Τι προσφέρει η Αστάνα για Κουλιμπαλί!

Πως προέκυψε το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Καζακστάν για τον διεθνή Μαλέζο μπακ του Παναθηναϊκού, ποια ήταν η πρώτη πρότασή τους, τι ζητάει ο παίκτης και το "τριφύλλι", πότε ξεκαθαρίζει. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
coulibali EUROKINISSI SPORTS

Το ημερολόγιο δείχνει 9 Φεβρουαρίου 2018, εντούτοις οι αλλαγές στο "πράσινο" ρόστερ είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ολοκληρωθεί. Τουλάχιστον ως προς τις πωλήσεις/αποχωρήσεις, αφού εδώ και 48 ώρες έχει προκύψει πολύ έντονο ενδιαφέρον από την Αστάνα για τον Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο διεθνής Μαλέζος μπακ του Παναθηναϊκού δέχθηκε προτάσεις από τις Μαλίν, Μπούρσασπορ και ΑΠΟΕΛ κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, ωστόσο δεν προχώρησε καμία εξ’ αυτών, κυρίως διότι δεν τον κάλυπταν τα χρήματα που του προσέφεραν.

Ο ίδιος πάντως εξακολουθεί να προβληματίζεται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο κι ο ατζέντης του συνέχισε να "ψάχνεται" και σε άλλες αγορές, όπου το χειμερινό, μεταγραφικό "παράθυρο" παρέμενε ανοικτό.

Κάπως έτσι προέκυψε και το ενδιαφέρον της πρωταθλήτριας Καζακστάν (πήρε ακόμα ένα τίτλο με έναν βαθμό διαφορά στις αρχές Νοεμβρίου), η οποία βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για την επανέναρξη του πρωταθλήματός της τον Απρίλιο κι αναζητεί δεξιό μπακ. Το θέμα πάντως είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει περάσει στο επόμενο βήμα. Η πρώτη πρόταση της Αστάνα προς τον παίκτη ήταν 300.000 ευρώ, με τον "Κούλι" να αξιώνει τουλάχιστον 500.000 ευρώ για να πει το "ναι" και να μετακομίσει στο Καζακστάν. Και πάνω σ’ αυτό έχει ξεκινήσει ήδη διαπραγμάτευση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο σαββατοκύριακο.

Από εκεί και πέρα, ο σύλλογος του Καζακστάν δίνει περίπου 200.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό, με τους "πράσινους" να ζητούν αντίστοιχα περισσότερα χρήματα (τουλάχιστον 300.000 ευρώ), ενώ στο όλο "πακέτο" θα προσπαθήσουν να βάλουν και τα χρωστούμενα που υπάρχουν προς τον παίκτη, όπως είχε γίνει επί παραδείγματι με τους Μολέδο, Βιγιαφάνιες και Χουλτ.

Το θέμα είναι πλέον σε εξέλιξη και τα επόμενα δύο με τρία 24ωρα θα καθορίσουν το κατά πόσο θα προχωρήσει ή θα "ναυαγήσει" η προοπτική πώλησης του 28χρονου Αφρικανού στους πρωταθλητές Καζακστάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK