και για άλλους λόγους. Μπορεί ο Γκανέζος να επιθυμεί να κερδίσει χρόνο. Ιδωμεν...

Διαβάστε ακόμη:

Είπε "ναι" ο Εσιέν

Οι 10 κορυφαίες στιγμές του Εσιέν

Τσάρλυ: Αν δεν τραυματιστεί ο Εσιέν, θα κάνει πλάκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK